Dammsugare Test – Test av marknadens bästa varumärken

0

Innehåll

Att köpa en dammsugare ses oftast som en enkel sak, tills man kommer hem med den och inser att man är missnöjd. Det finns en mängd olika klagomål som man kan tänkas ha.

Vanligast är att den inte är tillräckligt kraftfull, att den är väldigt högljudd och på senare tiden har det också blivit vanligare med klagomål om att de inte är tillräckligt hållbara och gröna.

Det är däremot inte lätt att hitta en som är precis perfekt. Som tur är så görs det kontinuerligt tester på dessa och vi har gjort iordning en lista över alla de dammsugare som är värda att köpa.

I guiden hittar du bland annat den tystaste dammsugaren och en och annan kraftig dammsugare som fixar även kommersiella arbetsplatser i nöden.

ÅterförsäljareModellLjudnivåVolymPris
Electrolux EUO9GREEN65 dB5,0 LFr. 1.590,-
Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline76 dB4,5 LFr. 2.735,-
Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen58 dB3,5 LFr. 1.619,-
Electrolux ESP72DB Silent Performer70 dB3,5 LFr. 1.280,-

Electrolux EUO9GREEN – Liten dammsugare bäst i test

dammsugare bäst i test

Om du är ute efter en riktigt bra dammsugare så bör du definitivt inte missa Electrolux EUO9GREEN. Det här är en testvinnare som bland annat kontrollerats av Råd & Rön. Även det danska konsumentrådet Tænk har testat den. Den är med andra ord godkänd och en definitiv favorit bland både konsumenter och testgrupper.

Prestandan hos den här dammsugaren är i princip så bra som den kan bli. Samtidigt så är den väldigt tystlåten och är också energisnål, vilket båda är stora plus om du frågar oss. Den har energiklassen A och drar alltså 65% mindre ström än andra dammsugare i samma produktgrupp. Den har en effektiv motor på 850 watt, så det är lätt att man tror att den bör dra mer ström och vara mer högljudd.

LÄS OCKSÅ: Motionscykel Test – För bättre hälsa

Ljudnivån på den här är trots det bara på 65 dB, vilket är otroligt lågt. Om du vill jämföra det med något så är det värt att nämna att en vanlig samtalston ligger på ungefär 60. Det är alltså en så tyst dammsugare som man egentligen kan förvänta sig.

Dammsugarpåsen hos Electrolux EUO9GREEN ligger på 5 liter. Med denna maskin blir det också enkelt att hålla koll på påsen då du ser på displayen när det är dags att byta den.

Andra smidigare funktioner som följer med är ett teleskoprör som gör det enkelt att arbeta ergonomiskt. Det är också en lätt dammsugare som är väldigt enkel att hantera, ett stort plus för den som har ryggskador eller som har svårt att röra sig av andra skäl.

Den väger trots allt endast 5,8 kilo. Dammsugaren är också allergivänlig tack vare dess tvättbara Allergy Plus-filter.

Om du är i behov av att köpa en ny dammsugare så går det aldrig fel med en Electrolux EUO9GREEN. Det är utan tvekan en av marknadens bästa alternativ och med alla de fördelar som följer blir du knappast missnöjd, oavsett vad som är viktigt för dig när du ska köpa en ny dammsugare.

Billig bra dammsugare

Den här dammsugaren är inte heller överdrivet dyr. Det är den tystaste dammsugaren du hittar med få konkurrenter på den fronten och är samtidigt väldigt kraftfull, men den kostar ändå inte flera tusen.

Det är däremot inte den billigaste på marknaden, men sett till kvaliteten så är det mycket man får för dem. Kombinerat med att det är en testvinnare är det här en självklar maskin att ha i hushållet.

Den finns idag tillgänglig hos en mängd olika butiker.


Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline – Bästa dammsugaren med lyxiga egenskaper

Bästa dammsugaren

Miele är ett välkänt märke bland en mängd olika produkter, bland annat dammsugare. 2018 blev den testvinnare hos Tænk när de skulle kora årets bästa dammsugare. Så redan där vet man att den här är värd pengarna. Den kommer också med en radda olika funktioner som gör den till ett otroligt bra val.

Trots sin motor på 550 watt så har den en energiklassning på A+. Det är den bästa klassen en dammsugare kan ha och gör det här till en av de bästa på marknaden i den aspekten.

Samtidigt är inte dammsugaren felfri, den lämpar sig faktiskt bäst för hårda golv. Där ha dess dammupptagning en klassning på A. Men när det gäller mattor är den istället på D.

LÄS OCKSÅ: Bäddmadrass test – Få en bättre nattsömn

Det här bör du ha i åtanke ifall du redan vet att din dammsugare ska användas framförallt på mattor. Då kan det istället vara värt att kika på en annan modell.

Dammsugaren är inte den tystaste på marknaden men den har en relativt låg ljudnivå på endast 76dB.

Det är lite högre än andra modeller men fortfarande lägre än många andra. Är det däremot en tystlåten modell rekommenderar vi den föregående i listan. Dammsugarens påse rymmer 4,5 liter, vilket kan anses vara en rimlig storlek.

Dammsugaren kommer också med en mängd fina egenskaper och fördelar. Till att börja med har du ett praktiskt låssystem som låter dig snabbt låsa fast och ta lös olika delar på den. Du har även en liten extra säkerhet i form av en metalltråd. Denna skyddar dig från statisk urladdning.

Vidare får du ett möbelskydd genom en stötsskyddslist. Du behöver därför inte plocka undan möblerna när du använder denna och det mjuka materialet som sitter runt dammsugaren skyddar möblerna från att skadas, även om du råkar köra i något.

Till sist har du också ett överhettningsskydd som ett extra skydd för motorn. Den stänger automatiskt av sig ifall den skulle bli för het. Det här är alltid en risk med dammsugare ifall du råkar suga upp något stort som fastnar.

Bra dammsugare men med högt pris

Det här är utan tvekan en bra dammsugare men som kommer med ett lite högre pris än andra på den här listan. Det här däremot en riktigt bra dammsugare och man får mycket för pengarna.

Är du däremot ute efter något billigare så rekommenderar vi att du tittar vidare på listan där billigare alternativ finns.

Dammsugaren finns tillgänglig på flera webbutiker idag.


Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen – Tyst dammsugare

Tyst dammsugare

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen är en högkvalitativ dammsugare som är perfekt för den som är ute efter en framförallt tystlåten dammsugare. Det är också en lätt dammsugare vilket är perfekt för den som vill ha något lite mer lätthanterligt och tystlåtet.

Den har varit testvinnare både hos Tænks och Råd och Rön, vilket bådar gott för modellen.

Det som gör den här modellen unik är dess Silent Zen-system. Det gör modellen extra tyst och den ligger därför på en ljudnivå på endast 58 dB. Det är alltså tystare än en genomsnittlig samtalston som ligger på 60. Det går knappast att få en dammsugare tystare än det här, utan att den är värdelös det vill säga.

Och värdelös är den knappast när man kikar på dess dammupptagningsförmåga. På hårda golv har den Klass A och på mattor kommer den med Klass B, vilket är högre än vissa andra modeller här på listan. Dammsugarens 3-i-1-munstycke gör det också möjligt att använda den här på praktiskt taget alla ytor du träffar på.

Liten bra dammsugare

Den här rackaren är ganska energisnål och drar 50% mindre energi än andra modeller. Det är alltså en ganska miljövänlig modell och den blir ännu bättre när man tänker på att den är tillverkad i 55% återvunnen plast.

Man kan också återvinna hela 92% av dammsugarens material. Dammsugaren har också ett överkomligt pris vilket är ett stort plus.


Electrolux ESP72DB Silent Performer – Billiga dammsugare kan fortfarande prestera

Billig dammsugare

Om du är ute efter en högpresterande dammsugare som inte är så dyr, bör du absolut kolla in Electrolux ESP72DB Silent Performer. Det här är en effektiv liten dammsugare som ändå har ett väldigt lågt pris.

Den fick bra betyg hos både Tænks och Råd och Rön. Du behöver inte heller offra kvalitet för det låga priset utan du får en helt okej dammsugare för en mindre budget.

Dammsugaren kommer med en bra uppsugningsförmåga och har Klass A på hårda golv och Klass B på mattor. Det kan ses som väldigt bra med tanke på det låga priset på dammsugaren och dess motoreffekt på 650 watt.

LÄS OCKSÅ: Robotgräsklippare Test – För stora och små trädgårdar

Det som däremot är lite sämre med dammsugaren är att ljudnivån ligger på 70 dB. Det är inte jättehögt, men det är en bit högre än många andra modeller på marknaden. Det är dock ett väldigt litet fel om man ser på de positiva egenskaperna och den effektivitet man får.

Dammsugarens påse rymmer 3,5 liter och maskinen kommer med en räckvidd på 12 meter, vilket ligger i linje med de flesta modellerna på marknaden. Du har också en indikator på din display som anger när det är dags att byta dammsugarpåse.

Liten dammsugare som klarar av mycket

Med dammsugaren får du modern teknik som har ett fokus på bekvämligt städande. Till att börja med har du 360oMotion-tekniken som gör det enklare för dig att komma åt hörn och andra svårare utrymmen. Tekniken låter dammsugarens hjul rotera runt i 360 grader. På så vis slipper du kämpa för att komma åt och städningen blir mycket lättare.

Som med andra högkvalitativa modeller kommer den här dammsugaren med en stötfångare som förhindrar dig från att skada dina möbler. Den sitter som en kudde och gör att dammsugaren inte slår i hårt även om du råkar köra in den i en möbel.

Andra positiva egenskaper som gör den enkel att använda är bland annat teleskopröret som kan justeras efter din längd. Det låter dig justera röret beroende på vad det är för behov du har. Vill du nå längre bakom en möbel kan du till exempel göra den längre.

Du kan också justera sugstyrkan på din Electrolux ESP72DB Silent Performer. Det här görs med ett enkelt knapptryck för att göra den ännu enklare att sköta.

Det här är definitivt en bra dammsugare som kommer med ett väldigt bra pris för det du får. Den finns idag tillgänglig på en mängd webbutiker.


Det bör du tänka på inför att köpa dammsugare

När du ska köpa en dammsugare är det viktigt att du börjar fundera över vad som är viktigast för dig. En bra dammsugare innebär olika saker beroende på vem du frågar. För vissa är det viktigt med dammsugare sugeffekt som ska vara så hög som möjlig. För andra kan det istället handla om att den ska vara tystlåten eller liten.

Om du vet vad det är som är viktigt för dig, blir det också mycket enklare att hitta en bra enhet som fungerar för dig. Oavsett om du är ute efter en lätt dammsugare eller en som är riktigt kraftfull, finns det garanterat något för just dig på marknaden. Det finns troligtvis också någon som är välrekommenderad och populär bland kunderna.

Test av dammsugare

En annan sak man bör titta på när man köper en dammsugare är huruvida det finns några tester. Det finns en mängd konsumentgrupper idag som testar och provar olika produkter för att se om de är värda pengarna.

Du har bland annat grupper som Råd och Rön samt danska Tænk. Dessa har vi själva använt för vår guide ovan.

Dessa grupper testar då bland annat uppsugningsförmåga, energieffektivitet och annat. De kontrollerar med andra ord om produkten är värda pengarna, hur den jämför sig med andra liknande produkter och huruvida produktens marknadsföring är sanningsenlig.


Källor

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »