Kontinentalsäng test – Komplett guide med kontinentalsäng test

0

Innehåll

Här går vi igenom en mängd olika kontinentalsängar som har fått bra betyg från olika tester och experter. Genom vår lista kan du se alla de bästa sängarna som du kan få på marknaden, vilka priser som finns och vad du kan förvänta dig från de olika modellerna.

Genom en bra överblick kan du enklare hitta den bästa modellen för just dig och dina behov.

ÅterförsäljareModellDimensionerPris
Vasa Mayan160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm
Fr. 30.890,-
Senses Lux140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm
Fr. 14.990,-
Jupiter140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 11.990,-
Venus Pulse140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm
Fr. 21.990,-
Bergen160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm
Fr. 30.890,-
Venus Mayan160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm
Fr. 22.990,-

Senses – köpa kontinentalsäng för alla

Fördelarna med Senses Kontinentalsäng

 • Lyxkvalitet
 • Elastiskt hybridskum för ventilerande komfort
 • Ergonomisk säng för bättre sömn

Senses kommer med fem komfortzoner och innehåller bekväma pocketfjädrar, som ger en mer ergonomisk och bekväm liggupplevelse.

Den har goda betyg från kunderna hos Bättre Nätter där sängen har 4.5/5 stjärnor. Fjädrarna är omgivna av hållbart och elastiskt hybridskum, vilket innebär att du får en mer ventilerad komfort. Det här innebär dels en bekvämare sängupplevelse, dels att du får en mycket bättre temperatur under natten.

Sängens höga kvalité innebär också att den är mer hållbar, så man kan behålla sängen mycket längre utan att få en försämrad nattsömn.

En djup nattsömn är viktigt för din allmänna hälsa, både fysiskt och psykiskt. Det är bland annat det här man har tänkt på när man utformade Senses kontinentalsäng. Fjädrarna, tillsammans med hybridskummet, formar sig efter dig kropp och gör också att sängen passar lika underbart till alla människor.

Skummet håller också borta både lukt och fukt, vilket innebär att du inte behöver ligga hela natten och svettas under varmare sommarkvällar.

Bäddmadrassen som kommer med den här sängen är också av högsta möjliga kvalitet. Det här innebär att du får något som är lite bättre, med en kärna på hela 6 cm, istället för de vanliga 4 cm som kommer med andra bäddmadrasser.

Den anpassar sig efter din kropp och din liggställning, vilket bidrar till en ergonomisk sömn där du inte riskerar att skada ryggen, nacken eller någon annan del av din kropp.

Sängramen kommer i 14 cm av svensk tall, vilket innebär att den är både stabil och bekväm för att utgöra sängens plattform. Det här bidrar till en mer hållbar säng och samtidigt så kommer pocketfjädrarna i ramens kärna att bidra till en bekvämare liggupplevelse.

Sängen kommer i många olika storlekar, bland annat 140×200, 160×200, 180×200, 180×210 och 210×210. Det här öppnar upp för många möjligheter att hitta en storlek som passar dig och dina behov.


Jupiter – Bästa kontinentalsängen för priset

Fördelarna med Jupiter Kontinentalsäng

 • Tre madrasskikt
 • Anpassar sig efter kroppen
 • Träram på 8 cm för bättre sömn

Jupiter kontinentalsäng kommer välrekommenderad av kunderna hos Bättre Nätter med nästa uteslutande positiva omdömen.

En av de stora anledningarna till sängens popularitet är dess vackra stil och den otroliga komfort man får, allt för ett riktigt lågt pris jämfört med många andra kontinentalsängar på marknaden.

Sängens resårmadrass kommer med pocketfjädrar, vilket innebär att den anpassar sig efter din kroppsform och vikt.

Det här har blivit populärt i sängar dels för den komfort du får, men även för de ergonomiska fördelarna som följer. Madrassens fjädrar kommer tillsammans med polyesterskum, vilket är anledningen till att Jupiter har en av de bekvämare sängarna på marknaden.

LÄS OCKSÅ: Ställbar Säng Test – Köp en bättre Ställbar Säng

Det här hjälper även till att reglera temperaturen så att du kan få en god djupsömn även under de varmare nätterna.

Sängen kommer också med ett väldigt rimligt pris när man jämför med många andra kontinentalsängar på marknaden. Priserna varierar från olika butiker och även beroende på vilken storlek du är ute efter.

Den finns för nuvarande tillgänglig i storlekarna 140×200, 160×200, 180×200 och 180×210.

Det här är alltså en utav de få kontinentalsäng 140×200 som finns på marknaden, de flesta håller sig över 160.


Venus Pulse – Komfortabel säng i hög kvalitet

Fördelarna med Venus Pulse Kontinentalsäng:

 • 7 komfortzoner
 • OEKO-TEX-certifierad = fri från skadliga ämnen och kemikalier
 • SonoCore för mer komfort

Venus kontinentalsängar är otroligt populära för deras otroliga komfort och rimliga priserna.

Venus är prisad som bättre än Jupiter och har goda betyg från kunderna. Venus Pulse är en förbättrad variant av den redan populära modellen.

Denna kommer med sju komfortzoner som alla anpassar sig efter din kropp och vikt. Det här gör sängen inte bara otroligt bekväm utan också väldigt ergonomisk för din kropps hälsa.

Resårmadrassen kommer med pocketfjädrar och de är alla individuellt inpackade för att de ska kunna arbeta individuellt för din kropp.

Det här är en utav anledningarna till sängens komfort, men det erbjuder även tryckavlastning och gör att de håller längre.

Någonting relativt unikt med Venus Pulse är SonoCore. Det här innebär att bäddmadrassens latex är vulkaniserat med högfrekventa värmevågor, istället för med ånga som vid vanlig latex. Det här gör materialet mer elastiskt, starkare och gör även att madrassen kan andas bättre.

Överdraget har en bättre fuktavledning än hos vanliga sängar, tack vare de FSC-certifierade träfibrerna. Det här innebär även att sängen är fuktavledande.

Sängen kommer i flera olika storlekar och du kan välja från 140×200, 160×200, 180×200, 180×210 och 210×210.

Bättre Nätter har bäst priser utav alla de olika alternativen och är den butik där du alltid hittar den i sortimentet. Vill du istället ha någon av standardmodellerna från Venus-serien så finns dessa hos andra återförsäljare.


Bergen – Dansk kontinentalsäng bäst i test

Fördelarna med Bergen Kontinentalsäng

 • Utformad efter kundernas behov.
 • 300 pocketfjädrar per kvadratmeter.
 • Antibakteriell och allergivänlig.

Bergen är en prisvärd kontinentalsäng från Bättre Nätter i ett led från deras egen produktserie. Omdömen på deras butik säger allt man behöver veta.

Den kommer med en otrolig komfort och erbjuder en högkvalitativ säng för den bästa möjliga sömnen och ergonomin.

Man har utvecklat denna bland annat genom omdömen från kunder och tagit det bästa från alla andra modeller. Det här verkar också ha fungerat då kunderna är nöjda med sängen.

LÄS OCKSÅ: Bäddmadrass test – Få en bättre nattsömn

Som många andra modeller i vår lista så har Bergen kontinentalsäng en kärna med pocketfjädrar. Men istället för skum så har man en stoppning av latex kring fjädrarna. Det här skapar en ergonomisk passform som också är bekvämlig.

Latexen har också väldigt bra förmåga när det kommer till andning och ventilation, vilket förhindrar sängen från att bli onödigt het.

Något som däremot sticker ut med den här modellen är att resårmadrassen består utav 300 fjädrar per kvadratmeter.

Det här är ett högt antal om man kollar på marknadsstandarden på 220 till 250. Dels leder det här till en mycket bättre passform, men det gör den också mycket mer bekväm än andra modeller.

Bergen kontinentalsäng kommer i flera olika storlekar. Du hittar modeller på 160×200, 180×200, 180×210 och 210×210. Den säljs exklusivt av Bättre Nätter som är skaparen av den här sängen.


Venus Mayan – Bra kontinentalsäng för ett bra pris

Fördelarna med Venus Mayan Kontinentalsäng

 • Hybridstoppning.
 • 100% organisk.
 • Mayan-certifierad – Allergivänlig

Om du är ute efter en komfortabel och organisk säng så är det Mayan-modeller som är aktuella. Venus Mayan kommer med ett väldigt rimligt pris för den otroliga komfort som erbjuds. Som andra kontinentalsängar så använder denna sig utav pocketfjädrar för att erbjuda en så hög komfort som möjligt.

Det som gör denna säng lite mer unik är att dess bäddmadrass består utav 100% organiskt naturlatex. Det här erbjuder komfort och innebär också att alla kan använda sig utav den. Så även om du är en allergiker behöver du inte oroa dig, något som gäller för flera modeller i vår lista.

Sängen tillverkas i Danmark och kontrollerna har varit otroligt hårda när man tillverkat den. Det här innebär bland annat att det naturlatex man använt är FSC-certifierat, vilket innebär att den är producerad under hållbara villkor.

Ramsängens kärna är i pocketfjädrar vilket erbjuder en komfortabel grund för din säng.

Resårmadrassen har 220 fjädrar per kvadratmeter, vilket är lite lägre än andra modeller i listan som till exempel Bergen. Det är däremot inte för lågt för att erbjuda en bekväm nattsömn.

Sängen kommer i en mängd olika storlekar som 160×200, 180×200, 180×210 och den lite större modellen 210×210. Det finns därför gott utrymme att hitta en storlek som passar just dig och dina behov.


Vasa Mayan – Bästa kontinentalsängen

Fördelar som du får med en Vasa Mayan

 • Helt allergivänlig
 • 300 fjädrar för total komfort
 • Hållbar
 • 100% organiskt naturlatex
 • Bra betyg från kunderna

Vasa Mayan är en kontinentalsäng bäst i test från Bättre Nätter som kommer med goda betyg från kunder som redan har köpt den, med nästan enbart 5 stjärnor.

En utav anledningarna är att sängen är tillverkad i enbart naturlatex, vilket innebär att den både har komfort och är helt allergivänlig.

Sängen kommer utrustad med 300 fjädrar per kvadratmeter, vilket leder till bättre stöd för din kropp. Det här är mer hälsosamt och ergonomiskt, men gör också att sängen håller mycket längre.

Det finns därför också en ekonomisk aspekt till det. Samtidigt innebär det också att sängen anpassar sig bättre efter din kropp och inte minst din ryggrad.

LÄS OCKSÅ: Resårmadrass Test – Med fullständig jämförelse

Vasa Mayan kontinentalsäng är en ramsäng, som består utav pocketfjädrar istället för en kärna av skum, som många andra modeller kommer med. Ramsängen har en 8 cm tjock ram av svensk tall. Kombinerat med resårmadrassen får du en av marknadens mest bekväma sängar.

Sängen är som sagt helt allergivänlig och kommer med en bäddmadrass som har en 6 cm tjock kärna.

Det naturliga latexet är helt allergivänligt och ger samtidigt ett otroligt elastiskt stöd för kroppen. På så vis får du en bättre sömn utan någon oro för din rygg eller nacke.

Sängen kommer i flera olika storlekar. Du har bland annat 160×200 som är standardmåttet. Men det finns också en 180×200 för den som vill ha lite större. Till sist har du också en Vasa Mayan som kommer i 180×210 och 210×210.


Prisvärda kontinentalsängar för alla

Det finns som du ser en god mängd olika modeller och prisklasser. En kontinentalsäng behöver alltså inte kosta en förmögenhet om man är noggrann med att jämföra.

De modeller vi gått igenom har alla väldigt positiva omdömen och har även goda betyg från kunderna.

Det man ska framförallt tänka på med den här sortens sängar är att de bör använda sig utav pocketfjädrar och bestå utav organiska men hållbara material. Organiskt latex har blivit populärt, vilket också är gemensamt för flera av de bättre modellerna. Utöver det så är det också värt att titta på hur mycket fjädrar per kvadratmeter som man använder sig utav.

Sängar från just Danmark kommer med väldigt hög kvalitetskontroll vilket är perfekt för den som är ute efter att få det bästa för sina pengar.

Det man samtidigt bör tänka på är att vissa sängar kommer med dyrare egenskaper som kanske inte är värt pengarna ifall man redan har en snål budget. Då är det bättre att kika på de billigare modellerna eller se om det finns en rea.

Det du till sist också ska tänka på är allergier och kemikalier. Det här är något som kan förhindra dig eller närstående från att få bekymmer med sängen. Samtidigt så innebär det material man använder också en bättre hållbarhet och komfort, så det är ett stort plus även för den som inte är allergiker.

Det dyker däremot hela tiden upp nya sängar på marknaden och det är därför alltid bra att uppdatera sig innan du väljer att köpa en ny.

Det finns också en enorm variation i priser, vilket man definitivt bör ha i åtanke om man ska hitta en prisvärd kontinentalsäng med en budget.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »