Crosstrainer Test – Med olika prisklasser

0

Innehåll

Crosstrainers har blivit väldigt populära de senaste åren. De finns på allt fler gym och erbjuder en otrolig träning som förbränner fett och stärker dina ben, men även aktiverar hela din kropp. Många vill nu gärna ha en crosstrainer hemma, kanske för att byta ut motionscykeln.

Det finns många modeller på marknaden och vi hjälper dig hitta den bästa för dig, baserat på din budget.

Därför vill du ha en crosstrainer hemma

Att ha en crosstrainer hemma är otroligt bra. Det ger dig en fantastisk helkroppsträning samtidigt som det bränner mycket fett. Det här är varför den har blivit så väldigt populär bland människor som tränar, både privat och professionellt.

När du tränar hemma slipper du också lägga ned tid på att ta dig till ett gym. Du måste inte heller betala för ett gymkort och du kan träna i lugn och ro, utan att dela utrustning med andra.

Köpa crosstrainer billigt

Det är fullt möjligt att köpa en crosstrainer billigt och man måste inte lägga ut femsiffrigt. Det finns såklart dyra modeller som kommer med olika specialfunktioner, mer prestanda och sådant. Det betyder däremot inte att billigare modeller är dåliga, långt ifrån.

Det finns gott om bra modeller som kostar mycket mindre och som ändå erbjuder dig en fantastisk träning.

I vår guide nedan går vi igenom både dyrare och lite billigare modeller, så det finns något för alla prisklasser.

ÅterförsäljareModellMotståndsnivåerPris
Reebok Jet 10016Fr. 5.657 kr.
Casall Infinity 1.3X16Fr. 5.399 kr.

Reebok Jet 100 – crosstrainer bäst i test

crosstrainer test

Reebok är ett välkänt märke som bland annat tillverkar skor och träningsredskap. Det är lite av ett premiummärke men de har en hel del produkter med rimliga priser.

Deras träningsutrustning är populär och det märker man inte minst med deras Crosstrainer Reebok Jet 100. Du får allt det väsentliga med denna modell och lite till, men för ett väldigt bra pris.

Det här är en väldigt kompakt och samtidigt snygg design. Du har bekväma fotstöd som ger dig det nödvändiga stöder för att kunna trampa hårt.

Handtagen är också ergonomiska för att ge dig ett bra grepp men utan att det gör ont vid längre träningspass. Själva grunden är stabil och ger dig ett ordentligt stöd för kroppen.

Det här är en ganska tung modell på 55 kg. För en crosstrainer är det här en fördel, med en billig och lätt modell så gungar maskinen lätt vilket ger ett sämre stöd och man kan lätt känna sig osäker på maskinen.

Det här gäller även för själva hjulet som är ganska tung och ger dig ett ordentligt stöd för fötterna när du trampar. Det här gör det bättre vid längre träningspass där man får ett ordentligt flyt i rörelserna.

Bra crosstrainer för hemmabruk

Med den här modellen får du en mängd funktioner som hjälper dig i träningen. Till att börja med har du 12 förinställda träningspass. Du får upp instruktioner på den högkvalitativa LCD-displayen när du aktiverar dessa som enkelt förklarar övningarna och vad du har att räkna med.

Du har även 16 olika motståndsnivåer. Dessa kan du använda vid fria passa där du vill anpassa din träning efter eget behov. Det här är mer än tillräckligt med nivåer och det finns gott om utrymme att anpassa sig här, oavsett om du är vältränad eller helt ny till crosstrainer.

LÄS OCKSÅ: Löpband Test – För bättre fysisk hälsa

Maskinen kommer också med pulsmätare. Du tar då helt enkelt tag i de fasta handtagen på maskinen och den läser då av din puls. Du kan sedan byta tillbaka till de rörliga handtagen och fortsätta passet.

Det här är en högkvalitativ modell som funkar för både nybörjare och mer inbitna utövare.

Maskinen tränar hela din kropp och du kommer få ett ordentligt tryck med en Reebok Jet 100. Du får en bra pulsmätare, en snygg och stabil design och det finns gott om träningsprogram och motståndsnivåer för att den ska kunna användas i många år framöver.

Det här är samtidigt en ganska billig crosstrainer. Det är inte den billigaste i listan men det är långt ifrån den dyraste. För priset får du en otrolig kvalité och kan enkelt komma igång med din träning i hemmet.


Casall Crosstrainer Infinity 1.3X – För dig som vill ha crosstrainer billig

billig crosstrainer

Casall Infinity 1.3X är en högkvalitativ och billig crosstrainer som också är listans billigaste modell. Den kommer med en skandinavisk design och har en väldigt robust design.

Det här är en otroligt bra modell trots det låga priset och kan vara ett bra val för den som är på en budget.

Till att börja med har du det robusta rotationshjulet. Det håller en vikt på 9 kg, precis som den föregående modellen. Det här är bra eftersom du inte riskerar att maskinen gungar eller skakar när du använder den. Det här rotationshjulet kommer också med motståndsnivåer, hela 16.

Dessa ger dig en god mängd med variationsnivåer så att du alltid kan utmana dig själv, oavsett om du är ny eller erfaren med en crosstrainer.

Du får också 12 förinställda program som du kan använda som vägledning i din träning och för att få en mer anpassad träning. Vill du köra fritt så kan du göra det när du vill.

De allra flesta väljer oftast att variera mellan dessa och på så vis är det ingen risk att man blir uttråkad med sin träning. Det här är viktigt då många slutar använda sina maskiner för att dem tycker att det är tråkigt.

Billig men prisvärd modell

Med den här modellen får du också all den teknik som du också får med andra modeller. Till att börja med får du en pulsmätare. Pulsen är en viktig del i träningen och genom att hålla koll på den så kan du också optimera din träning.

Det här är därför en viktig del hos maskinen och maskinen kommer också med bälte som har pulsavläsare. Den här skickar din puls till maskinens LCD-display.

LÄS OCKSÅ: Motionscykel Test – För bättre hälsa

Denna display har även en del annat. Den är kompatibel med en applikation som heter iConsole+.

Den här applikationen kan du ladda ned på din smartphone eller surfplatta. Då kan du få fler funktioner till din Casall Infinity 1.3X och den ansluts via Bluetooth. Du kan då till exempel ansluta med Google Maps. Då får du chansen att cykla i grafiska miljöer och motståndet regleras också efter terrängen.

Så om det är en uppförsbacke, kommer ditt motstånd att höjas och så vidare. Allt det här styrs via kontroller som du har i den enheten du anslutit och alla statistik kan sparas så att du kan ladda upp den på sociala medier.

Denna crosstrainer kommer också med funktioner för BMI och dylika funktioner som ger dig lite extra insyn i din träning. Du får en bättre koll och kan sedan anpassa din träning efter resultaten.

På så vis kan du alltid utmana dig själv och se till att din träning hela tiden levererar bättre och bättre resultat.

Det här är med andra ord en otroligt bra modell som kommer med en otrolig förmåga.

Du får en stark motor, bra steglängd på 34-40 cm och du har många olika träningsprogram. Det finns även bra motståndsnivåer som gör att du kan träna på egen hand. Det här är därför en otroligt bra modell för den som vill komma igång med en crosstrainer.

Den funkar även för den som redan är vältränad och erfaren, men som vill ha en billigare modell.

Det här är som sagt en mycket billigare modell än många andra på marknaden.

Som du märker med det vi har gått igenom är det däremot inte en sämre modell på något vis. Med det bra pris man får så är det här ett bra budgetalternativ.


Kettler Skylon 3 – En av de bästa crosstrainer

Kettler Skylon 3 är en högkvalitativ crosstrainer, men också den dyraste på vår lista. Det här är modellen man ska gå efter om man vill ha en otroligt bra modell som kommer med hög standard från topp till tå.

Det första du kommer att märka med modellen är att den är riktigt snygg. Den kommer i en nästan helvit design som ger den ett stilrent utseende som passar i alla hem.

Den bastanta designen gör också att den är otroligt stabil, även när du kör på i full fart.

Den har ett rotationshjul med en vikt på imponerande 20 kg. Det här kanske låter löjligt mycket, men det är otroligt bra för att ge dig ett väldigt bra flyt i rörelserna. Den har ett magnetiskt broms-system.

Maskinen erbjuder en hel del prestanda med sina 15 motståndsnivåer som du kan använda för att anpassa din träning efter dina egna villkor.

Premiummodell

Den här modellen kommer också med många spännande specialfunktioner som gör att den sticker ut bland andra modeller.

Kettler Skylon 3 har totalt 10 program för din träning. Två av dessa är manuella som du själv ställer in efter dina krav.

Det här ger dig möjligheten att anpassa träningen lite mer och du kan då spara allting för att ge dig snabbåtkomst till dem.

Sedan har du 6 förinställda program. Dessa ger dig en god variation och kommer i varierande svårighetsgrader. Du har sedan 2 lite mer unika program som kontrolleras av din puls.

LÄS OCKSÅ: Kontinentalsäng test – Komplett guide med kontinentalsäng test

Det här innebär att träningen anpassar sig efter det du klarar av. Det här innebär också att dessa 2 program inte kan bli för lätta, eller för jobbiga för den delen.

Du får också ett pulsmätande band med som du kan använda för att skicka din puls till displayen. Det här gör det möjligt att hålla ett öga på den samtidigt som den används för dina pulsbaserade träningsprogram.

Kettler Skylon 3 kommer med en LCD-display som har flera intressanta funktioner. En av de viktigare funktionerna är dess HeartRateLight. Det här är en funktion som gör att din display ändrar färg baserat på din puls.

Blått betyder att du måste köra på lite hårdare, grönt betyder att du ligger på en bra nivå och rött betyder att den är för hög och att du måste stanna.

Andra bra egenskaper med modellen är bland annat att du kan höjdjustera cockpiten, att det är tajt mellan benen för bättre rörelser och du kan även justera säte och handtagen för att få allting så bekvämt som möjligt.

Det man däremot måste nämna med den här modellen är att den är otroligt tung med sina 98 kilo.

Det här kan bli ett problem för vissa men för den som kan använda den här kommer det att vara en fröjd. Den är otroligt robust och ger därför en liknande känsla som från de professionella maskinerna du har på finare gym.

Det finns inte heller någon risk att den skakar och den kan hantera en maximal användarvikt på 150 kg.

Det här är med andra ord en av de bästa modellerna du kan ha i ditt hem. Den går definitivt att likna med en professionell modell och kommer utan några speciella begränsningar.

De olika programmen kommer att hjälpa dig ta träningen till nästa nivå och du kommer att älska LCD-displayen som håller dig uppdaterad om allt från puls till kaloriförbrukning, hastighet, motståndsnivå, tid och mycket annat.

Den här modellen kommer såklart också med ett högt pris. Man får inte en premiummodell utan ett premiumpris, men den gör sig värd varenda krona och du kommer knappast bli missnöjd med den här modellen.

Kettler Skylon 3 har också bra betyg från kunder som har gett den 3,9 stjärnor av 5 möjliga. Det är en bra siffra för träningsutrustning.

Comments are closed.

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »