WiFi förstärkare Test – För en bättre internetanslutning

0

Innehåll

De allra flesta människor är idag mer eller mindre beroende av WiFi. Det är däremot inte alltid så enkelt att få en bra förbindelse, något som markant kan försämra ens internet när hemma. En svag wifi-anslutning är ett väldigt vanligt bekymmer och det är många som är i behov att fixa detta.

Det enklaste sätter att göra det på är genom en wifi-förstärkare. Dessa kan göra din signal starkare och på så vis lösa ditt problem med svaga signaler.

Det finns också flera alternativ som inte är överdrivet dyra heller. Det gäller dock att du hittar en bra modell som passar i ditt hem och som är tillräckligt stark.

Komplett guide för wifi repeater

Genom vår guide kan du enkelt hitta en bra wifi förstärkare som passar dig och ditt hem. Vi går igenom flera högkvalitativa modeller som kommer med bra kundomdömen och som erbjuder en otroligt hög prestanda.

Genom att jämföra olika modeller kan du enklare hitta en bra modell som passar dina behov. Det blir också enklare att hitta en som har ett bra pris. Genom vår guide kan du också hitta bra butiker för att köpa modellerna, vilket underlättar ytterligare.

ÅterförsäljareModellMaxhastighetPris
TP-link RE4501.300 Mbps693 kr.
Netgear EX70001.300 Mbps1.264 kr.
TP-link TL-WPA4220KIT500 Mbps599 kr.
Linksys RE6500300 Mbps799 kr.

TP-link RE450 – wifi repeater bäst i test

wifi repeater test

TP-link RE450 är en riktigt bra förstärkare som har fått 86 poäng av 100 från kunder som har använt den. Den kommer med en lite ovanlig design men erbjuder en ordentlig prestanda för ett ganska bra pris. Den klarar också av mer än de flesta andra modeller på marknaden.

Dosan är relativt liten och kan jämföras med en lite tjockare smartphone. På framsidan har du WPS-knappen och runt den sitter en tydlig LED-indikator. Denna lampa indikerar hur signalen är där blått betyder bra och rött betyder dåligt.

Du kan mörklägga den här enheten så att den där lampan inte lyser. Det här kan man göra när man är igång och vet att den fungerar, så slipper man ha en lampa lysandes i onödan.

Bra wifi förlängare

Det här är en väldigt högkvalitativ dosa med bra prestanda. Den har två frekvensband, 2,4 GHz och 5 GHz. Den klarar av upp till 450 Mbps vid 2,4 GHz och den klarar av upp till 1300 Mbps vid 5 GHz.

LÄS OCKSÅ: Soundbar Test – för den ultimata hemmabion

Det här innebär också att det är en av marknadens kraftfullaste förstärkare och du bör alltså inte ha några problem med att få en bättre signal i hemmet när du använder den här. Den kommer med ett väldigt rimligt pris när du ser på den styrka och prestanda som erbjuds.


Netgear EX7000 – wifi extender bäst i test

wifi extender bäst i test

Netgear EX7000 är lite av en premiummodell som är av otrolig kvalitet och erbjuder en oslagbar prestanda. Det är därför inte konstigt att den har fått 87 poäng av kunderna hos Proshop. Den här modellen är däremot också en bra bit dyrare än andra modeller på marknaden, men för pengarna får du också en hel del.

Det här är en lite större enhet. Den påminner mer om en vanlig router än en liten förstärkare, vilket man bör tänka på innan man köper den här enheten. Du får faktiskt 5 Ethernet-portar och får även 1 USB-port, vilket bör vara mer än tillräckligt för de flesta hushållen.

Det innebär också att du kan ansluta annan datorutrustning till den, exempelvis en skrivare eller scanner. Du får också en fot så att den kan stå antingen horisontellt eller vertikalt, beroende på vad du föredrar.

Kontrollpanelen på dosan är väldigt lättförstådd och du kommer troligtvis inte att ha några problem här.

Du behöver till exempel inte göra mycket med själva dosan. Istället kan du använda Netgears webbaserade gränssnitt, Netgear Genie, för att kontrollera allting. Det är också det du använder för att komma igång med din förstärkare.

Du får en mängd olika inställningsalternativ och kan bland annat schemalägga olika funktioner och processor, exempelvis om du vill att den ska vara på under vissa tider och så vidare.

Wifi förstärkare bäst i test

Det här är en kraftfull förstärkare som går att jämföra med den föregående modellen vi gick igenom. Vid 2,4 GHz frekvens klarar den av hastigheter på upp till 600 Mbps. Vid frekvens på 5 GHz klarar den istället upp till 1300 Mbps.

Det här är med andra ord en av de starkaste på marknaden och du kommer troligtvis inte känna att den saknar något.

För all den här prestandan får man däremot också betala en del. Det bör inte vara ett jättestort bekymmer för de flesta som är ute efter en professionell förstärkare, men det är ändå viktigt att man tänker på priset innan man ger sig på att köpa den, inte minst om man är på en strikt budget.

Det finns många andra bra modeller med lägre pris, men i slutändan är det viktigt att den modell man köper klarar av ens internethastighet och prestandakrav.


TP-link TL-WPA4220KIT – Högkvalitativ wifi booster

wifi booster

TP-link TL-WPA4220KIT är en högkvalitativ och populär förstärkare som kommer med en mängd olika fördelar. Det är samtidigt lite av ett budgetalternativ och har inte lika stark prestanda som andra lite dyrare modeller.

Det här bör du ha i åtanke när du ska köpa en förstärkare eftersom du annars riskerar att landa med en som är för svag för dina behov.

Det här är samtidigt en av de enklare modellerna och den kräver ingen direkt inställning eller uppsättning. Du får två olika dosor, där den ena fungerar som avsändare och den andra som mottagare. Dessa ska pluggas in i varsitt eluttag.

Den här tekniken använder då inte antenner utan använder istället befintliga ledningar i din bostad för att skicka signalen från en sändare till en annan. Den här modellen kommer med 2 LAN-portar för att anslutna internetkablarna.

Det här innebär att du får en mycket enklare WiFi-förstärkare än de andra modellerna i listan. Samtidigt innebär det en del begränsningar när det kommer till den hastighet som den klarar av.

Det här behöver däremot inte vara ett stort bekymmer om du använder lägre hastigheter, då har du trots allt inte ett jättehögt krav på hastigheten som ska användas.

Bästa wifi förstärkare för pengarna

Den här modellen har inte lika hög prestanda som en del andra modeller. Den här enheten klarar av hastigheter upp till 300 Mbps. Det här är med andra ord en bit svagare än andra modeller, men är fortfarande tillräckligt för många användare.

LÄS OCKSÅ: Bäddsoffa Test – Köp en ny Bäddsoffa till dit hem

Det du får i utbyte mot lägre prestanda är istället ett väldigt överkomligt pris. Det här är en modell som fungerar för de flesta vardagsändamål och om du inte har mer än 300 Mbps är det inte heller några problem. Om du däremot har högre krav än så bör du istället kika på andra modeller som finns här i listan.


Linksys RE6500 – bästa wifi repeater

bästa wifi repeater

Linksys RE6500 är en förstärkare som kommer med en relativt bra prislapp. Den är varken för dyr eller för billig, vilket gjort den till ett bra alternativ för den som vill ha både prestanda och ett mer överkomligt pris.

Designen påminner starkt om en vanlig router och kommer med två antenner ovanpå. Den ligger ned horisontellt och har en diskret svart färg. Den kan också användas som en switch då den kommer med fyra Ethernetportar, vilket är fler än de sedvanliga två som de allra flesta förstärkare kommer med.

Den är också relativt enkel att gå igång och det tar inte mer än ett par minuter att bli färdig med att sätta igång allt. Du börjar med att ansluta den till ditt eluttag och riktar antennerna uppåt.

Du får sedan upp den på din dator över tillgängliga nätverk och du ansluter då till den och öppnar ett nytt fönster i din webbläsare. Du är då igång och kan börja använda den. I övrigt är den här en trådlös adapter om man bortsett från eluttaget.

Med enkel installation så är det här också ett väldigt bra alternativ för den som inte är så tekniskt kunnig. Om du förstår grunderna i en router så kommer du snabbt komma igång med den här WiFi-förstärkaren då Linksys RE65000 är en väldigt enkel modell som inte heller kommer med en väldig massa inställningar.

För någon mer kunnig som har högre krav på sin förlängare kan det här däremot vara lite för enkelt och det finns då gott om andra alternativ i den här listan som erbjuder lite fler avancerade inställningar.

Perfekt för att förstärka wifi

Den här WiFi-förstärkaren kommer med två olika frekvensband, ett på 2,4 GHz och ett på 5 GHz. Dessa används samtidigt så du behöver inte ställa in något och den klarar då att överföra med upp till N300 Mbps.

Det är en kraftfull förstärkare som kommer att räcka gott och väl för de allra flesta hushållen. Utöver det så kommer den med ett väldigt rimligt pris för den prestanda som den erbjuder. Jämfört med många andra modeller på marknaden och är billigare än andra sämre modeller, vilket är ett stort plus.


Hitta wifi extender bäst i test

Det finns en väldig massa olika tester du kan använda dig av när du ska kontrollera om en produkt är av bra kvalitet, det är inget undantag för wifi-förstärkare. Dessa tester kontrollera bland annat signalstyrkan och hållbarheten hos förlängaren.

Dessa tester är en bra källa för information om olika modeller och kan underlätta det för dig när du ska köpa en ny modell. Så använd dessa när de finns tillgängliga.

LÄS OCKSÅ: Skrivare Test – Komplett Skrivare Test

Tänk på att det också finns mycket du kan göra för att få bättre resultat för ditt WiFi. Att undvika att signalen går genom väggar ett sådant knep, eftersom det här är anledningen till försvagad signal hos många hushåll.

Sen finns det såklart också det uppenbara bekymret kring avstånd. Undvik att ha för långt avstånd mellan din router och den dator som ska använda internet, eftersom det här försämrar signalen och kan göra det svårt att få ett fungerande internet.


Bättre information genom wifi repeater test

I vår guide har vi själva använt tester för att hitta de absolut bästa produkterna på marknaden. Det här innebär att vi kan ge en bättre översyn av de olika produkterna och vet med oss att det är bra wifi-förstärkare som vi går igenom här i listan.

Vi använder även kundomdömen när dessa finns tillgängliga. Ingen vet produkterna bättre än användarna själva och därför är också deras omdömen en bra källa för olika positiva och negativa egenskaper hos modellerna.


Därför kan man vilja förlänga wifi

Att förlänga sin signal är otroligt viktigt inte minst på kontor. Ibland kan storleken på kontoret ställa till det så att man inte riktigt får signal till alla datorer.

Även där hemma kan det vara aktuellt, inte minst i villor. Det är inte ovanligt med signalproblem och det kan finnas en mängd anledningar till det.

Det finns vissa sätt att lösa det här utan en förstärkare, men för vissa hem är det här det mest effektiva alternativet. Genom en förstärkare så får du en mer stabil signal och slipper få avbrott.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »