Löpband Test – För bättre fysisk hälsa

0

Innehåll

Ett löpband är väldigt praktiskt och låter dig träna direkt från hemmet. Det är däremot inte alltid lika enkelt att veta vilken modell som är bäst. Något som gör det svårt är bland annat den stora variationen av prisklasser.

Fördel med att ha löpband hemma

Med ett löpband i ditt hem så slipper du oroa dig för väder. Det ger dig också mycket mer frihet eftersom du enkelt kan träna i hemmet, oavsett vilken tid på dygnet det är. Du får helt enkelt träna på dina villkor.

När man har ett löpband hemma så blir det också enklare att komma igång med träningen och du behöver inte gå ut för att jogga, och du slipper åka till ett gym för att göra det.

Hitta löpband billigt

För att hitta ett billigt löpband så måste man tänka på ett par saker. Ett billigare alternativ behöver inte vara dåligt, men det kan komma med olika begränsningar som du inte har med de dyrare modellerna. Det är därför viktigt att du jämför olika modeller och noga kollar in vad skillnaden är.

Det finns billigare modeller i vår guide som gör det möjligt för dig att få ett band som är billigare, utan att förlora något i prestandan.

ÅterförsäljareModellMaxhastighetPris
Titan ST69022 km per timmeFr. 7.990 kr.
Abilica Stream TM 60 AC22 km per timmeFr. 16.999 kr.
Abilica Trex 1016 km per timmeFr. 4.929 kr.

Titan ST690 löpband – löpband bäst i test

Med en Titan ST690 får du:

  • Ett högkvalitativt professionellt löpband.
  • Ett väldigt bra pris på en redan bra modell.
  • Variation i din träning genom intervallprogram.
löpband test

Titan ST690 är ett riktigt bra löpband som kommer med ett lika bra pris. Det här är också den billigaste modellen i vår lista. Du uppoffrar däremot ingenting med modellen vilket är ett stort plus för den som är på en budget. Det finns billigare modeller än denna, men med den här får du fortfarande den kvalitet som man ofta får hos dyra modeller. Det är också därför det här är en av modellerna som vi rekommenderar.

Det första man märker med en Titan ST690 är att den är otroligt enkel att transportera. Den går enkelt att fälla ihop och är även utrustad med smidiga transporthjul.

Det här innebär att du inte måste vara jättestark för att flytta den från en plats till en annan. Du kan sedan ställa undan den så att den inte tar upp så mycket plats, ett stort plus för den som inte har jättemycket utrymme.

Det här bandet har bra prestanda och klarar av upp till 150kg. Det här gör det till en utmärkt modell för någon som väger lite mer och vill börja jogga. Dess motor är på 3 HK och klarar därför av det mesta. Maxhastigheten ligger på 22 km per timme, vilket ligger i snitt med marknadens bästa modeller.

LÄS OCKSÅ: Motionscykel Test – För bättre hälsa

Du får en 51 cm bred yta att löpa på och 140 cm lång. Det här ger dig tillräckligt med utrymme att springa på utan att det ska kännas snävt eller riskera att skada dig.

Det är också en ganska tystlåten modell som har cirka 60 dB ljudnivå vid 6 km per timme. Vid en hastighet på 12 km per timme ligger den istället på cirka 70 dB, cirka 75 dB vid 16 km per timme och 78 dB vid 18 km per timme. Det här kan vara viktigt att tänka på ifall du vill ha en modell som inte smäller så mycket när du springer på den.

Bra löpband med god kvalitet

Titan ST690 kommer med en hel del funktioner som tar din träning till nästa nivå. Till att börja med så har du 24 förinställda program. Dessa kommer med olika utmaningar och är perfekta för den som vill ha en ”guidad” träning. Det är till exempel användbart om du är ny till löpning och inte riktigt vet hur din träning bör se ut.

Du har också tre manuella program som du kan använda för att köra din egen träning. Dessa kan du anpassa efter dina egna behov och sedan spara om du vill.

Användarprogram är alltid en viktig funktion eftersom du med tiden kommer att utveckla högre krav på din träning, då räcker kanske inte de förinställda programmen längre.

Du kan såklart justera hastigheten som du vill, vilket görs direkt på handtaget och du behöver därför inte släppa taget för att justera något på kontrollpanelen. Det här är riktigt bra inte minst då handtaget har en inbyggd handpulsmätare som läser av din puls under träningen.

Det här är väldigt viktigt för den som tar sin träning seriöst eftersom pulsen är en viktig faktor att hålla koll på.

Löpbandet kommer också med en otroligt bra display. Den här håller verkligen koll på allt om din kropp och träning. Du kan, utöver pulsen, även se information om distans, tid, hastighet, kaloriförbränning, kroppsfett och lutning på bandet.

Vidare så kommer det även med funktioner för att lyssna på radio, MP3, en slot för SC/USD/ och ventilator. Musik kan till exempel göra träningen lite roligare och hålla dig mer motiverad under passet.

Det här är en högkvalitativ modell och med Titan ST690 får du verkligen allt du behöver för att ta din träning till nästa nivå. Det finns inga direkta nackdelar med modellen och den kommer också med ett väldigt bra pris som är svårslaget. För priset så får du en modell som lätt kan jämföras med dyrare modeller. Det är också därför den här modellen har fått 3,9 stjärnor av 5 möjliga från kunderna, baserat på över 70 betyg.

Om du har ännu högre krav på ditt löpband så kan du fortsätta läsa nedan för två olika premiummodeller, som då såklart är lite dyrare men som kommer med fler egenskaper och funktioner.


Abilica Stream TM 60 AC – Bästa löpbandet

Bästa löpbandet

Abilica Stream TM 60 AC är en väldigt bra modell men som också är en bra bit dyrare än andra löpband.

Abilica är ett otroligt känt märke inom träningsredskap och deras löpband håller en otrolig standard som många andra varumärken följer. Den här modellen är också väldigt populär och kommer med hela 4,4 stjärnor av 5 möjliga. Det kundomdömet är baserat på mer än 330 olika omdömen, så det kan anses vara ett stabilt betyg.

Den har en växelströmsmotor på 2 hk. Det här gör det möjligt för det 52 cm breda löpbandet att klara av upp till 22 km per timme. Den lägsta hastigheten man kan springa på är 0,8 km per timme. Det är samtidigt en väldigt stabil och robust design, vilket gör att modellen håller väl även om du springer hårt och snabbt på den.

Den klarar också av längre träningspass, vilket är viktigt för seriösa utövare. Den klarar också av en användarvikt på 125 kg, vilket är mindre än vissa modeller men också högre än andra på marknaden.

Med modellen får du tolv förinställda program som guidar dig till en bra träning. Du får också 15 nivåer i höjdjustering, det vill säga lutning.

Det här erbjuder en hel del variation och gör det möjligt för dig att även träna i uppförsbacke. Du har såklart också snabbknappar för både hastighet och lutning som gör att du kan hålla fast vi handtagen medan du justerar dessa inställningar.

Mycket för löpband pris

Om du gillar musik när du tränar så kommer du att älska Abilica Stream TM 60 ACs högtalare som gör det möjligt för dig att spela upp din musik i bra kvalitet och volym.

Du kan kontrollera löpbandet via en app och den har även en hållare för surfplatta som kan anslutas via Bluetooth. Det här ger dig mer kontroll över maskinen och innebär att du kan spela din favoritmusik.

LÄS OCKSÅ: Ramsäng Test – Marknadens bästa modeller

Maskinen kommer också med en bra display som visar dig allt du behöver veta om din träning. Du kan till exempel se din tid, hur långt du har sprungit och vilken hastighet du håller. Det finns även en funktion för nedräkning och du kan även se hur mycket kalorier du har bränt. Du har även den inbyggda pulsmätaren i handtagen som gör att du kan hålla koll på pulsen när du springer, vilket är viktigt för både bättre träningsresultat och fettförbränning.

Du har även test för kroppsfett och möjlighet till snabb hastighet, snabb lutning uppåt och snabb lutning nedåt.

Det här är med andra ord en högkvalitativ modell som kommer att ta din träning till nya nivåer. Det är också en väldigt användarvänlig modell som gör den till ett lämpligt val för nybörjare. Den är visserligen lite dyrare men med Abilica Stream TM 60 AC får du en otrolig kvalitet och ett otroligt hållbart löpband som klarar av det mesta.


Abilica Trex 10 – Om du vill köpa löpband av kvalitet

löpband bäst i test

Abilica har funnits ganska många år på marknaden men fortsätter att briljera. Abilica lyckades väldigt bra med modellen och det har lett till att den fortsätter att vara ett populärt val, även bland professionella utövare.

Den har ett lågt pris och ger en god kvalitet, så du får mycket för pengarna även om det är en billigare modell.

Till att börja med märker man av den robusta designen som gör att det här löpbandet tål väldigt mycket. Du kan med andra ord, om du nu skulle vilja det, använda det här bandet flera timmar om dagen om du så vill. Det här klarar inte alla billiga modeller av, då de slits ut för snabbt.

Det här innebär också att modellen är perfekt för enklare gym eller för organisationer där flera kommer att använda bandet. Om ni är flera där hemma kan ni också allihop använda denna Sole F85 om ni vill det.

LÄS OCKSÅ: Robotgräsklippare Test – För stora och små trädgårdar

Det här är med andra ord en av de absolut bästa modellerna för hemmabruk och är därför perfekt för den som tar sin träning seriöst. Det är samtidigt en liten modell så det är lätt att förvara den här och du kan gömma den under sängen till exempel.

Med modellen får man en otrolig stötdämpning som ser till att du inte skadar dig själv, maskinen eller golvet under. Det här innebär att modellen är mer skonsam mot dina ben och även att fjädringen förhindrar maskinen från att slitas ut så snabbt.

Högkvalitativ modell från Abilica

Bandet är ganska litet och du får en yta som är 40 cm bred och 142 lång. Det här gör den till en lite mer kompakt modell som du lättare förvarar. Samtidigt ger den dig gott om utrymme för att röra dig och du bör inte ha några problem med att rymmas på den. Den har hjul på undersidan så att du lätt kan ställa den mot exempelvis en vägg eller bakom ett skåp.

När den är hopfälld tar den inte upp ens i närheten av sin uppfällda storlek och du kan få in den under olika ytor. Det går också att ställa den bredvid skåp eller dylikt om du vill det.

Med modellen kommer en ordentlig motor som ligger på 1,75 hk. Det här innebär att den klarar av en hastighet på 16 km per timme. Det här bör vara tillräckligt för den som är nybörjare eller som joggar för hälsans skull. Det är visserligen lägre än andra modeller i listan, men det här bör räcka för hemmatränaren.

Det här är utan tvekan en av de bästa modellerna du kan få för priset. Samtidigt är det också en av de billigare modellerna vilket man bör ha i åtanke.

Men den här är ett utmärkt val ifall du vill komma igång med att träna och göra det i bekvämligheten av ditt eget hem.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »