Motionscykel Test – För bättre hälsa

0

Innehåll

Motionscyklar är ett utmärkt redskap för att få motion och bränna fett. Det innebär också att du inte är bunden av vädret utomhus för din träning. Det finns gott om modeller idag som faktiskt är väldigt överkomliga, även om det också finns premiummodeller som är lite dyrare.

Den här guiden har samlat ihop de fyra bästa modellerna som faktiskt är värda pengarna. Dessa kommer med olika prisklasser och det finns något för alla i guiden.

Dessa kommer även med olika motståndsnivåer, något som vi täcker i vår lista. Vi gör det också enkelt att hitta de olika butikerna som erbjuder cyklarna.

På så vis slipper du leta efter en bra butik med ett rimligt pris.

Hopfällbar motionscykel bäst i test

Många vill idag ha hopfällbara motionscyklar. Dessvärre så är det här vanligare hos motionsband. Bland cyklarna har det ännu inte blivit en standard hos modellerna. Det är därför väldigt svårt att köpa motionscykel som kan fällas ihop.

Om det däremot dyker upp kommer det omedelbart att listas hos oss, inte minst eftersom många gärna vill ha den här funktionen på sin cykel.

ÅterförsäljareModellMotståndsnivåerPris
Casall Infinity 1.2B164.359 kr.
Abilica WinMag Motionscykel163.589 kr.
Abilica Stream Voyage325.548 kr.
Abilica Stream UB X326.795 kr.

Casall Infinity 1.2B – Billiga motionscyklar

Billiga motionscyklar

Casall Infinity 1.2B är en högkvalitativ motionscykel som också kommer med ett otroligt bra pris. För pengarna får du en bra prestanda och en smidig motionscykel.

Det här är en populär serie från Casall som är ett bra varumärke för just motionsredskap.

Designen på den här cykeln är enkel och kommer bland annat med transporthjul på undersidan.

Det här gör det otroligt enkelt att frakta den och flytta den från ett rum till ett annat. Du kan också justera det mesta på cykeln. Det går till exempel att höja eller sänka sätet samt handtaget. På så vis fungerar den här cykeln till alla sorters personer.

LÄS OCKSÅ: Joggingvagn Test – Test av olika prisklasser

Den kommer också med en högkvalitativ display med bakgrundsbelysning. De här är viktigt om du ska köpa motionscykel eftersom en dålig skärm gör et svårare att anpassa den efter dina behov.

Skärmen hjälper dig att hålla koll på hur länge du har cyklat, hur långt, din kaloriförbrukning, hastighet och andra viktiga detaljer.

Bra motionscykel

Det här är en bra motionscykel som kommer med en hel del möjligheter för din träning. Du har till att börja med manuellt läge. Det här innebär att du slänger på ett visst motstånd, du har totalt 16 av dessa, och sedan cyklar du.

Du mäter sedan hur långt du orkar och i vilken hastighet genom displayen. Det här är däremot inte det enda sätter du har att cykla på.

Med din Casall Infinity 1.2B kommer det också en mängd olika träningsprogram. Du får totalt 12 av dessa. Med dessa så får du en lite mer varierad träning och dessa fungerar på lite olika sätt.

Du kan därför bläddra igenom dessa tills att du hittar ett program som du tycker passar för dig och det träningspasset.

Det här är som sagt en väldigt bra cykel som kommer med mycket variation och möjligheter för den som vill börja träna. Du slipper oroa dig för vädret, får en bra display som håller koll på allt det viktiga och du får allt det här för ett rätt bra pris också.

Det här är definitivt en rekommenderad modell för den som vill ha bra prestanda utan att betala en förmögenhet.


Abilica WinMag Cruise – Bästa motionscykeln

Bästa motionscykeln

Det här är en väldigt populär modell, inte minst bland kvinnliga atleter. Det man framförallt får med denna är en användarvänlig cykel som alla kan komma igång med. Den kommer också med ett väldigt bra pris vilket inte är illa det heller.

Den går inte att fälla ihop men den väger ”bara” 31 kilo. Det innebär också att det är en av de enklare modellerna i vår lista.

Du får som tur är transporthjul på framsidan. Dessa gör det enkelt att flytta den från plats A till plats B.

Högkvalitativ Abilica

Det finns inte heller någon brist på möjligheter och funktioner med denna. Trots det ganska låga priset så har du ett bra utbud av olika träningsprogram och du får också 16 motståndsnivåer. Dessa nivåer kan användas för att träna mer fritt och du ställer då själv in vilket motstånd du vill ha.

Träningsprogrammen ger dig lite mer rutin och du hitta flera bra program för olika sorters träningar och resultat.

Vissa är jobbigare medan andra är väldigt enkla. Du får också en väldigt bra display som visar dig alla viktiga uppgifter om dig och din träning. Den mäter allt från avstånd till hastighet och tid.

Det här är som sagt en lite billigare modell. Trots det lägre priset så ska man inte tro att det är en dålig modell.

Om du är ny till motionsträning eller bara vill ha en billig modell så är det här ett otroligt bra val på en ny motionscykel.


Abilica Stream Voyage – Motionscykel bäst i test

Motionscykel bäst i test

Abilica är, som du nu har märkt, ett väldigt populär och kvalitativt märke. Deras cyklar är av en otrolig kvalitet och det skadar inte heller att modellerna har väldigt rimliga priser.

Abilica Stream Voyage är en lite dyrare modell men som fortfarande ligger på en ganska rimlig nivå.

Till att börja med så får du en väldigt snygg motionscykel som kommer att se bra ut i ditt hem.

Det första du märker är att du också fritt kan justera både handtaget och sätet. På så vis kan du anpassa cykeln efter dig, din längd och din vikt. Den klarar också av upp till 150 kilo vilket är ett stort plus.

När du sedan satt dig så märker du att du har en väldigt fin display. Denna erbjuder all info du behöver om din träning.

Bland annat så mäter den hur mycket du har cyklat, i vilken hastighet och även hur länge du har hållit på. Du får totalt 32 olika motståndsnivåer som du kan växla mellan för att göra din träning antingen hårdare eller mjukare.

Prisvärd modell med rimlig kostnad

Med den här modellen får du också en inbyggd pulsmätare. Denna sitter inuti handtaget vilket gör det enkelt att använda den, håll helt enkelt i handtaget medan du cyklar.

Pulsen är en otroligt viktig faktor, inte minst om du har mål i din träning. Det gäller att hålla uppe pulsen under träningen och att reglera den beroende på vilken sorts träning man gör.

LÄS OCKSÅ: Dammsugare Test – Test av marknadens bästa varumärken

Cykeln kommer också med 12 olika träningsprogram. Dessa använder du för en mängd olika sorters cyklingsövningar och det ger dig en trevlig variation från att fricykla med vanligt motstånd.

Det här förhindrar också träningen från att bli långtråkig, vilket är ett vanligt problem inte minst för den som precis börjat med sin träning.


Abilica Stream UB X – Abilica motionscykel

Abilica motionscykel

Abilica Stream UB är en produktserie som innefattar högkvalitativa motionscyklar från Abilica. Det är en smart modell som kommer med många smarta funktioner, något som kännetecknar just X-serien.

Det är däremot en billigare modell bland de olika alternativen så du får fortfarande ett rimligt pris för din motionscykel.

Det första man märker är att man får en väldigt snygg design. Vidare så kan den flyttas enkelt tack vare de simpla hjulen på undersidan av cykeln. Den är ganska kompakt men väger samtidigt rätt mycket, något man bör ha i åtanke innan man köper den.

Cykeln är definitivt ett bra alternativ för den som vill ha en lite finare modell samtidigt som det ändå är enkelt att förstå sig på modellen.

Du behöver inte direkt någon manual och den smarta kontrollpanelen kommer med många enkla funktioner. För ett enkelt träningspass kan man till exempel bara sätta på lite motstånd och börja cykla.

Finare premiummodell

Med cykeln kommer det också en app som du kan använda för att kontrollera cykeln. Det här innebär bland annat att du kan montera en egen platta ovanpå den befintliga skärmen så att du får en lite större sådan.

Kontrollpanelen har också en hel del att erbjuda. Du kan bland annat koppla cykeln till Google Maps och på så vis får du chansen att börja cykla en riktig sträcka, direkt i ditt hem.

Det här ger lite variation och gör träningen mer intressant och rolig. Att se fina landskap när man cyklar är trots allt det alla egentligen skulle vilja.

LÄS OCKSÅ: Airfryer Test – För en hälsosammare friterad mat

Denna cykel kommer med totalt 16 olika motståndsnivåer. Det här ger dig möjligheten att utmana dig själv i din träning så att du enkelt kan komma igång med det optimala motståndet. Samtidigt finns det också 12 olika träningsprogram.

Dessa är inte obligatoriska men kan ge dig mer variation i träningen och utmanar dig och din kropp på olika sätt.

Med den här modellen får du med andra ord en otrolig kvalitet samtidigt som det är ett rimligt pris på den. Det är dock värt att påpeka att Abilica Stream UB X är en av de dyrare modellerna på vår lista.

Om du istället vill ha något lite billigare så finns det gott om olika alternativ i vår lista som är billigare än denna. Men med denna får du en oslagbar kvalitet som inte andra cyklar kan erbjuda. På så vis får du en billigare cykel men med samma höga kvalitet.


Hitta billig träningscykel

Det behöver inte vara svårt att hitta en billig träningscykel. Det viktigaste är att man först funderar på vad det är för funktioner man vill ha. För en nybörjare så kan det ofta räcka med en lite enklare modell som kommer med ett lagom antal motståndsnivåer. Då kan du också komma undan med lägre kostnad.

Sen gäller det också att man jämför olika modeller och butiker. Vissa butiker kan faktiskt vara väldigt låga jämfört med en annan, trots att det är samma modell.

Det är därför vi i vår guide är noggranna med att påpeka vilken butik som erbjuder det bästa priset för modellen. På så vis vet du att du fått det bästa priset när du köper din nya motionscykel genom vår lista.

Att ta en billigare modell måste inte heller innebär att man uppoffrar något. Det finns gott om bra modeller i vår lista som har ett billigare pris.

Dessa är minst lika bra som de dyrare, men det kan däremot finnas en del skillnader i funktioner eller dylikt. Men det kan vara värt för att få ett lite billigare pris på sin cykel.

Hitta träningscykel XXL

Som du märkt i vår lista så har vi flera större modeller av cyklar i den. Det här är faktiskt viktigt att tänka på då de allra flesta cyklar har en viktbegränsning. Det här innebär att en person som väger lite mer måste se till att den tål vikten.

En vanlig viktgräns på motionscyklar är på 120 kilo. Men det finns en del modeller som istället har en högre gräns på 150 kilo.

Det här är med andra ord något man ska hålla koll på om man väger lite mer. Annars kan man skadas när man ska använda cykeln och det vill man såklart undvika. Det är lätt gjort genom att bara dubbelkolla modellen man vill ha och se om den har en gräns som passar en.

Många modeller kan också erbjuda en XXL-variant som tål en högre vikt. Det här kan vara perfekt för den som vill börja cykla men ligger över den vanliga viktgränsen.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »