Ställbar Säng Test – Köp en bättre Ställbar Säng

0

Innehåll

ÅterförsäljareModellDimensionerPris
Venus Mayan80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 15.995,-
Senses Lux80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 14.890,-
Senses Nova180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 29.990,-
Anatomic Natural160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 39.490,-
Sirius Black80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 17.498,-
Jupiter80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 12.490

Venus Mayan – Ställbar säng bäst i test

Fördelar som du får med en Venus Mayan

 • Temperaturkänsligt Cooltex-skum
 • 250 fjädrar per kvadratmeter och skikt för total komfort
 • 100% ekologisk

Om du är ute efter en ställbar säng av hög kvalité är Venus Mayan ett självklart val.

Sängen är 100 % ekologisk och kommer med ett naturlatex som gör den allergivänlig. Vidare får du en otrolig komfort som ger dig bättre sömn och en mer ergonomisk liggställning.

Det här är en modern ställbar säng som du bland annat kan kontrollera via en app på din telefon. Det här tack vare Linak-motorn i sängen, något som stämmer även för andra Venus-modeller.

Sängen är som sagt väldigt ergonomisk, något du märker på en gång när du ser sängramen, som är markant högre på denna säng än på många andra el-sängar. Det här gör det enklare att komma ur sängen, vilket både är ergonomiskt och användarvänligt.

Sängens madrass kommer med 250 pocketfjädrar per kvadratmeter. Det här är ett högt antal jämfört med många andra modeller på marknaden. Det här innebär, enkelt förklarat, att sängen anpassar sig bättre till din kroppsbyggnad och ger dig en ergonomisk liggställning.

LÄS OCKSÅ: Bäddsoffa Test – Köp en ny Bäddsoffa till dit hem

Dessa fjädrar är i sin tur inuti Cooltex-skum. Det här är ett temperaturkänsligt skum som gör att sängen håller längre och håller nere temperaturerna under de varma sommarnätterna.

Venus Mayan elevationssäng kommer med en kärna av naturlatex. Det här är ett sorts ekologiskt latex som är på 60mm, vilket är en aning tjockare än andra ställbara sängar.

Det som gör det här extra bra är att sängen därför också är allergivänlig och kan användas av alla människor. Det leder också bort värme och fukt, vilket garanterar dig en god nattsömn!

Sängen kommer i flera olika storlekar, beroende på dina behov. Du hittar den i storlekarna 80×200, som är den minsta storleken samt 90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200 och den största modellen, 180×210.


Senses Lux – Populär i ställbara sängar test

Fördelarna med Senses Lux ställbar säng

 • Tystgående och strömbesparande motor
 • Hybridskum för temperaturreglerande sömnkomfort
 • Fem komfortzoner för bättre ergonomisk ställning

Om du vill ha en oslagbar motorsäng som erbjuder en lyxig sovupplevelse, är Senses Lux rätt val. Det är en ställbar säng 120+ med många högkvalitativa egenskaper.

Det är samtidigt inte den dyraste sängen i branschen, trots att man skulle kunna tro det med alla de fördelarna som den kommer med.

Till att börja med har du Linak-motorn, samma sort som kommer med Mayan som vi gick igenom ovan.

Det är en populär sängmotor som finns i många modeller av ställbar säng 140, 120 och så vidare. Den är tystlåten och energisnål, vilket är perfekt för den som vill ha ett tyst sovrum.

Madrassen kommer med pocketfjädrar, vilket blivit en standard i alla ställbara sängar som faktiskt är värda att ha. Du har totalt fem komfortzoner som dessa är fördelade i, vilket garanterar att madrassen har en bättre förmåga att anpassa sig efter din nacke, rygg, ben och övriga kroppen.

En av de riktigt störa fördelarna med sängen är att den kommer med en lamellbotten. Det här innebär att du kan lyfta upp din nacke utan något besvärligt veck som kan skada din nacke och sömn.

Bäddmadrassen i Senses Lux består av ett memoryfoam, vilket innebär att skummet anpassar sig efter din kropp och ”minns” hur madrassen ska formas. Du kan också välja att ha en latexmadrass om du föredrar det.

Båda har otroligt god förmåga att leda bort värme och fukt, för en bättre nattsömn.

Sängen har ett stort utbud av olika storlekar, vilket säkerställer att du alltid hittar en modell som passar dig.

Den minsta storleken som finns är 80×200, följt av andra storlekar som 90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200 och den största modellen på 180×210. Du bör därför inte ha några som helst bekymmer att hitta en Senses Lux ställbar säng som passar dig.


Senses Nova – Bästa ställbara sängen för ett bra pris

Fördelarna med Senses Nova

 • Sju komfortzoner
 • Dubbelt fjäderskikt för bättre sömn
 • Tystgående och strömsnål motor

Om du gillade det du läste om Senses Lux, kommer du att älska Senses Nova. Det är den uppgraderade modellen som kommer med ett dubbelt fjäderskikt för bättre stöd för din kropp. Den har totalt sju komfortzoner vilket innebär ett ännu bättre stöd än med den tidigare modellen.

Både ramsängen och resårmadrassen kommer med pocketfjädrar som gör Senses Nova både bekväm och ergonomisk. Ramsängen är av svensk tall och ligger på 20 centimeter.

Själva resårmadrassen kommer som sagt med pocketfjädrar och runt dessa hittar du ett hybridskum. Det här erbjuder både en bekvämare sömn, men är också bra för din nacke och rygg.

LÄS OCKSÅ: Kontinentalsäng test – Komplett guide med kontinentalsäng test

Skummet är elastiskt och andas väl, vilket också gör det behagligare att sova, oavsett vilken tid på året det är. Det avleder också fukt, vilket är ytterligare ett plus.

Det är väldigt viktigt att just bäddmadrassen är av hög kvalité, eftersom det är den som din kropp har kontakt med när du ligger ned.

För att göra det hela så bra som möjligt, kommer Senses Nova med en 6 cm tjock madrass. Något man bör tänka på när man köper ställbara sängar är att kärnan bör vara lite tjockare, på så vis kan du känna dig säker på att du får den bästa möjliga nattsömnen.

Senses Nova kommer inte med ett jättestort utbud av storlekar, något du bör tänka på ifall du hade tänkt dig en mindre. Ifall det är fallet rekommenderas det att du istället skrollar upp och läser på om Senses Lux-modellen.

Med den här modellen kan du välja mellan 180×200 och 180×210. Det här är två större storlekar vilket är perfekt för den som vill ha en stor och bekväm yta att sova på. Det är också bra för den som har en partner att dela sängen med.


Anatomic Natural – Lyxig justerbar säng

Fördelarna med Anatomic Natural

 • Specialutvecklad fjäderteknik
 • 100% organisk latex
 • Trådlös fjärrkontroll
 • Sju komfortzoner

Anatomic Natural är en av markandens lyxigaste ställbara sängar. Det här märker man också på priset, men du får samtidigt mycket för pengarna. Den har 500 specialdesignade pocketfjädrar per kvadratmeter, som kommer från Anatomics egna teknologi.

Du får totalt sju komfortzoner, vilket är två fler än de flesta andra ställbara elevationssängarna på marknaden. Det som gör den här sängen lite unik från andra på marknaden är att den är framtagen tillsammans med fysioterapeuter och specialister inom ortopedi.

Den här sängen är alltså framtagen för att vara den mest hälsosamma och ergonomiska sängen som pengar kan köpa.

Som andra köpvärda ställbara sängar kommer Anatomic Natural med en bäddmadrass som har en allergivänlig kärna av latex. Den här madrassen innehåller också kylande gelpärlor, vilket ger en bättre temperaturfördelning och håller sängen på en perfekt och behaglig temperatur, för en bättre nattsömn.

Den här sängen har inte ett jättestort utbud av storlekar, men det finns tillräckligt för att alla ska hitta en som passar ens behov.

Den minsta modellen ligger på 160×200, vilket fortfarande är tillräckligt stort för att man ska få en stor yta att ligga på. Den andra modellen ligger på 180×200 och du har även den största varianten som är på 180×210.


Sirius Black – Elegant och praktisk

Fördelarna med Sirius Black

 • 220 fjädrar per kvadratmeter.
 • Tystlåten Linak-motor.
 • Latexkärna på 6cm.

Sirius Black är en otroligt praktisk och väldesignad ställbar säng. Den kommer med ett rimligt pris och finns i flera olika storleksmodeller, beroende på om det är en eller två personer som ska använda den.

Den har en otrolig komfortnivå och har 220 fjädrar per kvadratmeter, fördelat över fem komfortzoner.

Med den här ställbara sängen är det också möjligt att använda den till mer än att bara sova i. Du kan enkelt höja huvudpartiet så att du kan sitta i sängen, för att antingen läsa, se på TV eller arbeta vid datorn.

LÄS OCKSÅ: Plattång Test – För ett vackrare hår

Sängens träram är av svensk tall, vilket både bidrar till en stabil grund för sängen men också till en väldigt vacker design.

Som många danskproducerade sängar så kommer denna med en Linak-motor som är både tyst och energisnål. Du får också en trådlös fjärrkontroll, så du slipper onödiga kablar som lätt kan fastna.

Själva bäddmadrassen kommer med en latexkärna på 6cm, vilket gör den både bekväm och ergonomisk för din kropp.

Sängen kommer som sagt med en mängd olika storlekar. De tre singelmodellerna ligger på 80×200, 90×200 och 90×210. Om det är två som ska använda sängen kan du istället välja mellan 160×200, 180×200 eller 180×210.


Jupiter  – Elevationssäng med billigare pris

Fördelarna med Jupiter ställbar säng

 • Fem komfortzoner
 • 4cm bäddmadrass
 • Linak-motor

Jupiter är en högkvalitativ budgetmodell för den som vill ha en bra motorsäng med ett lite lägre pris.

De mindre modellerna kommer med väldigt överkomliga priser och kan vara ett utmärkt val för den som inte har råd med en av de lite dyrare modellerna vi har gått igenom tidigare.

Det lägre priset innebär dock att man sparar in på en del saker, med till exempel lägre antal pocketfjädrar per kvadratmeter och en lite tunnare bäddmadrass.

Det här behöver däremot inte vara något jättestort problem och kvalitén är fortfarande väldigt hög för priset du betalar.

Det betyder inte heller att denna elevationssäng är dålig på något vis. En av skillnaderna är att du endast har en 40mm kärna i bäddmadrassen. Det är lite mindre än andra modeller, men den består utav latex som håller den smidig och elastisk, samtidigt som sängen andas och ventilerar. Så du får fortfarande en bra temperatur och en god nattsömn.

Linak-motorn finns även i denna modell. Den håller din säng tystlåten och drar inte heller mycket ström. Den här starka motorn håller också väldigt länge, vilket är ett stort plus för den som är orolig för hållbarheten.

Resårmadrassen som kommer med sängen har pocketfjädrar och en stoppning av 25mm tjockt polyeterskum.

Det ger en bekväm liggställning och håller också länge. Det här materialet fungerar också bra med madrassen, så du får inget jobbigt veck när du höjer upp sängen.

Sängen kommer med en mängd olika storlekar och det finns verkligen allt här. De minsta modellerna ligger på 80×200, 90×200, 120×200 och 140×200. Det här passar utmärkt inte minst för den som endast ska använda sängen på egen hand. Du hittar även större modeller som 160×200, 180×200 och 180×210.


Det finns en motordriven säng för alla

Det finns, som du nu vet, en ställbar säng för alla. För absolut bästa resultat rekommenderar vi en av de bättre modellerna, men dessa kommer allt som oftast med ett mycket högre pris.

Anatomic Natural är helt klart en av de bättre sorters elevatorsäng som du kan få på marknaden. Den är utformad av experter och är otroligt ergonomisk. Samtidigt så är det också en av de dyraste modellerna vi har gått igenom.

Vill du hålla nere priset kan en Venus Mayan eller eventuellt en Sirius Black vara en bättre rekommendation, då dessa kommer med lägre priser inte minst för de mindre modellerna.

Det som är gemensamt för alla dessa sängar är att de håller en hög standard och kommer med högkvalitativ sängteknologi. Du har bland annat pocketfjädrar, tystlåtna Linak-motorer och bra sorters skum och latex som stoppning i madrasserna.

Det är därför inte heller svårt att förstå varför dessa sängar kommer med så väldigt bra betyg från kunder som redan har köpt modellerna. Bättre Nätter är den butik som framförallt erbjuder dessa och de kommer med relativt bra prisbredd, så det finns något för alla sorters budgetar.

Det är rekommenderat att du kolla på flera olika modeller innan du bestämmer dig för en modell, så att du vet med dig att du får den bästa för din budget och dina behov.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »