SodaStream Test – Test för alla budgetstorlekar

0

Innehåll

En sodastream är väldigt effektiv och kommer med en mängd fördelar. När du har en sådan maskin slipper du bära hem flaskor med läsk eller kolsyrat vatten.

Istället räcker det med en enkel patron som räcker till cirka 60 flaskor. Det här är mer effektivt och innebär att du inte behöver släpa hem en massa flaskor.

Samtidigt är det också miljövänligt då du istället kan återanvända de flaskor som följer med maskinen.

Det här är mycket bättre för miljön och även för din plånbok. En sodastream lönar sig i längden eftersom du snabbt sparar in pengar på kolsyrad läsk och vatten.

Att använda kranvattnet är därför även bra för din plånbok samtidigt som det gynnar miljön.

Köpa sodastream för bra pris

Att köpa en sodastream behöver inte heller vara dyrt. Det finns gott om modeller som är billiga och dessa är samtidigt inte heller sämre än andra modeller.

I det stora hela är maskinerna ganska lika varandra. Premiummodellerna kommer oftast med små skillnader som visserligen är fördelaktiga, men inte nödvändiga för den som handlar på en budget.

I vår guide nedan hittar du många fördelaktiga modeller som kommer med varierande priser.

Vi listar deras funktioner och även dimensionerna. Så oavsett din budget eller de krav du stället på en sodastreamer så hittar du något som passar dig.

ÅterförsäljareModellDimensioner (BxDxH)Pris
SodaStream Spirit19,5 x 19,5 x 43,5 cmFr. 689,-
SodaStream Genesis20 x 29,5 x 42 cmFr. 649,-
SodaStream Jet14 x 21,8 x 42,5 cmFr. 609,-
SodaStream Power12,2 x 21,5 x 42 cmFr. 1.479,-
SodaStream Crystal16 x 26 x 44 cmFr. 1.290,-

SodaStream Spirit – Sodastream bäst i test

Sodastream test

Sodastream spirit är en högkvalitativ modell som kommer med ett väldigt rimligt pris. Den har också testats av Råd & Rön och har bra betyg från kunderna. Även det danska konsumentrådet Tænk har testat modellen och gett den goda betyg.

Testerna bedömde bland annat att smaken man får direkt efter syresättning är väldigt god och att kvaliteten håller i sig även efter ett dygn, utan förlorat kolsyra eller smak.

Det här är ett gott tecken då sämre modeller ofta leder till en dålig smak, eller att kolsyran försvinner för snabbt.

Den är också väldigt lättanvänd, vilket är ett stort plus för den som vill ha en enkel maskin som inte kräver något krux. Som med andra modeller behöver du bara en gaspatron som du enkelt sätter in i maskinen.

Den är lättmonterad och det gäller även för själva dryckesflaskan som ska kolsyras. Så även om du är ny till den här sortens maskiner kommer du knappast ha några bekymmer med att använda den.

Du får med andra ord väldigt god kvalitet med den här maskinen. Det överkomliga priset gör den också till en utmärkt modell då den varken har ett högt eller lågt pris.

Med den höga kvaliteten man får på sin dryck så är det ingen tvekan om att den här har en plats i alla hushåll som vill ha en sodastreamer.


SodaStream Genesis (Megapack) – Bästa sodastream

Bästa sodastream

SodaStream Genesis har fått bra betyg när de blev testade av Råd & Rön. Den har också fått 5 av 5 stjärnor av kunderna, vilket är en god indikation på den här modellens kvalitet.

Samtidigt är det en lite billigare modell, vilket är en fördel för den som är ny till sodastreamers.

Det betyder inte heller att man får dålig kvalitet bara för att den har ett lite lägre pris än andra modeller.

LÄS OCKSÅ: Bänkdiskmaskin Test – För renare disk

Med den här maskinen får du smakrikt vatten och den funkar även bra med olika smaker som man kan tillsätta för att få en läsk. Det här är tack vare de specialtillverkade flaskorna som ser till att den kolsyra du tillför inte försvinner.

Flaskorna förhindrar också smaken från att avta, vilket är ett stort plus och är en av anledningarna till de goda betygen som maskinen fått.

Lättanvänd och enkel att rengöra

En viktig aspekt hos sodastreamers är hur enkelt det är att hantera dem. Det sista man vill är att ha en klumpig modell som är jobbig att använda eller som är svår att rengöra, ett problem med många andra modeller på marknaden. Som tur är inte det något bekymmer med en SodaStream Genesis.

Den här modellen är otroligt enkel att rengöra då det inte finns många delar för maskinen. Det innebär att du enkelt kan torka ren själva maskinen när du vill och det är även lätt att rengöra flaskorna efter användning.

Den här modellen kommer också med mer än en flaska. Hos de flesta modellerna får man vanligtvis bara en enkel flaska till, men här får du istället två.

Det är allt som oftast bra med mer än en, men med denna slipper du alltså att köpa fler.

Varje flaska har en volym på cirka 0,8 liter. Maskinen har också en snygg design vilket är ett trevligt plus för den här modellen.


SodaStream Jet – Billig sodastream

Billig sodastream

SodaStream Jet är standardmodellen hos SodaStream och är en högkvalitativ modell som också är den billigaste på marknaden.

Den här håller det enkelt och fokuserar på att erbjuda gott vatten. Det är enkel design på maskinen som samtidigt är ganska stor, vilket man bör tänka på innan man köper den. Den har dock ett bra utseende och passar in i de flesta köken där hemma.

Det här är däremot inte bara en billig modell, den är också väldigt bra. Som med andra modeller finns det gott om olika smaker du kan tillsätta till maskinen och den kommer då att omvandla vattnet till god läsk.

Flaskorna är billiga men håller ändå stängt så att kolsyra och smak inte rymmer när flaskorna är fyllda. Det här är ett stort plus inte minst om man gör flera flaskor samtidigt och inte vill att läsken ska bli dålig.

Den har en enkel manuell knappsats som du hittar ovanpå maskinen. Du håller helt enkelt ned denna eller trycker ned den flera gånger för att den ska tillföra kolsyra till flaskan. Det är med andra ord en väldigt enkel modell som alla kan förstå sig på. Det är även lätt att skruva på flaskan.

LÄS OCKSÅ: Toastjärn Test – För en godare smörgås

En vanlig patron till en SodaStream Jet rymmer cirka 60 liter läsk. Kombinerat med att man använder samma flaska i lång tid så är det här ett billigt alternativ.

Det är också händigt eftersom du slipper att släpa hem en massa flaskor med läsk eller kolsyrat vatten från butiken. Allt du behöver köpa är patronen och eventuella smaker du vill ha till.

Vidare så är det här också bra för miljön eftersom du spar in på plast när du använder dessa återanvändningsbara flaskor.

Om du vill köpa en SodaStream Jet så hittar du den hos flera olika återförsäljare.


SodaStream Power – Högkvalitativ premiumstreamer

Sodastream power

SodaStream Power är en av marknadens bästa modeller och är en riktig premiumstreamer. Den har bland annat testats av Råd & Rön där den fått bra betyg. Den har även fått bra betyg från kunderna som har gett den 4.7 av 5 hos Tretti som är en av återförsäljarna som erbjuder modellen.

Det första man märker med denna är att den har en otroligt snygg design som passar i alla moderna hem.

Det är en fröjd att använda en sådan fin maskin och den skapar även otroligt bra vatten. Den här modellen kommer också med flera intressanta funktioner som erbjuder mer variation och kontroll än de andra modellerna på marknaden.

Olika funktioner

Till att börja med så har man tre olika nivåer på SodaStream Power. Det här är olika nivåer av kolsyra och innebär att du själv väljer exakt hur mycket kolsyra du vill ha. På den lägsta nivån får du milt kolsyrat, vilket är milt och kan vara bra för den som föredrar lätt kolsyrade drinkar.

På den andra nivån påminner den mer om läsk eller kolsyrat vatten från butiken. Det här är alltså standardnivån och den som många föredrar.

Om du däremot gillar att ha vattnet eller läsken riktigt kolsyrat så är det den tredje nivån du ska ta. Skruvar du på locket ordentligt på flaskan kommer kolsyran att hålla sig i många dagar efter du tillfört kolsyran.

Det här är som sagt en väldigt snygg maskin som kommer med tre enkla knappar för de olika funktionerna.

Dessa är markerade med LED-lampor viket gör det tydligt att se exakt vad varje knapp gör. Resten av maskinen, det vill säga strömanslutning och patronen, är diskret gömda.

Det är därför inte heller konstigt att den här modellen blivit så populär. Du hittar inte en kraftfullare och mer effektiv sodastreamer på marknaden.

Samtidigt är priset också en bra bit högre från de billigare varianterna. Det här är däremot perfekt för den som ställer höga krav på sin kolsyrade dryck.

I längden sparar du ändå in pengar jämfört med om du köpte läsk eller vatten i butiken.


SodaStream Crystal – Sodastream med glasflaska

bäst i test sodastream

Det här är utan tvekan ytterligare en premiummodell och det är en maskin som fokuserar på just lyxig känsla. SodaStream Crystal kommer också med flera unika drag vilket är det som lockar kunderna till den här modellen.

Till att börja med så märker du på en gång den unika designen. På den här modellen kan du till exempel inte se flaskan när du ska fylla på den med kolsyra. Istället är den inuti en behållare. Det gör också att designen ser väldigt professionell och lyxig ut, vilket är ett stort plus även om det inte är nödvändigt.

LÄS OCKSÅ: Skäggtrimmer Test – För alla prisklasser

Den är samtidigt väldigt kompakt och enkel. På så vis platsar den i de allra flesta hemmen. Som med andra modeller behöver du bara trycka ned en enkel knapp för att tillföra kolsyran.

Glas är bättre än plast

Den här modellen kommer dock med en väldigt stor skillnad bortsett från den fantastiska designen.

Med andra modeller har du plastflaskor. Det här är smidigt och sparar även miljön från alla onödiga plastflaskor man annars släpar hem från butiken. Den här modellen tar det till nästa nivå genom att använda glasflaskor.

Dessa flaskor har en väldigt vacker karaff-design och ger den här modellen sin lyxiga känsla. Det spelar ingen roll om du har vanligt vatten i eller om du smaksätter det, din dryck kommer att se väldigt lyxig och fin ut i flaskorna.

Med den här modellen behöver du inte heller låsa dit flaskan manuellt, som man gör med andra modeller.

På den här lägger du ned den i behållaren, stänger igen och sedan är det bara att trycka på knappen. Maskinen sköter resten, vilket är smidigt och enkelt. Du har tre kolsyrenivåer för att kontrollera hur mycket eller lite kolsyra du vill tillföra.

Den här modellen är som sagt lite dyrare än andra modeller, men du får också en av marknadens lyxigaste och snyggaste sodastreamer och den är med andra ord väldigt prisvärd.


Källor

Comments are closed.

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »