Resårmadrass Test – Med fullständig jämförelse

0

Innehåll

Att ha en bekväm madrass är inte så självklart som man först tror. Många har idag dåliga madrasser och får på grund av det en dålig rygg, onödiga nackskador och allmän stelhet i kroppen. En bra madrass kan istället komma med många fördelar och drastiskt förbättra din hälsa och din vardag.

Men det finns väldigt många på marknaden och det är inte alltid lätt att veta vad som avgör om en madrass är bra eller inte. Som tur är så har vi den kunskapen och tänkte dela med oss av den. Nedan ser du en enkel guide om vad en bra resårmadrass ska ha, hur du hittar en för ett bra pris och vi går även igenom ett par enkla madrasser som vi rekommenderar dig att titta närmre på.

Det här är en resårmadrass

En resårmadrass är en sorts madrass som kommer med inbyggda fjädrar och även komfortzoner. Fjädrarna hjälper till att stödja din kropp samtidigt som den gör madrassen bekväm. Ju fler fjädrar en madrass har desto bättre kommer den att anpassa sig till din kropp. En bra madrass brukar ofta ha runt 250 till 300 fjädrar. Det finns också de som har ännu högre antal, inte minst för de madrasser som är för tyngre personer.


ÅterförsäljareModellDimensionerPris
Springcomfort ResårmadrassMåttbeställsFr. 3.200,-
BN Latex80x200
90x200
90x210
120x200
140x200
160x200
180x200
Fr. 7.990,-
Senses Resårmadrass80x200
90x200
90x210
120x200
140x200
160x200
180x200
Fr. 7.990,-

Springcomfort Resårmadrass

Resårmadrass Test

Comfort resårmadrass är välrekommenderad för dig som vill ha en billigare madrass, men som ändå har en relativt hög kvalitet. Madrassen börjar på ett väldigt lågt pris och du måttbeställer den.

Det innebär att den billigaste storleken, 80×200, ligger på 3.200 kronor.

Om du vill ha en större modell, eller är ute efter en specifik storlek, blir den dyrare. Samtidigt är det värt att nämna att även de större måtten fortfarande är en bra bit billigare än de andra vi går igenom här på listan.

Sängens stoppning består av pocketfjädrar som i sin tur är fördelade över sju olika komfortzoner, ett högt antal zoner för en sådan billig madrass. Fjädrarna är insvetsade i en liten tygpåse och ger på så vis individuellt stöd då de agerar helt oberoende från varandra. Dessa är också extra hållbara vilket är ett stort plus då du slipper oroa dig för att sängen ska slitas ut efter ett par användningar.

Vidare så kommer dessa sju komfortzoner att ge dig det individuella stöd som din kropp behöver. Zonernas fasthet varierar så att du får extra stöd där din kropp väger mer, medan de delarna av kroppen som väger mindre får lite mindre fasthet.

LÄS OCKSÅ: Bästa Sängen – Hitta den bästa sängen för ditt hem

Det här är en bra egenskap då kroppens olika delar kräver helt olika stöd, även om det är lätt att tro att en jämn fasthet kanske är bättre. Det här är en vanlig fälla och det är därför många också missar just komfortzonerna när de köper en ny madrass.

När du ska beställa en Springcomfort måste du först se till att du har rätt mått. Att måttbeställa en madrass kommer med en mängd fördelar och är väldigt smidigt, inte minst om du har annorlunda mått på din träram eller om du tänkte måttbeställa en säng också.

Att sängen kommer med måttbeställning är perfekt för den som vill ha lite mer frihet på den fronten. Det är samtidigt inte jättemånga andra alternativ som finns för måttbeställning.


BN Latex – Resårmadrass bäst i test

Bättre Nätter är en välkänd webbutik för sängar och madrasser. De har även tagit fram sina egna högkvalitativa madrasser, bland annat BN Latex. Denna är en högkvalitativ resårmadrass för dig som vill ha en utav skandinavisk kvalitet. Den här kommer med ett väldigt rimligt pris och har också ofta rabatt.

Kunderna gillar den också och har gett den fem av fem stjärnor. Det är inte heller svårt att förstå varför när man läser om de fantastiska egenskaperna som följer med den här resårmadrassen.

Till att börja med kommer madrassen med 300 pocketfjädrar per kvadratmeter. Det här är ett högt antal om du jämför med de andra modellerna på marknaden som oftast ligger runt 250. Det här innebär en fastare och mer elastisk säng. Det högre antalet fjädrar innebär också att de bättre anpassar sig efter din kropp.

Vidare så är dessa också fastsvetsade i en liten tygpåse, vilket innebär att varje fjäder individuellt kan anpassa sig efter din kropp för ett ännu bättre stöd.

LÄS OCKSÅ: Bäddmadrass test – Få en bättre nattsömn

Sedan så är dessa fjädrar då indelade i sju olika komfortzoner. Ett högre antal zoner är svårt att hitta på marknaden. Zonerna fördelar sängen så att varje del av din kropp får det stöd som den behöver, så du behöver inte oroa dig om att få den avlastning som din kropp behöver och vill ha.

Väger du över 95 kilo så finns den här resårmadrassen också i en extra tjock variant. Då har du 500 fjädrar istället för 300, för en högre fasthet och bättre stöd för kroppen. Väger man under 95 kilo bör man däremot vara försiktig då det kan vara för hårt att ligga på.

Madrassen är sedan stoppad med latex som sitter runt fjädrarna. Du har en tjocklek på 4cm och materialet är också allergivänligt. Latex är utmärkt då det är ett elastiskt och fast material, vilket ger bättre avlastning och ser till att hålla din kropp avlastad. Du sjunker alltså inte ned för mycket med den här madrassen.

Materialet ventilerar också vilket både avleder värme och fukt. Latex är ett högkvalitativt material så den kommer att hålla länge och det är som sagt allergivänligt. Det här är därför ett bra material att hålla utkik efter och det finns idag i de allra flesta sängar på ett eller annat vis. Samtidigt så bör man tänka på att latex är fastare än exempelvis minnesskum som istället låter kroppen sjunka ned mycket mer.

Latex är därför perfekt för den som vill ha mot stadga och fasthet till sin madrass.

Det blir svårt att hitta en bättre madrass än denna BN Latex. Du har också tur för den här modellen kommer i en mängd olika storlekar, du kommer alltså inte ha några problem med att hitta en som passar just din säng. De mindre storlekarna är 80×200, 90×200, 90×210, 120×200 och 140×200. De större modellerna ligger på 160×200 och 180×200.


Senses – Högkvalitativ resårmadrass

Om du är ute efter en högkvalitativ resårmadrass som kommer med ett rimligt pris är det värt att kika på Senses. Den går till stor del att jämföra med BN Latex, men det finns ett par skillnader på stoppningen. Sängen kommer också med bra betyg och är värd att titta på, inte minst då priset inte är orimligt för det man får.

Sense har även en mängd olika populära sängmodeller som är värda att kolla på om du är i behov av en hel säng.

Stoppningen är det viktigaste hos en resårmadrass och det är också den bästa delen av en Senses. Stoppningen består av pocketfjädrar och du har där 220 per kvadratmeter. Det är lite lägre än exempelvis en BN Latex, men det vägs upp av stoppningen.

LÄS OCKSÅ: Ställbar Säng Test – Köp en bättre Ställbar Säng

Om du däremot behöver ett högre antal fjädrar finns det en extra tjock modell med 500 pocketfjädrar per kvadratmeter.

Men det här är inte det enda som stoppningen består av. Du har även ett riktigt bra hybridskum i madrassen. Det här skummet är lite av ett mellanting mellan minnesskum och latex. Du får därför en väldigt fast och skön resårmadrass, samtidigt som den har en bra mjukhet och formar sig efter din kropp när du ligger ned på den.

Materialet kan andas ordentligt och avleder därför både fukt och temperatur. Du kan därför använda madrassen alla tider på året utan att få en sämre nattsömn. Det gör också att madrassen håller längre, vilket är ett stort plus för både din bekvämlighet men också din plånbok.

Resårmadrassen kan användas till alla sorters sängar och det finns även ett bra utbud av storlekar. Om du har en enkelsäng vill du troligtvis ha en mindre modell och du har då att välja på måtten 80×200, 90×200, 90×210, 120×200, 140×200.

Om du däremot har en dubbelsäng kan du istället vilja kika på Senes resårmadrass i storlekarna 160×200 och 180×200. Dessa madrasser kommer allihop med alternativ för olika tjocklekar.

Det bör finnas en storlek för alla sorters sängar här, men har du en säng med specialmått kan du behöva kika på att måttbeställa en madrass. Då rekommenderar vi den Comfort-madrass som vi nämnde längre upp i listan.


Guide till resårmadrasser

Det kan lätt bli förvirrande att hitta en bra madrass, inte minst med så många alternativ som finns idag. Men om du vet om vad som definierar en bra madrass är det också enklare att hitta en riktigt bra sådan och du kan enklare avgöra om en madrass är dålig.

Det första du bör titta på är fjädrarna. Ofta finns det lågkvalitativa sängar som använder väldigt fina och speciella namn på fjädrarna, trots att de sedan är för mjuka eller inte ger ett optimalt stöd för kroppen. Det finns ett antal olika fjädrar man kan använda för att försäkra sig om kvaliteten.

Resårmadrass

Pocketfjädrar och multipocketfjädrar är de två vanligaste som man idag hittar inuti resårmadrasser som är värda pengarna. Dessa är lagom elastiska och mjuka för att ge en otrolig komfort samtidigt som du får en väldigt bra avlastning för kroppens olika delar.

En annan viktig aspekt är stoppningen. Utöver fjädrar hittar du alltid någon sorts stoppning. Det är denna som ger resårmadrassen dess fasthet och elasticitet. Det finns en mängd olika material som du kan hitta, och alla är inte så värst bra heller.

LÄS OCKSÅ: Kontinentalsäng test – Komplett guide med kontinentalsäng test

Om du vill ha en bra stoppning finns det en del olika material som är värda att kika på. Latex är ett vanligt exempel som du hittar i många allergivänliga madrasser. Materialet är elastiskt och andas bra, vilket avleder temperatur såväl som fukt.

Memory foam, eller minnesskum, är ett annat bra material att hålla utkik efter. Det här materialet anpassas till din kropp när du först börjar använda den. Efter ett tag så kommer din madrass vara formad efter din kropp. Det här ger optimal avlastning och ser till att din kropp får exakt det stöd som du behöver.

Det finns även mindre vanliga material som är värda att titta på. Du hittar bland annat gelbaserade stoppningar och det finns även hybridskum. Material du däremot ska undvika är vanligt skumgummi och andra budgetstoppningar. Dessa ger dig inte alls den fasthet du behöver och håller inte alls upp kroppen på det vis som den behöver.


Så hittar du billiga resårmadrasser som är bra

Du har tur, för du behöver ingen förmögenhet för att kunna köpa en riktigt bra resårmadrass. Det finns idag otroligt många billigare alternativ som inte heller är dåliga när det kommer till kvaliteten.

Det finns också en hel del saker du kan göra för att minska priset. Man kan till exempel köpa en något mindre madrass, eftersom dimensionerna påverkar priset en hel del. En något mindre madrass behöver inte vara något bekymmer i många fall och kan vara ett bra sätt att hålla nere priset.

LÄS OCKSÅ: Enkelsäng Guide – Fullständig guide till Enkelsänge

Det du också kan göra är att välja ett högkvalitativt budgetalternativ. Listan ovan är där vi går igenom bland annat Springcomfort Resårmadrass, som är ett billigare alternativ men som ändå är av hög kvalitet.

Så det finns billiga alternativ på marknaden som kan ge dig den komfort och stöd som du behöver.

Madrasser ska ses som en investering då det är den delen av sängen som du är i direktkontakt med, men samtidigt behöver man inte offra på kvalitet för att få en lite billigare modell.

Samtidigt ska man tänka på att man använder madrassen varje dag och kommer att göra det i många år framöver, så det kan vara värt en investering även om man köper en lite dyrare modell.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »