Ramsäng Test – Marknadens bästa modeller

0

Innehåll

Det är inte alltid lätt att veta vilken säng som är bäst. Det finns otroligt många att välja på och dessa kommer med en mängd olika för- och nackdelar. Samtidigt så utvecklas tekniken hela tiden och det kommer därför ut nya sorters madrasser och sängar. Det är därför den här guiden har skapats.

Med informationen här kan du enklare göra dig en uppfattning om vilken säng som är bäst för just dig.

Just ramsängen är en väldigt vanlig variant och den är väldigt populär. Den är enkel och är grunden i de flesta sängar, eftersom den är en madrass med ben på enkelt förklarat.

LÄS OCKSÅ: Bäddmadrass test – Få en bättre nattsömn

Det här gör den väldigt lätthanterlig och bekväm. Den är också mycket enklare att flytta på och det är lätt att göra rent både runt och under sängen.

Allt det här kommer med praktiska fördelar och det är inte konstigt att så många föredrar en vanlig ramsäng. I vår guide går vi också igenom några riktigt populära madrasser av hög kvalitet.

Samtidigt listar vi förslag på sängar som är vänliga för plånboken, utan att man offrar kvalitén.

ÅterförsäljareModellDimensionerPris
Venus80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
Fr. 9.990,-
Jupiter80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 7.490,-
Senses Lux80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 9.990,-

Venus Ramsäng – Allt ramsängar behöver ha

Venus är ingen vanlig ramsäng. Det är en otroligt bekväm säng och en praktisk möbel i ren allmänhet.

Det här är en uppgraderad säng med sju komfortzoner och många andra positiva egenskaper.

Samtidigt kommer den med ett väldigt rimligt pris sett till den höga kvalitén. Sängen har goda betyg från kunderna och kommer med ett rimligt pris för den otroligt höga kvalitet som en Venus ramsäng kommer med.

Till att börja med har du träramen som utgör grunden för en ramsäng. Den här sitter runt själva madrassen och ger dig den hållbarhet och komfort som du förväntar dig när du köper en högkvalitativ säng.

Hos Venus är den här ramen på 20 centimeter och kommer i högkvalitativ svensk tall, så du vet att du får en otrolig kvalitet här.

Sedan har du själva ramsängen, det här är madrassen inuti träramen. Denna har en kärna av moderna pocketfjädrar som är omgivna av elastiskt hybridskum. Det här bidrar till sängens elasticitet och gör den bättre för din kropp då den anpassar sig efter din kroppsform.

Kombinerat med träramen får du en otroligt bra säng som både är bra för kroppen, och för din allmänna komfort när du ligger på den.

Till sist har du sängens bäddmadrass. Det är väldigt viktigt att man ser till att ha en bra sådan då detta är det lager på sängen som du har direktkontakt med.

Man vill gärna hitta en bra balans mellan fasthet och mjukhet för att försäkra sig om att man får ett bra stöd för kroppen, samtidigt som den är bekväm att ligga på.

Venus bäddmadrass är väldigt bekväm och har en tjock kärna på 6 cm, vilket är tjockare än de 4cm man hittar på många andra sängar. Med en tjockare madrass får du ett mycket bättre stöd för kroppen och på så vis också en mycket bekvämare säng.

Venus ramsäng kommer i många olika storlekar och du kommer inte att ha några problem med att hitta en storlek som passar dig och ditt sovrum. Storleken påverkar också priset, vilket är bra att tänka på om du har en strikt budget att röra dig med.

Du hittar bland annat mindre storlekar som 80×200, 90×200 och 120×200. Det finns också större modeller som 140×200, 160×200 och 180×200. Så det finns något för alla på marknaden, oavsett ens behov.


Jupiter – Högkvalitativ ramsäng 120+

Jupiter är en populär ramsäng som kommer med flera utmärkta egenskaper. Den är inte bara väldigt bekväm utan också perfekt för din rygg och nacke.

Sängen kommer med flera lyxiga egenskaper men håller ändå ett lågt pris jämfört med många konkurrerande modeller, vilket har gjort Jupiter till ett populärt val bland kunderna som gett goda betyg.

Det här är en perfekt säng för den som vill ha en högkvalitativ ramsäng men som samtidigt inte har en överdrivet stor budget.

LÄS OCKSÅ: Bäddsoffa Test – Köp en ny Bäddsoffa till dit hem

Som med alla ramsängar börjar allting med träramen. Jupiters ram är 8cm tjock och består av svensk tall, så redan där märker man av den skandinaviska kvalitén.

Den här ramen är runt madrassen och utgör sängens plattform. Fördelen med den här sortens ramsängar är att träramen utgör själva sängen och gör den på så vis mer lätthanterlig.

Allt du behöver göra är egentligen att montera dit ett par ben, sedan är sängen redo att användas.

Själva ramsängen är en madrass med 250 pocketfjädrar per kvadratmeter. Dessa är fördelade över fem komfortzoner vilket ger dig det ultimata stödet för din kropp. Komfortzoner anpassar sig efter olika delar av kroppen så att hela kroppen får exakt det stöd som den behöver. Ens nacke behöver till exempel inte exakt samma sorts stöd som ens ben.

Till sist har du bäddmadrassen, den delen av sängen som du kommer i direktkontakt med.

Det är därför viktigt att man har en bekväm sådan som låter en slappna av, samtidigt som den är tillräckligt fast för att man ska ha tillräckligt med stöd.

Jupiter ramsäng kommer med en högkvalitativ bäddmadrass som har en kärna med 40 mm latex. Latex är ett väldigt bra material som är ventilerande och försäkrar dig om att du får en bra temperatur när du ligger och sover.

Den här ramsängen finns i en mängd olika storlekar och du kommer inte att ha några problem med att hitta den storleken du är ute efter. Bland de mindre storlekarna har du bland annat 80×200, 90×200, 120×200 och 140×200.

Det finns även tre större modeller på 160×200, 180×200 och 180×210. Även de större varianterna kommer med väldigt rimliga priserna, inte minst när man ser på den höga kvalitet man får för pengarna.


Senses Pulse – Högkvalitativ och billig säng

Senses Pulse är en högkvalitativ ramsäng och en av de bättre på listan. Kunderna älskar den också med höga betyg på Bättre Nätter och totalt fyra och en halv stjärna i snittbetyg.

Sängen kommer med en mängd olika fördelar och bra egenskaper som gör den till ett optimalt val för den som vill ha en otrolig komfort kombinerat med en fantastisk ergonomi.

Träramen på den här sängen är osedvanligt tjock på sina 14cm. Ramen består av svensk tall, något som stämmer för de allra flesta högkvalitativa ramsängar som tillverkas i Skandinavien.

Själva ramsängen inuti denna träram har en dubbelfjädrad kärna. Stoppningen består av ett storts hybridskum som är ventilerande och andningsbart. Det här försäkrar att sängen håller en god temperatur och att den även avleder fukt.

Senses Pulse kommer med en relativt tjock bäddmadrass där kärnan är på 6cm. Det här innebär att din kropp sjunker ned precis lagom för att kroppens olika delar ska få det stöd den behöver.

Samtidigt är den bekväm att ligga på och ger dig en god nattsömn. Kärnan består av latex och har därför samma ventilerande och andningsbara egenskaper som ramsängen har.

Sängen kommer med ett relativt bra pris, men det kanske inte lämpar sig för den som är på en strikt budget. Du kan påverka priset genom att bland annat välja en mindre modell.

Du har en mängd olika storlekar att välja på där du hittar 80×200, 90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200 och 180×210. De mindre storlekarna är perfekt om sängen endast ska användas av en person, medan de större lämpar sig om sängen ska användas av mer än en person.


Viktigt med en bra säng

Man ska inte underskatta värdet av en riktigt bra säng. Vi spenderar cirka åtta timmar per dygn i sängen och i längden leder det här till över tjugo år av vårt liv. Det är väldigt mycket tid som vi spenderar liggandes!

Därför är det också väldigt viktigt att man har en bra säng som ger ett ordentligt stöd. På så vis minskar du risken för rygg- och nackskador samtidigt som du får avlastning för kroppen. Det här är nödvändigt om man ska bli helt utvilad. Det är samtidigt viktigt att sängen är bekväm och hjälper dig att somna djupt.

LÄS OCKSÅ: Sängram Test – För olika storlekar

En ostörd nattsömn minskar bland annat risken för en mängd olika sjukdomar, vilket gör det ännu viktigare att sova gott.

Beroende på din vikt och kropp kommer olika sängar att fungera olika väl. En längre person bör till exempel gå för en lite mjukare säng som stödjer en smalare kroppsbyggnad.

En person som väger lite mer bör istället satsa på en madrass som är lite fastare. På så vis avlastas kroppen bättre och du får då en mycket bättre sömn.

Att köpa en bra säng är alltså mycket viktigare än man kanske tror. Det är också därför viktigt att inte bara fokusera på priset, utan framförallt på vad man får för pengarna. En riktigt bra säng kommer att förbättra din hälsa och ditt humör, samtidigt som det är hälsosamt för kroppen.

En sämre säng kanske har ett lägre pris, men den håller inte lika länge och är onödigt obekväm.


Hitta den bästa sängen för dig

Att hitta den bästa sängen är inte alltid enkelt. Ramsängar finns det gott om på marknaden och det är inte enkelt att avgöra vilken som är bäst för just dig. Det finns en rad olika faktorer du bör tänka på.

Vi nämnde tidigare bland annat innebörden av att välja en madrass med rätt fasthet beroende på ens kropp och vikt. Det här är viktigt men det finns även ett par andra saker du bör tänka på.

Ramsängens madrass kan bland annat komma med en mängd olika material. Latex och memory foam, så kallat minneskum, är de två vanligaste här. Dessa material är utmärkta och anpassar sig efter din kropp på ett otroligt bra sätt.

Det finns även sängar som har en gelbaserad stoppning. Det är också viktigt att tjockleken är på 4 till 6 cm, minst.

Det viktigaste är att man köper en högkvalitativ säng. Det här innebär att man till exempel undviker massproducerade exemplar från fattiga länder.

Dessa kommer ofta med lite lägre pris, men sängarna slits ut snabbt och kommer också med sämre kvalitet. Den här sortens ramsängar kan till exempel inte avlasta din kropp på rätt sätt och är ofta ett besvär för kroppen.

Satsa istället på en högkvalitativ säng från ett skandinaviskt land. Dessa kommer ofta med väldigt hög kvalitet och är mycket bekvämare.

Hållbarheten är också mycket bättre, vilket är ett stort plus eftersom du i längden sparar in pengar när du kan ha den längre.


Ska man köpa en kontinentalsäng eller ramsäng?

En ramsäng är standarden och det är den sortens säng som de allra flesta börjar med. När det sen blir aktuellt att förnya sig är det inte ovanligt att man börjar fundera på en kontinentalsäng. Frågan är då vilken som är bäst att lägga pengarna på.

En ramsäng är i grund och botten bara en vanlig madrass. Denna har sedan ben, eller så kan den vara fristående på golvet.

En kontinentalsäng är istället ett lite större bygge. Det är en stor ramsäng, utan ben, som sedan har dubbla madrasser ovanpå. Det här kan avlasta bättre och vara otroligt bekvämt, samtidigt kan det också kosta en hel del.

Det finns egentligen ingenting som säger att den ena nödvändigtvis måste vara bättre än den andra.

Kontinentalsängar kommer ofta med lite bättre förmåga för att avlasta och stödja kroppen, men det finns också dåliga modeller som inte alls är bekväma.

Det samma gäller ramsängar som även de kommer i varierande kvalitet. En del är otroligt bekväma och ger ett fenomenalt stöd, medan andra är för hårda eller mjuka och som i längden leder till onödigt många problem för din kropp.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »