Mikrovågsugn Test – Test för alla prisklasser

0

Innehåll

En bra mikrovågsugn är ett otroligt användbart verktyg i våra hem. Tekniken har också kommit långt och det finns gott om bra alternativ på marknaden. Det finns en mängd olika faktorer som påverkar huruvida en mikro är bra eller inte.

Det är inte heller enkelt att hitta en bra mikro i kombination med ett bra pris. Det är däremot inte omöjligt och det finns gott om modeller idag som kommer med låga priser. Samtidigt finns det premiummodeller som erbjuder specialfunktioner och som kommer med mer möjligheter än en vanlig mikrovågsugn.

Hitta en bra mikrovågsugn

Att hitta en bra billig mikrovågsugn är fullt möjligt, något du kommer att märka i vår guide nedan. Den går igenom allt från dyrare till lite billigare modeller. Självklart är dessa testade modeller som erbjuder bra funktioner, bra maxeffekt och som har rimlig kapacitet.

Vissa av modellerna är mer lämpade för mindre hushåll medan andra är perfekt för familjer eller den som vill kunna laga hela rätter i sin mikro. Beroende på vilka krav du har på din mikrovågsugn så kommer vissa modeller att vara bättre lämpade än andra.

ÅterförsäljareModellMax effektKapacitetPris
Sharp R-6421000 W20 L970 kr.
Electrolux EMM21000W800 W18,5 L1.490 kr.
Morphy Richards 511502800 W20 L1.999 kr.
Bosch HMT75M451800 W17 L1.349 kr.

Sharp R-642 – Billig mikrovågsugn

Mikrovågsugn Test

Sharp R-642 är en snygg mikrovågsugn som kommer med väldigt bra egenskaper. Den har testats av Råd & Rön och har fått fyra stjärnor av användarna.

Det här är en lite billigare modell som trots det har en grill och en stark maxeffekt. Om du är ute efter en billigare mikrovågsugn som ändå har bra funktioner så är det här en modell du borde titta närmre på.

LÄS OCKSÅ: Diskmaskin Test – Jämförelse av olika Diskmaskin Tester

Ugnsutrymmet ligger på 20 liter vilket är en större variant och räcker för de flesta hushållen. Det kan däremot vara onödigt stort för en ensamstående, då finns det också mindre modeller här i listan som kan passa bättre för dig.

Den här mikrovågsugnen kommer med en smidig touch-display som gör den enkel att använda. Knapparna är lättförstådda och gör den lättanvänd för alla, oavsett om man är tekniskt kunnig eller inte.

Mikrovågsugn med grill

Det här är med andra ord en så kallad 2-i-1-mikro. Det här har blivit allt vanligare på marknaden och innebär att du får både en mikrovågsugn och en grill. Grillen har en maxeffekt på 1000 watt och mikron har 800 watt. Totalt har du 11 olika effektnivåer så du kan enkelt justera den beroende på vad det är du tänkt tillaga eller värma i den.

Den har en roterande platta där du lägger på maten, precis som med traditionella mikros. Du kan också ställa in en kombinationsfunktion där den både grillar och mikrar maten, en så kallad ”Mix Grill”-funktion. Det här är en snabb mikrovågsugn som funkar till all sorts mat.

Det finns dock fler funktioner än det. Du har utöver Mix Grill också åtta andra automatiska program. Dessa täcker de flest behoven du kan tänkas ha och tar även bort gissandet från att använda den här mikrovågsugnen.

Den här mikron är väldigt överkomlig och kommer med det lägsta priset här på listan. Den finns också i flera olika färger, där den svarta helt klart ser bäst ut. Du kan däremot kolla in de andra färgerna om du är ute efter något speciellt för ditt kök.

Sharp R-642 går att köpa hos en mängd olika återförsäljare där du hittar varierande priser.


Electrolux EMM21000W – Bästa mikrovågsugn för priset

Bästa mikrovågsugn för priset

Electrolux EMM21000W är en högkvalitativ mikrovågsugn men med ett lite högre pris. Den är bland annat testad av Råd & Rön. Den kommer också med rimliga betyg från användarna som har gett den 3.5 stjärnor. Nackdelen får anses vara att den är lite mindre och har en lägre maxeffekt än vissa andra modeller i samma prisklass, men det är fortfarande en bra mikro för hushållet.

Det här är en effektiv men mindre och snygg mikrovågsugn som kommer med en kapacitet på 18.5 liter. Det här räcker med andra ord för vardagen, men om du har speciella krav på din mikro så kan den här vara för liten, då är det bättre att sikta på en som är runt 20 liter.

Det är som sagt en snygg mikro som kommer i vitt, silver och svart. Den har en ganska kompakt design och har en enkel kontroll där du har en tydlig vridknapp som du använder för att justera timern. Du har också en annan vridknapp för att ställa in effekten. Den har fem steg och kan sättas på max 800 watt.

Det här räcker för att tina och värma upp mat. När du värmer upp mat går det snabbt och blir ett bra alternativ för den som inte hinner eller orkar värma upp maten på spisen.

Mikro med medelhögt pris

Den här mikron kommer med ett rimligt pris för den som vill ha en hållbar och högkvalitativ mikrovågsugn som täcker de vanligare behoven. Det är mer av en traditionell mikro med de vanliga vridknapparna, vilket många är vana vid. Den har en roterande platta där du lägger maten och har enkla instruktioner för de olika funktionerna.

LÄS OCKSÅ: Airfryer Test – För en hälsosammare friterad mat

Det innebär också att det är enkelt att tina upp mat om det är det du tänkt använda den till. Då går det snabbt och du behöver då inte oroa dig för att plocka ut maten flera timmar innan den ska ätas.

Den har däremot inga specialfunktioner och kommer inte med någon grill. Är det här ett krav hos dig så finns det flera andra modeller här i listan som passar bättre för dig. Den kan gå från 90 till 800 watt vilket får anses rimligt för en traditionell mikrovågsugn.

Den kommer som sagt med ett rimligt pris och finns idag hos flera återförsäljare.


Morphy Richards 511502 – Mikrovågsugn bäst i test

Mikrovågsugn bäst i test

Morphy Richards 511502 är en fristående och professionell mikrovågsugn som klarar av de flesta uppgifterna i köket. Den har blivit testad av Which.co.uk och har där klarat sig på de olika faktorerna som de fokuserade på.

Den har också fem stjärnor av användarna vilket vidare är ett gott tecken på att den här premiummikron är ett bra alternativ. Den enda nackdelen är att den kommer med ett lite dyrare pris än vissa andra i den här listan.

Det man märker först är att det är en fristående och snygg mikrovågsugn. Den kommer bland annat i en fin röd färg som passar bra i moderna kök. Med den eleganta och enkla designen blir det en fröjda att använda den här i sitt kök.

Den är också ganska stor och har en kapacitet på 20 liter, vilket räcker för de allra flesta hushållen. Med en bredd på 43 cm så rymmer den de flesta former och tallrikar du kan tänkas vilja ställa in i den.

Högkvalitativ testvinnare

Det här är en av de mikrovågsugnar som kommer med en mängd olika funktioner och är därför en väldigt allsidig maskin som funkar till allt.

Du har bland annat åtta olika program som du kan använda för att göra pizza, kyckling, kött, grönsaker, fisk, pasta, gröt och soppa. Dessa program sköter sig själva och gör uppvärmningen otroligt enkel och ger bra resultat så att din mat fortsätter att vara god.

Du har också fem olika effekter att välja på där den högsta ligger på 800 watt. Det här räcker till de allra flesta uppgifterna och är varken för svagt eller för starkt. Det är också den effekt som de allra flesta är vana vid, så man måste inte lära om sig för att börja använda den här mikron.

Det här är som sagt en testvinnare som blivit utnämnd som bästa köp av Which.co.uk. Det här är en bra indikation på att man blir nöjd med den här högkvalitativa mikron. Den erbjuder god värmefördelning för din mat och fungerar också väldigt bra för att tina maten.

Med auto-funktionen blir det enklare än någonsin att värma upp sin mat, ett stort plus för den som vill göra det enkelt för sig.

I övrigt kommer Morphy Richards 511502, som också kallas för Morphy Richards Accent, med en digital timer och en smidig design som är lätt att förstå sig på.

Den kommer däremot med ett lite högre pris än många konkurrerande modeller. Morphy Richards är lite av ett premiummärke och de erbjuder många fler maskiner än bara mikros. Samtidigt håller produkterna en utmärkt kvalitet och har väldigt många nöjda kunder. Den är med andra ord prisvärd och håller länge.


Bosch HMT75M451 – Liten mikrovågsugn

Liten mikrovågsugn

Bosch HMT75M451 är bland annat testad av Råd & Rön och kommer med ett bra pris och positiva användaromdömen. Du får en stabil men liten mikrovågsugn som duger till vardagen. Den har fortfarande en stark maxeffekt och duger alltså även för mer intensiv uppvärmning.

Bosch är ett högkvalitativt varumärke som erbjuder bra standard samtidigt som priserna inte är i de högre nivåerna, en bra kombination för den som vill ha bra produkter utan att betala en förmögenhet.

LÄS OCKSÅ: Motionscykel Test – För bättre hälsa

Mikrovågsugnen kommer med en maxeffekt på 800 watt, likt de flesta andra modellerna i listan. Det här är en standard och du har fem olika effektnivåer som du kan ställa in den på. Dessa är 90 watt, 180 watt, 360 watt, 600 watt och slutligen 800 watt. Det här innebär att du kan använda maskinen till det allra mesta.

Det här är samtidigt en traditionell mikrovågsugn som kommer utan en massa specialfunktioner. Den är därför bäst lämpad för uppvärmning och att tina matvaror. Du kan däremot inte använda den för att grilla eller dylika uppgifter. Om du är ute efter det finns det andra produkter man kan använda.

Små mikrovågsugnar har sitt område

Det här är som sagt en liten mikrovågsugn som endast har 17 liter i kapacitet. Det här är däremot inte något negativt om du har mindre behov av en mindre. Det räcker gott och väl för att värma upp en måltid eller för att tina upp maten du tänkt tillaga.

Designen är enkel och kommer med enkla funktioner. Du har en enkel vridknapp som du använder för att ställa in den och du har ett par enkla knappar som justerar de olika funktionerna. Det här är med andra ord en väldigt lättanvänd mikro som alla kan förstå sig på utan att läsa en bruksanvisning.

Priset är också rimligt för det man får med Bosch HMT75M451. För priset får man en traditionell mikro som duger till de flesta vardagsuppgifterna. Är du intresserad av en stabil och hållbar mikrovågsugn är det här med andra ord ett otroligt bra val.

Vill man däremot ha specialfunktioner eller ett lägre pris så finns det andra modeller i vår lista som troligtvis passar bättre.

Den här testade mikron finns idag hos flera återförsäljare. Du kommer troligtvis att bli väldigt nöjd med den här mikron som även fått 4.1 av 5 stjärnor av användarna hos CDON, en bedömning som baserats på över 40 individuella betygsättningar från kunder som redan äger den här mikron.


Källor

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »