Skrivare Test – Komplett Skrivare Test

0

Innehåll

Skrivare är nödvändiga i de allra flesta hemmen för att skriva ut allt från arbetsrelaterade saker till räkningar, texter och dylikt. De senaste åren har det också blivit populärt att skriva ut foton, vilket kräver bättre skrivare.

Det finns som tur är många på marknaden, men det är inte så lätt att veta vilka som faktiskt hållet måttet och klarar av de kraven du har på prestandan.

Hitta skrivare bäst i test

Om du ska köpa en bra skrivare så är det viktigt att du se till att dessa är värda pengarna. Det finns gott om skrivare som kostar flera tusen, som inte alls erbjuder mycket för pengarna. Det är därför det alltid är viktigt att kolla på kundomdömen och tester som görs på de olika modellerna. Det är precis vad vi har gjort med vår guide nedan.

Att tänka på för billig skrivare

Man ska inte låta sig luras på höga priser, men detsamma gäller även för billiga skrivare. Det finns gott om skrivare som kostar ett par hundralappar, som knappt duger för att skriva ut vanliga textdokument. Så låt dig inte luras till att köpa en dålig skrivare, utan hänvisa till guiden nedan där vi går igenom flera olika högkvalitativa modeller.

ÅterförsäljareModellMaxupplösning (för färg)Pris
Canon Pixma iX68509 600 x 2 400 dpi1.890 kr.
Epson SureColor P6005 760 x 1 440 dpi6.633 kr.
Samsung Xpress M2835DW4 800 x 600 dpi1.723 kr.

Canon Pixma iX6850 – Bästa fotoskrivaren

Bästa fotoskrivaren

Med en Canon Pixma iX6850 får du bland annat:

 • En modell som testats av danska Tænk.
 • En högkvalitativ fotoskrivare som även klarar av textdokument.
 • Ett medelhögt pris för hög kvalitet.

Om du vill ha en skrivare som klarar av allt så har du hittat rätt modell. Canon Pixma iX6850 är i grunden en fotoskrivare som bland annat klarar av att skriva ut A3.

Det här kan inte de allra flesta modellerna som riktas till privatpersoner. Den klarar däremot också av A4 om du vill skriva ut vanliga dokument.

Den här modellen är också testad av Tænk som är det danska konsumentrådet. Man har gett den höga betyg och menar att det här är en riktig skrivare.

LÄS OCKSÅ: Soundbar Test – för den ultimata hemmabion

Man har fokuserat på att erbjuda en hög kvalitet på just utskrifter, oavsett om det är färg eller bara vanliga svarta utskrifter. Det tillkommer därför ingen scanner eller kopieringsfunktion.

Det är samtidigt inte den billigaste modellen på marknaden. Det är en högkvalitativ modell och då kostar den också mer. Den har däremot helt normal bläckförbrukning och är inte dyrare än andra modeller på marknaden på det viset.

Det testerna visade var däremot att man inte bör sätta på och stänga av den för ofta. Varje gång man sätter på skrivaren rensar den munstyckena. Det här innebär att du förlorar en del bläck varje gång den och det gör att patronen förbrukas snabbare. Det här är sant för många modeller på marknaden och är ett bra råd rent allmänt.

Otrolig multiskrivare

Den här modellen får bra betyg och det är av goda skäl. Det är fortfarande en väldigt billig modell om man kollar på allt vad den klarar av. I jämförelse hittar du främst dyrare modeller om du till exempel vill skriva ut A3 eller i standard 10×15-format.

Med denna modell skrivs det ut ända till kanten av pappret och i god kvalitet. Det här är viktigt ifall du till exempel hade tänkt skriva ut foton kontinuerligt eller om du ofta känner ett behov av att skriva ut bilder.

Tänk då också på att köpa bra papper. Om det är just foton så är det till exempel bäst att köpa riktigt fotopapper som är riktat till att skriva ut sådana. På så vis försäkrar du dig om att din skrivare används till fullo.

Den här modellen är inte den billigaste på marknaden, men det är en otroligt bra billig skrivare för ett rimligt pris. Den är långt ifrån den dyraste på vår lista också.


Epson SureColor P600 – Bästa skrivaren för foton

Skrivare test

Med en Epson SureColor P600 får man:

 • En av marknadens bästa fotoskrivare.
 • Otroligt bra utskriftskvalitet.
 • Kan skriva ut på bomull och målardug.

Det här är en väldigt dyr premiumskrivare som egentligen bara har ett syfte: att skriva ut foton och bilder med bästa möjliga kvalitet. Den här kan användas av både amatörer såväl som proffs.

Det är en färg-bläckstråleskrivare som verkligen skriver ut i fotokvalitet, vilket är svårt att hitta på marknaden än så länge.

Det finns därför ingen papperskassett i maskinen och det är inte heller någon snabb skrivare. Så du ska inte använda den här för vanliga bilder från nätet eller textdokument.

LÄS OCKSÅ: Mikrovågsugn Test – Test för alla prisklasser

Vidare så använder denna också 9 olika färgpatroner för att verkligen kunna återskapa bilder i högsta kvalitet. Det här är en av anledningarna till att det här är en av de bästa fotoskrivarna på marknaden.

Priset gör det dock tydligt att det här inte är en skrivare för genomsnittet. Modellen är väldigt dyr och kan användas av proffs. Självklart kan en amatörfotograf också använda den för att kunna skriva ut sina foton i professionell kvalitet, men priset kommer att stoppa de flesta.

Bra skrivare för foton

Det här är såklart ingen skrivare för hemmakontoret. Vid test av skrivare så finns det bättre modeller för kontorsarbete. Den är däremot perfekt för alla som sysslar med foto, antingen på professionell eller mer hobbynivå.

Det är däremot inte bara färg som den hanterar väl. Den är också otroligt bra på att skriva ut i svart/vit, vilket är rätt vanligt då det finns gott om svartvita foton. Den presterar bättre än andra fotoskrivare på den fronten.

Samtidigt klarar den här av saker som en vanlig fotoskrivare aldrig skulle kunna. Till att börja med kan du skriva ut i A3, vilket är viktigt ifall man vill skriva ut i större format. Samtidigt så klarar den här av unikt papper. Dels kan den hantera vanligt fotopapper väldigt väl. Den kan också hantera bomull och målarduk med en tjocklek på upp till 1,3 mm.

Allting sköts via dess smarta kontrollpanel som är väldigt lättanvänd, så även en amatör på skrivare kan hantera den här enheten. Det är inte heller en överdrivet seg skrivare, även om det samtidigt kan ta en del tid om du skriver ut större och mer komplicerade foton.

Det här är med andra ord en otroligt prisvärd skrivare som kan hantera alla foton du kan tänkas vilja skriva ut. Du får samtidigt en otrolig kvalitet och kan sedan hänga upp bilderna på väggen eller möjligtvis sälja dem om du hade tänkt till exempel sälja dina egna foton som du har tagit.

Den här modellen är samtidigt inte tillgänglig i alla butiker, då det är en mer specialiserad enhet.


Samsung Xpress M2835DW – Bra laserskrivare test

Med en Samsung Xpress M2835DW får du:

 • En billig och bra laserskrivare.
 • Testvinnare med goda betyg.
 • Billigare än många andra laserskrivare.

Det här är en väldigt bra laserskrivare som bland annat har testats av danska konsumentrådet Tænk där den har fått bra betyg.

Det här är en svartvit skrivare såklart och är därför bra för till exempel ditt hemmakontor. Laserskrivare är ekonomiska i längden och är därför en värd investering för den som ofta skriver ut exempelvis dokument.

Det här är samtidigt en väldigt enkel modell. Det följer inte med någon funktion för scanner eller kopiering. Du kan inte heller skriva ut på specialmedier som USD eller via SD-kort, något man ofta kan med lite dyrare modeller på marknaden.

LÄS OCKSÅ: Robotgräsklippare Test – För stora och små trädgårdar

Det är därför en skrivare som verkligen är bäst för hemmakontoret där du skriver ut direkt via din dator, exempelvis textdokument som du har sparat på den.

Det är samtidigt en bra modell för just textdokument och den erbjuder en väldigt bra kvalitet på utskrifterna. Samsung Xpress M2835DW erbjuder en god utskriftskvalitet med ett lågt pris per sida. Tænk bedömde priset på runt 14 öre för en textsida, eller 48 för en grafiksida. Det här är rätt lågt och innebär en bra besparing i längden.

Det är inte en överdrivet tystlåten skrivare, men den är inte heller mer högljudd än andra skrivare. Så du får en genomsnittlig ljudnivå även på den fronten. Det här bör inte vara ett bekymmer för de flesta, men det är värt att ha i åtanke ifall man är ute efter en extra tyst skrivare.

Bästa skrivaren för hemmakontoret

Den är också väldigt användarvänlig, vilket är ett stort plus för en skrivare då man vill att den ska vara så enkel som möjlig, inte minst om man ska ha den för hemmakontoret.

Kontrollpanelen är lättanvänd och det är enkelt att förstå sig på vad man ska göra för att skriva ut sina dokument. Det här innebär också att modellen är perfekt för den som inte är överdrivet tekniskt kunnig.

Den har en ganska hög kapacitet på 250 sidor. Den skriver också väldigt snabbt, men det är fortfarande en bra kvalitet. Det här är ett stort plus då det finns gott om skrivare som tar sin tid. Det här kan då ställa till problem när man ska skriva ut väldigt mycket, exempel papper till häften eller göra flertalet kopior på ett dokument.

Skrivaren fungerar också trådlöst över WiFi vilket är bra då du slipper en del av kablarna om du har möjlighet till det.

Med den här får du alltså en skrivare med god kvalitet och som erbjuder utmärkt dokumentutskrift. Samtidigt är den ganska snabb och erbjuder den hastigheten utan att försämra kvaliteten.

En enorm fördel är också kostnadsaspekten. Du får billiga utskrifter vilket är viktigt inte minst om du skriver ut ofta, med andra skrivare skulle det här kunna bli väldigt dyrt i längden.

Samsung Xpress M2835DW är ganska billig för en högkvalitativ laserskrivare och passar både för hemmakontoret och för den som rent allmänt skriver ut en hel del textdokument.


Viktigt att tänka på kring ditt val av skrivartyp

I vår guide har vi gått igenom både laser- och färgskrivare. Det är viktigt att man väljer rätt sort för ens behov och inte sitter med en onödigt dyr en. Många billiga skrivare använder bläck och kostar då istället för att man ofta måste köpa nya bläckpatroner. Det här kan däremot vara en bra lösning ifall du inte skriver ut ofta.

En laserskrivare är rent generellt det billigare valet om du skriver ut mycket. Själva enheten kostar däremot rätt mycket. Men skriver du till exempel ut mycket papper, exempelvis textdokument eller liknande, kan den här sortens skrivare vara otroligt prisvärd.

Om du skriver ut mycket men ändå vill ha bläck, är det bäst att du kollar in hur det ser ut med bläckförbrukningen på enheten. Det här kan variera kraftigt och en del maskiner har en ganska låg förbrukning. Det kan även finnas kompatibla bläckpatroner som är billigare än om du köper originalmärket.

Laserskrivare har också blivit allt billigare. Det här kan därför bli ett ännu bättre val för den som vill ha en högkvalitativ skrivare, exempelvis den Samsung Xpress M2835DW som vi gick igenom lite längre upp. Det här kan underlätta och spara in pengar.

Laserskrivare är däremot inte att rekommendera om du skriver ut mycket bilder, inte minst om det handlar om foton. Då är det bättre att kolla in en högkvalitativ bläckskrivare som fokuserar just på fotoutskrift.

Det finns många modeller som är lämpade för just detta och vi gick i guiden igenom flera av dessa enheter.


Källor

 • https://taenk.dk/test/printere/canon-pixma-ix6850
 • https://taenk.dk/test/printere/samsung-xpress-m2835dw

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »