Bästa Sängen – Hitta den bästa sängen för ditt hem

0

Innehåll

Att köpa en ny säng är inte enkelt. Det finns massvis med sängar på marknaden och det är inte alltid enkelt att avgöra vilken som faktiskt är bra.

Priserna kan variera kraftigt och det är därför också lätt hänt att man fastnar för en onödigt dyr säng, som sedan inte är så bekväm och bra för sin kropp som man först trott.

Sedan ska man också tänka på alla olika faktorer som avgör om en säng är bra eller inte, vilket lätt blir komplicerat och förvirrande. Som tur är så finns vår guide som går igenom allt du behöver tänka på.

Vi går också igenom lite om vilka sängar som erbjuder bäst kvalitet för pengarna.

Samtidigt ska man inte underskatta hur otroligt viktigt det är med en bra säng. Vi spenderar väldigt mycket av vårt liv i sängen, i snitt åtta timmar per dag.

LÄS OCKSÅ: Kontinentalsäng test – Komplett guide med kontinentalsäng test

Det här innebär att du bör se till att din säng är bekväm, hälsosam och att den ger dig den nattsömn du behöver för att klara av vardagen.

Sömnbrist eller dålig sömn överlag kan orsaka en hel del bekymmer. Du kan få svårt att koncentrera dig och din hälsa kan markant försämras. I värsta fall kan dålig sömn också öka risken för sjukdomar.

Samtidigt kan man göra det ganska enkelt för sig när man ska köpa en ny säng, genom att helt enkelt köpa något högkvalitativt som passar din budget.

ÅterförsäljareModellDimensionerPris
Jupiter Kontinentalsäng140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 11.990,-
Emma Kontinentalsäng140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
Fr. 14.100,-
Jupiter No 1 Ställbar Säng80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
Fr. 12.490,-
Venus Ställbar Säng80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 14.890,-
Emma Madrass80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 3.720,-

Jupiter kontinentalsäng – Bästa sängen enligt kunderna

Med en Jupiter Kontinentalsäng får du

  • Tre madrasskikt för otrolig komfort.
  • En säng som anpassar sig efter din kropp.
  • En träram på 8 cm.

Jupiter kontinentalsäng är en otroligt välrekommenderad produkt som kunderna älskar.

Hos Bättre Nätter kan man bland annat läsa nästan uteslutande positiva recensioner från de som har köpt den. Samtidigt så kommer den här sängen med ett väldigt rimligt pris, vilket man kanske inte först tror med tanke på alla de lyxiga egenskaperna man får.

Vill man hålla nere priset ytterligare är det rekommenderat att man går till en utav de billigare sängmodellerna, som till exempel 140×200. Men jämfört med många andra modeller är denna förvånansvärt billig för att vara en kontinentalsäng.

Den här sängens resårmadrass kommer med pocketfjädrar i sin stoppning, vilket har blivit en ny standard för högkvalitativa sängar. Fördelen med den här sortens fjädrar är att de anpassar sig efter din kropp.

Således får du en väldigt bekväm säng som samtidigt ger din kropp den avlastning den behöver, för att slippa nack- och ryggproblem.

Dessa fjädrar kommer inuti ett polyesterskum som ger din kropp extra stöd och avlastning. Det här skummet hjälper också till att reglera temperaturen så att din säng inte blir onödigt varm på somrarna.

Det här är också det som gör Jupiter till en av de bekvämare sängarna du hittar på marknaden.

Sängens pris är som sagt väldigt rimligt och du hittar den från 12.995 kr. Den finns också tillgänglig på olika webbutiker idag och det är värt att kika över flera alternativ för att hitta den säng som kommer med bäst pris.

Bortsett från 140×200 hittar du också storlekar som 160×200, 180×200 och 180×210. Men även den mindre modellen kommer i en ganska stor storlek som rymmer för de flesta, även om man är två som ska sova i sängen.


Jupiter No 1 – Bra säng med ställbarhet

Med en Jupiter Ställbar säng får du

  • Fem komfortzoner för en bekvämare liggställning.
  • En bäddmadrass på 40 mm.
  • En tystlåten och energisnål Linak-motor.

Jupiter kommer även med en ställbar variant för den som hellre vill ha det. De mindre modellerna kommer med väldigt överkomliga priser och det finns både enkelsängar och större dubbelsängar.

Är man ute efter en högkvalitativ ställbar säng för ett bra pris, är det definitivt Jupiter man ska ta och kolla på.

Att sängen har ett lägre pris innebär att man sparar in på en del egenskaper, men ingenting som gör sängen dålig. Du får till exempel ett lite lägre antal pocketfjädrar per kvadratmeter och bäddmadrassens kärna ligger på endast 40mm.

Det här är ingenting som gör sängen obekväm, men det finns de som har bättre kvalitet. För det pris du får, får du också väldigt mycket.

LÄS OCKSÅ: Ställbar Säng Test – Köp en bättre Ställbar Säng

Bäddmadrassen kommer i latex, så du får en elastisk och fast madrass som avlastar din kropp och ger den det stöd du behöver för att få en ergonomisk och djup sömn. Materialet andas också väldigt bra, vilket både ventilerar och avleder fukt.

Med sängen kommer också en Linak-motor för ställbarheten. Den är väldigt tystlåten och kommer inte att störa på nätterna om du ska ändra lutningen. Den drar inte heller mycket ström, vilket är ett extra plus.

Resårmadrassen som följer med sängen består av pocketfjädrar och en stoppning av polyesterskum.

Skummet är 25 mm tjockt och anpassar sig efter din kropp så att du får en otrolig liggställning. Det hjälper också till att avlasta din kropp så att du får en ännu bekvämare natt. Materialet är perfekt för en madrass och orsakar inga onödiga veck när du har sängen upphöjd.

Denna Jupiter kommer i en mängd olika storlekar och det är inga bekymmer att hitta en som passar just din livssituation.

En mindre säng, exempelvis 80×200 eller 90×200 kommer att räcka mer än väl för en enskild person. Den tar inte för mycket plats och är inte heller för liten. För en lite större variant har du också 120×200  och 140×200.

Dessa är lite större och rymmer utan problem två personer. Är man däremot själv i sängen får man extra mycket plats att sova på.

Om du däremot vill ha något större så finns det också ställbara Jupiter-sängar i storlekarna 160×200, 180×200  och 180×210. Dessa är extra stora och kommer att vara mer än tillräckligt för två personer.


Venus – Kvalitetssäng med rimligt pris

Med en Venus ställbar säng får du

  • Tystlåten Linak-motor.
  • En bäddmadrass i Latex på 60mm.
  • Elastiskt och hållbart hybridskum.

Venus är en bästsäljare med väldigt goda betyg från kunderna. Det här är en ställbar säng som kommer med otrolig komfort, men med ett lite dyrare pris.

För pengarna får du väldigt mycket och är garanterad en otroligt bekväm säng som kommer att ge dig den bästa möjliga nattsömnen. Vill man hålla nere priset kan man titta på de minde modellerna som erbjuds.

Det är viktigt att en ställbar säng är stabil. Därför har man en träram på 20cm som är av svensk tall.

Vidare får du en högkvalitativ Linak-motor, som är en av marknadens mer tysta och energisnåla motorer. Dessa två egenskaper gör det här till en väldigt bra ställbar säng.

Sängens resårmadrass är grunden för sängens komfort. Madrassen har ett komfortskikt av elastiskt hybridskum. Det här gör sängen bekväm, men det gör också att den håller längre.

Materialet är perfekt för en ställbar säng då elasticiteten är nödvändig för en säng där positionen hela tiden justeras. Resårmadrassen har fem komfortzoner och anpassar sig därför väldigt bra efter din kropp.

Sängens bäddmadrass är det översta skiktet och är det som du kommer i direktkontakt med, vilket också gör det här till en av de viktigare delarna på sängen. Madrassen som kommer med en Venus avleder överskottsvärme och kan även avleda fukt väldigt väl.

Det här är viktiga egenskaper hos en madrass om du vill få en ordentlig nattsömn.

Det är allt det här som gör Venus till en otrolig ställbar säng. Du får en extremt bekväm säng som är skön att ligga i, samtidigt som den är ergonomisk och bra för din kropp.

Att den är ställbar gör också sängen till en praktisk möbel som du även kan sitta i, exempelvis om du tittar på TV eller läser en bok. Ställbara sängar kan anpassas efter dina behov och din kropp, vilket är bra för din nacke och rygg.

Sängen kommer i en mängd olika storlekar och du hittar allt från mindre modeller till lite större sådana.

Du bör välja storlek efter dina behov, men rent generellt är en större säng bättre, inte minst om du eventuellt ska sova med en partner i den. Storlekar som finns är 80×200, 90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200 och till sist 180×210.


Hitta sängar bäst i test

Det kan kännas överväldigande att kolla in nya sängar. Det finns så många olika egenskaper och det kan bli väldigt svårt för en del personer att avgöra vad det viktigaste är när man kollar på de olika sängarna. Som tur är så gör vår guide det enklare för dig med listan ovan.

Beroende på din kroppsform kan det finnas olika sängar, och inte minst madrasser, som passar dig.

LÄS OCKSÅ: Ramsäng Test – Marknadens bästa modeller

En längre person med smal kropp behöver vanligtvis en lite mjukare säng för att få en bekväm liggställning. En kortare och rundare person behöver vanligtvis en fastare madrass. Det här leder till en bättre liggställning så att man får det stöd som man behöver för kroppen.

Något du framförallt bör tänka på, oavsett madrass, är zonerna. Komfortzoner är avgörande för moderna sängar då dessa reglerar hur din kropp sjunker ned på olika delar av sängen.

Ditt huvud och din rygg behöver ett annat stöd än exempelvis dina höfter. De absolut bästa sängarna kommer med sju komfortzoner, med det funkar också bra med fem om man till exempel köper en lite billigare säng.


Bästa sängen för ryggen

Det är viktigt att man tänker på att en dålig säng kan orsaka en hel del problem med rygg, nacke och även andra delar av kroppen.

Man tänker oftast på att en skön säng leder till en bra natts sömn. Det man däremot glömmer bort är att en dålig säng också kan leda till väldigt mycket onödig värk och skador.

Det är också därför viktigt att du väljer rätt sorts madrass. De två vanligaste du hittar på marknaden idag är latex och minnesskum, också kallat memory foam. Båda dessa två material är högkvalitativa och erbjuder både en bekväm madrass, men också en ergonomisk och hälsosam sådan.

Latexmadrasser erbjuder en högkvalitativ madrass med väldigt hög fasthet. Med ett ordentligt stöd avlastar du kroppen på rätt sätt och får en mycket bekväm säng. Det är också allergivänligt vilket är bra för den som oroar sig för sådant. Materialet andas också väldigt bra, så du får en behagligare temperatur oavsett årstid.

Minnesskum blir allt vanligare på marknaden. Materialet värms upp av ens kropp och låter din kropp sjunka ned i madrassen. Det här innebär att den anpassar sig till din kropp och ger dig exakt det stöd de olika delarna av din kropp behöver.

Samtidigt sjunker du ned en aning i skummet vilket gör att man ligger mer korrekt, natt efter natt.


Välja säng på en budget

Att välja en bra säng är inte alltid lätt, inte minst när du har en strikt budget att handla efter. Det betyder däremot inte att du måste nöja dig med en värdelös madrass.

Med den digitaliserade värld vi lever i har det blivit enklare än någonsin att hitta högkvalitativa produkter på en budget, inklusive madrasser och sängar.

Det här är något du bör utnyttja till fullo för att försäkra dig om att du få den bästa möjliga sängen, även om du inte har massvis med pengar. Det finns ett otroligt bra utbud av olika sängar och i vår lista hittar du bland annat bra sängar för en lite billigare peng.

Det man bland annat ska tänka på är att kontinentalsängar är väldigt dyra, samtidigt som det ofta finns lite mindre modeller för mycket bättre pris.

Det finns bland annat enkelsängar som fortfarande är stora nog för två, vilket ger dig chansen att spara in en hel del pengar utan att offra kvalitén.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »