Soundbar Test – för den ultimata hemmabion

0

Innehåll

Om du gillar att titta på din TV, eller ser mycket på filmer, är en soundbar inte riktigt frivilligt. Den här tekniken tar ditt tittande till nästa nivå. Som tur är så behöver det inte heller kosta en förmögenhet att hitta en bra soundbar.

Det finns otroligt många på marknaden och beroende på dina krav kan det faktiskt vara möjligt att hitta en riktigt bra modell för ett bra pris. Det är viktigt att man jämför de olika modellerna och att man också kollar in deras specifikationer.

Sen ska man inte heller nöja sig med en enda butik. Kolla gärna in flera olika tills du hittar en som har ett bra pris som passar din budget.

I vår guide går vi inte bara igenom olika modeller. Vi nämner även priserna, deras Watt-antal och mycket annat som är viktigt att veta om produkterna.

På så vis kan du försäkra dig om att du får det bästa möjliga när du köper någon av de soundbars vi listar här.

Hitta soundbar bäst i test

Om du ska köpa soundbar så finns det gott om produkter som klarar testerna. De vi listar är allihop från kvalitativa tillverkare som har varit i branschen länge.

Det är däremot viktigt att man funderar på vad en bra soundbar innebär för just dig. En modell kan vara perfekt för en person men dålig för dig.

Läs därför noga igenom beskrivningarna innan du tar något beslut om vilken modell du ska välja. På så vis ökar du chansen att du faktiskt blir nöjd med ditt beslut.

ÅterförsäljareModellWattPris
Philips Fidelio B5/122105.990,-
Philips HTL1193B801.695,-

Philips Fidelio B5/12 – Bästa soundbar för priset

Bästa soundbar för priset

Philips Fidelio B5 är en högkvalitativ soundbar som är en bra bit dyrare än de andra modellerna i listan. Det är dock för att det här är en väldigt bra soundbar och i gengäld för priset får du en med en bra subwoofer, bra surroundsound och trådlösa stereohögtalare.

Med allt det här så framstår också priset som mer rimligt. Det här är även en högkvalitativ modell och Philips är välkända för sin kvalitet.

LÄS OCKSÅ: Skrivare Test – Komplett Skrivare Test

Designen på denna soundbar är också väldigt snygg. Den har en avrundad form som ser modern och elegant ut. Det är också en diskret design, så som en soundbar bör vara. Du har endast en enkel standby-knapp i mitten på den centrala panelen.

Du kan sedan ställa den här på bordet under TV’n eller så kan den hängas om du har en TV som sitter i väggen. Med denna modell får du också med den monteringskonsol som behövs för detta.

Du styr den helt och hållet via en fjärrkontroll vilket gör det enkelt för dig att sköta allting direkt från din tv-soffa. Även här märker man att det är en premiummodell då fjärrkontrollen är den bästa i vår lista.

Prisvärd soundbar

Philips Fidelio B5 är en väldigt fantastisk modell och har bland annat blivit nominerad för CES Innovation Awards. Det är på grund av dess avtagbara sidohögtalare.

Barens kanter kan plockas bort och du får då två bra trådlösa högtalare. Dessa kan ställas exempelvis bakom din soffa för att ge dig det där högkvalitativa surroundljudet som du alltid velat ha.

Det inbyggda batteriet hos dessa håller i cirka 10 timmar. Det här är mycket tid för ett par trådlösa högtalare och om de tar slut, sätter du helt enkelt tillbaka dem på sidan av din soundbar. Högtalarna börjar då laddas helt automatiskt.

Med följer också en högkvalitativ subwoofer. Den har också en fin och slät design likt soundboarden. Basenheten på denna är riktad mo golvet och presterar bra under alla sorters filmer, oavsett hur högljutt det blir. Även denna är trådlös och kan därför placeras var du vill.

Slutligen kommer också den här modellen med bra möjligheter för anslutning. Du får 2 HDMI in, 1 HDMI ut, koaxialingång, optisk ingång och en vanlig AUX-ingång.

Det finns även USB-uttag som gör det möjligt att installera ny mjukvara på modellen. Det går även att använda modellen för att streama exempelvis musik.

Modellen är visserligen lite dyr men den kommer med en otrolig prestanda och mycket innovativ teknik, samtidigt som du slipper onödiga kablar.


Philips HTL1193B – Högkvalitativ soundbar Philips

billig soundbar

Philips HTL1193B är en billig modell som ändå har en högkvalitativ prestanda som konkurrerar med de dyrare modellerna.

Den kommer samtidigt med en enkel och snygg design som fungerar i de flesta hushållen. Den erbjuder en förvånansvärt bra lösning trots det låga priset, vilket är en positiv överraskning för den som trodde att man måste lägga ut enorma summor på en soundbar.

En av nackdelarna är däremot ljudöverföringen mellan enheten och den subwoofer som följer med.

Det här är inget stort bekymmer men räkna med att installationen tar lite längre tid. Det är dock som mest lite irriterande och stör inte själva användandet av modellen när man väl är igång.

LÄS OCKSÅ: Robotgräsklippare Test – För stora och små trädgårdar

Philips HTL1193B har en låg ljudeffekt på 80 watt, men har samtidigt många bra anslutningsmöjligheter. Du kan bland annat ansluta med HDMI in och ut, koaxialkabel, optiskt ljud, jackstick och USB. Det kan också göras trådlöst med hjälp av Blueooth.

Den här soundboarden kommer också med en touchpanel som du använder för att kontrollera hela enheten. Du kan bland annat stänga av och sätta på den, men också andra saker som att välja olika ljudkällor och volymen.

Funktionerna är lätta att förstå sig på och du kommer inte att ha mycket bekymmer med att använde denna panel. Det finns en tydlig display som är väldigt enkel och rak att följa.

Bra pris för bra standard

Philips HTL1193B har sina gränser men erbjuder ett förvånansvärt bra ljud för ett otroligt lågt pris. Du kan märka en sämre kvalitet exempelvis vid hög volym, men i ren allmänhet kommer du inte att märka av det mycket. Du får också bra surroundljud vilket man inte vanligtvis får för ett så pass lågt pris.

Det finns också ett gäng andra funktioner som man kan använda för att få ut mer av sitt system. Det här är alltihop enkelt att göra och du kommer troligtvis inte att ha några bekymmer med att installera och sätta igång det här systemet med din nya soundboard.

Priset är som sagt lågt och erbjuder förvånansvärt bra kvalitet.


Canton DM9 – Bra soundbar för alla

Bästa soundbar

Canton är ett ganska känt märke som fokuserar på högkvalitativ HiFi över hela världen. Man håller en hög standard men erbjuder ganska rimliga priser för sina produkter, något du märker med Canton DM9.

Modellen kommer med bland annat en ljudmodul som kan ersätta traditionella stereoanläggningar. Det här leder till en otrolig ljudkvalitet när man lyssnar på musik eller ser på film.

Modellen bör rimligtvis placeras under en TV eller på en bänk. Den är ganska stor och är tillräckligt robust för att bära upp en TV. Tack vare den diskreta designen så slipper du strul med den här designen och kan i lugn och ro ha den här i ditt hushåll utan att den tar upp en väldig massa plats.

Men missta inte den diskreta designen för en svag soundbar. Den är otroligt kraftfull för sitt pris och levererar 200 Wattsljud utan problem.

Det här gör enheten genom att kombinera användning av åtta olika högtalare som är inbyggda. Därför är det också enklare att förstå varför man har fyra 100mm basenheter.

Det här leder till att du får ett otroligt system som kan leverera en enorm ljudkvalitet utan förvrängning eller störningar. Det här gäller för allt från musik till smällar i filmer. Det är framförallt basen som får mycket beröm från kunderna och de som testar dessa modeller.

Enklare modell för alla hushåll

Du får också en robust fjärrkontroll som också är väldigt lättanvänd. Det här är ett stort plus eftersom du inte behöver vara jättekunnig för att förstå hur allting fungerar.

Canton DM9 har också andra finurliga funktioner som LipSync. Det här är en synkroniseringsfunktion som du använder för att få exakt tal på det din TV med ljudet.

Fjärrkontrollen har också andra smarta funktioner. Bortsett från volymkontroll kan du även justera bas och andra inställningar för ljudet.

LÄS OCKSÅ: Motionscykel Test – För bättre hälsa

Det här gör att du får total kontroll över ljudet och kan justera allting precis som du vill ha det. Det här är ett måste för den som är kräsen kring ljudkvalitet, oavsett om det gäller musik eller film.

En soundbar är inte samma sak som riktigt surroundljud. Utan bakhögtalarna kommer du aldrig riktigt få det helt perfekt, men det betyder inte att det är helt kört. Du kan fortfarande ha något som liknar bra surroundljud om du vill det och det är fortfarande bättre än ljudet du får med bara en vanlig TV.

Det här är definitivt en otrolig soundbar som kommer med ett väldigt bra pris jämfört med lite dyrare modeller. Det är inte den bästa på marknaden men för en nybörjare kommer Canton DM9 att vara mer än tillräckligt för de allra flesta.

Se alltid till att jämföra olika modeller och butiker innan du bestämmer dig för att köpa något, oavsett om det är en soundbar eller något annat viktigt till ditt hem.


Tips för en soundbar

Om du ska köpa soundbar eller en ljudsockel så är du antagligen intresserad av att få det bästa möjliga ljudet. Därför är det också viktigt att du väljer en bra modell.

Man ska inte ta det billigaste bara för att det är billigt. Som du har märkt med vår guide så finns det gott om modeller som faktiskt är bra och som erbjuder en god prestanda trots lågt pris.

Det finns dock gott om billiga modeller som är värdelösa. Du får då en otroligt dålig ljudkvalitet och kommer garanterat bli missnöjd med det i längden. Det är därför det är så viktigt att man analyserar sina behov och funderar på vad för krav man ställer på en modell.

Det är också därför vi har lyft fram lite dyrare modeller i listan. Dessa är värda priset och man får den bästa möjliga ljudkvaliteten som man kan tänka sig. Det här innebär också att det är ett bra köp som är värt varenda krona.

Tänk på anslutningsmöjligheterna

Innan du ger dig på en modell bör du också fundera över vad du behöver för att komma igång. Beroende på din TV och ditt rum kan vissa modeller fungera bättre än andra. Vissa är hängande och andra är en bas för din TV. Om du köper fel modell kan du sitta där med en soundbar som du får svårt att använda.

För att undvika detta bör du först fundera på hur du ska ha ditt nya ljudsystem. På så vis kan du också undvika en hel del problem och få det där drömljudet som du alltid har velat ha.

Tänk också på själva anslutningen för din soundbar, eftersom dessa kan skilja sig en hel del mellan olika modeller. En del modeller kan till exempel komma utan HDMI, så behöver du det så måste du se till att modellen har rätt uttag för det också.

Det är i grunden ganska enkelt att köpa en soundbar och det är sällan så komplicerat som man kanske först tror. Det man däremot bör undvika är onödiga misstag på grund av dålig planering.

Om du vet vad det är du behöver till ditt system så blir det också enklare att hitta rätt modell för rätt pris. Så ta den tid du behöver och skriv upp alla de specifikationer som din nya modell behöver ha.

Sen kommer det bli lätt att hitta den perfekta modellen för dig och den TV du har där hemma.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »