Joggingvagn Test – Test av olika prisklasser

0

Innehåll

Joggingvagnar låter dig få motion samtidigt som ditt barn får frisk luft. Det här är också anledningen till att joggingvagnar har blivit så pass populära.

Att jogga med barnvagn behöver inte heller vara svårt, men det är under förutsättningen att man har rätt sorts vagn. Det är därför den här guiden finns.

Här hittar du flera av marknadens bättre joggingvagnar i sin prisklass. Vi går bland annat igenom lite billigare alternativ, men även ett par dyrare premiummodeller. Dessa har alla sina fördelar och olika begränsningar.

När du är ute efter en joggingvagn är det viktigt att du också tänker på ditt barn. Man vill inte ha en för tung eller för lätt vagn till exempel. Det kan också vara värt att kika på andra egenskaper som viktgränsen för själva barnet, det vill säga, hur mycket vikt vagnen tål.

När det finns tillgängligt använder vi oss bland annat av kundrecensioner och tester som har gjorts. På så vis kan vi garantera att vagnarna i vår lista håller måttet och erbjuder en otroligt bra prestanda för pengarna som du betalar.

ÅterförsäljareModellViktPris
Britax BOB Revolution Pro7,4 kg6.995,-
Baby Jogger City Mini GT Single9,5 kg3.649,-
Thule Urban Glide11,4 kg4.389,-

Britax BOB Revolution Pro – Prisvärd joggingvagn bäst i test

Joggingvagn bäst i test

Joggingvagnen Britax BOB Revolution Pro passar för alla sorters terräng och kan därför användas både i stan och i skogar. Det här ger dig mycket mer valfrihet och gör det till en flexibel modell. Det är inte den billigaste modellen, tvärtom, det är en av marknadens dyrare.

För pengarna får man dock väldigt mycket och den prestanda som denna modell erbjuder är närmast oslagbar.

Vagnen är lätt att köra och är även den lättaste modellen på vår lista med sina 7,4 kg. Det betyder däremot inte att modellen är osäker, långt ifrån. Med vagnen kommer allt du behöver för den säkraste möjliga joggingrundan.

Till att börja med får du ett par robusta hjul med bra fjädring. Dessa ser dels till att du och barnet är säkra, samtidigt som det erbjuder en bekväm joggingrunda för ditt barn.

Vidare får du också en högkvalitativ handbroms, en handledsrem och du kan alltid spärra fast framhjulet om det behövs. Själva remmen är av polyester och är skapat för att hålla. Genom att det sitter fast i handtaget kan du alltid känna dig säker när du joggar.

Bästa vagnen på marknaden

Det här är en ganska oslagbar vagn som du också lätt kan fälla ihop. Du kan sedan också säkra den med handledsremmen. Handtaget kan justerar under joggingrundan så att du får ett bra avstånd och en bra höjd när du joggar.

Du kan också göra bra mycket mer än att spärra framhjulet. Man har gjort det rörligt och sett till att fjädringen är så pass bra att du lätt kan vrida och svänga vagnen som du vill.

Det här är bland annat viktigt när du är ute och joggar i stan där det kan förekomma situationer där du måste väja eller svänga med vagnen.

Sen är den här vagnen väldigt bekväm för barnet som ligger i den. Ryggstödet kan fällas ned så att barnet kan ligga ned bekvämt och själva sätet är vadderat.

LÄS OCKSÅ: Plattång Test – För ett vackrare hår

Du har även en bra fempunktssele som gör att du säkert kan spänna fast barnet och se till att han eller hon inte skakar onödigt mycket.

Suffletten går också att justera så att barnet alltid är skyddad från solen, en viktig aspekt om ni är ute i fint väder. Suffletten har ett ganska stort fönster som gör att du enkelt kan titta till ditt barn medan du joggar.

Britax BOB Revolution Pro håller för 19 kg och du har en förvaringskorg under vagnen som klarar av 4 kg.

Modellen är lite dyr men man får mycket för sina pengar och både du och barnet kommer att få en underbar tur utomhus med den här.


Baby Jogger City Mini GT Single – Bra springvagn

bästa joggingvagn

Om du vill ha en högkvalitativ barnvagn som är flexibel bör du definitivt kika på Baby Jogger City Mini GT. Det som gör att den här modellen sticker ut är att den inte är exklusivt en joggingvagn. Det är istället en sittvagn som går att jogga med.

Det här innebär bland annat att du kan använda den här vagnen som din primära barnvagn. Den har bland annat testats av danska konsumentrådet Tænk.

Vagnen är lätt att justera och kan anpassa till dig, barnet och det ni ska göra. Vill man jogga kan du till exempel justera handtaget för att passa bättre till din längd. Det här ger dig lite mer kontroll över vagnen och gör att du får ett bra grepp om handtaget under hela rundan.

Samtidigt blir det enklare för dig att anpassa handtaget ifall du bara ska använda den som en vanlig sittvagn.

Bästa i sin prisklass

Det här är en billigare modell men den kommer ändå med en hel del prestanda. Den är till exempel fullt kapabel att köra på de allra flesta sorters underlag.

Fjädringen gör det bland annat möjligt för dig att använda vagnen även i skogen eller på andra platser där det finns ojämn terräng.

Med den låga vikten på 9,5 kg så kommer du också enkelt kunna navigera vagnen. Det gör det bland annat enklare att ta sig upp över trottoarkanter och att köra upp för gropar.

Om man ska hitta någon nackdel så är det att du inte kan vända på sätet i vagnen, så barnet tittar alltid ifrån dig. Fördelarna med modellen är dock många och du får en flexibel vagn som kan användas för en mängd olika syften.

Samtidigt så är det här en väldigt prisvärd modell där priset är ganska lågt, jämfört med andra modeller i listan. Baby Jogger City Mini GT Single är perfekt för dig som bara har ett barn och som vill ha en flexibel barnvagn som duger till både jogging och som vanlig sittvagn.

Den här modellen är lite bättre lämpad för jogging, men det finns ingenting som säger att du inte kan använda den som en vanlig barnvagn.

Vagnen har en lastkapacitet på 22,5 kg. Det här gör det möjligt att använda den även för ett lite äldre barn, du kommer därför inte behöva byta vagn efter bara några månader.


Thule Urban Glide – Högkvalitativ Thule joggingvagn

Thule är ett välkänt märke just för sina högkvalitativa barnvagnar. Denna joggingvagn kommer med en modern design som håller det hela enkelt.

Samtidigt så är kvaliteten väldigt bra och du kommer att få en otroligt bra joggingvagn som klarar mycket. Priset ligger på en medelhög nivå vilket gör det till ett bra val för de flesta syften.

Den enda nackdelen med modellen verkar vara dess parkeringsbroms som inte är lika kraftfull som hos vissa andra modeller.

Det innebär att man måste vara lite försiktig när man ska dra i den så att man verkligen låser den. I övrigt kommer vagnen med en mängd olika fördelar som gör den till ett bra val för alla hushåll där en eller två föräldrar vill kunna jogga med sitt barn.

LÄS OCKSÅ: Bästa Sängen – Hitta den bästa sängen för ditt hem

Vagnen har ganska stora hjul och kommer med en utomordentlig fjädring. Det här är anledningen till att vagnen fungerar på alla sorters underlag, oavsett om du tänkt använda den på asfalt eller ute i skogen.

Vagnens ryggstöd kan också fällas ned vilket gör det möjligt för barnet att ligga ned och sova. Det här är bra ifall du använder den som en vanlig barnvagn eller om det är en längre joggingrunda.

Fungerar för alla barn

Den här vagnens kapacitet är inget att skratta åt. Den klarar av upp till 34 kg vilket gör det till en otroligt användbar vagn som kan användas för ditt barn, oavsett ålder.

Samtidigt väger själva vagnen 11,4 kg vilket gör det till en av de lite tyngre modellerna i vår lista. Det här innebär att det kan bli lite svårare att ta sig upp för kanter, till exempel på en trottoar.

Det är däremot inte för tungt och bör inte vara något hinder för dig, men det är värt att tänka på att en lättare vagn lättare kan navigera.

Fördelen med en lite tyngre modell är att den blir mer stabil och det blir mer jämnt när du svänger med den. Det gör den här modellen lite mer användarvänlig och gör det enklare för dig att använda den, oavsett om du joggar eller bara ska ut och gå med ditt barn.

Den stora fördelen med den här modellen är dess låga pris. Många av dess egenskaper kan jämföras med lite dyrare modeller medan den här kommer med ett mycket lägre pris, trots den prestanda som du får med den.

Det är samtidigt inte den billigaste modellen i vår lista. Om du är på en strikt budget så finns det billigare modeller som kan vara värda att titta på. Men med den här modellen får du en högkvalitativ joggingvagn. Thule Urban Glide kan såklart användas utan några som helst bekymmer för andra ändamål.

Det ergonomiska handtaget gör det bekvämt att jogga med den och du får också en rymlig varukorg med både lock och dragkedja. Den har även reflexer vilket är viktigt för den mörkare perioden här i Sverige.


Baby Jogger Summit X3 – Löparvagn bäst i test

Joggingvagn bäst i test

Baby Jogger Summit X3 är en otroligt bra vagn, men den kommer också med ett ganska rejält pris. Det här är modellen för den som prioriterar säkerhet och prestanda över allt annat.

Den kommer bland annat med bra bromsar och låsfunktioner som gör att du alltid har full kontroll ifall du vill sänka hastigheten eller stanna.

LÄS OCKSÅ: Motionscykel Test – För bättre hälsa

Med en joggingvagn är det också viktigt att vagnen är stabil och har bra fjädring. Det gör det bekvämare för barnet som sitter i vagnen och försäkrar att även barnet har roligt när du är ute och joggar.

Här hör också komforten till, något som inte är ett problem med den fempunktssele som följer med den här vagnen som självklart också har ett skönt vadderat axelband.

Det som också är extra bra med den här vagnen är att den fungerar för alla sorters underlag. Du kan använda den mitt i stan, men det går också bra att använda den i ojämn terräng. Du får därför lite mindre begränsningar med den här vagnen än du får med billigare modeller.

Tål mycket

Det främre svänghjulet gör det också enklare att kontrollera riktningen på vagnen. Det här är en viktig aspekt ifall du ska svänga eller väja mitt under joggandet. Med de luftfyllda hjulen får du en bra stötdämpning och kan se till att barnet får en bekväm joggingtur. Det främre hjulet kan låsas ifall du behöver stanna med hjälp av spaken som sitter precis under handtaget.

Handtaget på den här modellen är robust men samtidigt bekvämt. Med det ergonomiska greppet blir det en fröjd att hålla fast i vagnen medan du joggar och du kommer inte att ha några bekymmer med att styra vagnen med en hand.

Under vagnen har du också en korg som klarar av 5 kg. Själva vagnen klarar också av mycket, upp till 34 kg totalt.

Det innebär bland annat att du kan använda den här vagnen tills ditt barn är cirka 5 år. Själva vagnen väger 12,2 kg, vilket är lite tyngre än andra modeller.


Källor

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »