Tvättmaskin Test – För renare tvätt

0

Innehåll

Tvättmaskiner är något som används kontinuerligt och därför är det också viktigt att man har en snabb tvättmaskin som är effektiv. Det sparar in tid och det finns många bra modeller att välja på. Det är däremot lätt att bli förvirrad med så många olika alternativ.

Därför reder vi ut bland de olika modellerna och går igenom vilken som är den bästa tvättmaskinen på marknaden.

I vår guide hittar du bland annat information om de fyra bästa maskinerna. Dessa kommer med olika priser och det finns något för alla i vår guide, oavsett om du har en stor eller liten budget att röra dig med.

En billig tvättmaskin behöver inte heller vara ett dåligt alternativ, utan tvärtom, dessa kan faktiskt vara otroligt bra. I vår guide går vi också igenom de bästa webbutikerna för att köpa en tvättmaskin och går igenom vilka som har bäst pris för varje enskild modell.

Det här är ett bra sätt att spara in pengar på då prislappen kan skilja sig markant från en butik till en annan.

ÅterförsäljareModellKapacitetPris
Miele WDB 0207 kg7.790,-
Siemens WU14Q4L7DN7 kg8.459,-
Electrolux PerfectCare 600 EW6F5248G38 kg4.469,-
LG F4J5QN4W7 kg3.699,-

Miele WDB 020 – Självdoserande tvättmaskin

Tvättmaskin Test

Miele WDB 020 är en testvinnare hos Råd och Rön med hela 70 poäng, där den som hade bättre resultat låg på 73. Den var också bäst i test enligt danska Tænk i 2017.

Den har fem stjärnor av fem möjliga hos kunderna, vilket är en god indikation på den kvalitet man får med den här maskinen.

LÄS OCKSÅ: Strykjärn Test – För bättre tvätt

Det här är en ganska stor tvättmaskin som rymmer sju kilo i kapacitet. Den rymmer därför mycket tvätt och du bör troligtvis inte ha någon brist på den fronten. Den kommer också med mycket annat trevligt som gör den här modellen till ett otroligt bra alternativ.

Miele WDB 020 har bland annat en specialdesignad trumma, Soft Care, som är extra skonsam mot din tvätt. Det här är alltså en skonsamtvättmaskin och är perfekt för dig som vill att kläderna håller så länge som möjligt.

Det här är också en självdoserande tvättmaskin. Den doserar själv vid behov beroende på när det behövs för det specifika tvättprogrammet. Det här är med andra ord en väldigt smart tvättmaskin.

En tvättmaskin med många fördelar

Miele WDB 020 kommer med en rad olika fördelar. Till att börja med har den här maskinen den bästa energiklassen på A+++. Den skulle med andra ord inte kunna bli mer effektiv om man så försökte.

Maskinens display är upplyst och är i form av en LCD-skärm, vilket gör den högkvalitativ och enkel att använda. Här ställer du bland annat in program, ser hur lång tid det är kvar och mycket annat.

Tvättmaskinens effektivitet innebär också att den endast lämnar kläderna med en fuktighet på 53 %. Det innebär att tvätten torkar snabbare när den är färdig, exempelvis i tumlare eller torkskåp.

Maskinens olika program täcker alla möjliga situationer och tyg man kan tänkas ha i hemmet. Det finns bland annat specialprogram för ull, strykfritt, fintvätt, ull, skjortor och fritidskläder. Det finns också kalltvätt om du har extra känsliga kläder. Den har även andra vanliga program som snabbtvätt.

Som med andra moderna tvättmaskiner kan du bland annat ställa in en timer på när den ska sättas på, så kallad uppskjuten start. Det här låter dig bestämma när du vill att tvätten är färdig och redo att tas ut. Det här är perfekt för den som har en stressig dag framför sig.

Den här tvättmaskinen finns hos olika återförsäljare. Den är lite dyrare än andra på den här listan men kommer med många premiumfunktioner och är av en otrolig kvalitet.


Siemens WU14Q4L7DN – Bästa tvättmaskinen för priset

Bästa tvättmaskinen för priset

Siemens WU14Q4L7DN är en högkvalitativ tvättmaskin som också fick goda betyg från Råd och Rön.

Maskinen är tillräckligt stor för alla hushåll och kommer även med flera effektiva funktioner som gör tvätten till en enkel sak. I testerna har allting varit positivt förutom att sköljningen hade kunnat vara bättre.

Den här maskinen har en snarliknande kvalitet som den föregående modellen och har en restfukt på 52 %. Det är också en inbyggnadsmaskin, vilket är viktigt att tänka på innan du köper den.

Se först till att måtten är rätt också, då denna maskinen är relativt stor jämfört med vissa andra modeller på marknaden.

I övrigt är det bara att köpa denna högkvalitativa tvättmaskin som passar till de allra flesta hushåll. Den kommer också med flera smidiga specialfunktioner och program som du kan läsa om i nästkommande stycke.

Tyst tvättmaskin för den som vill ha lugn och ro

Det här är en energisnål och väldigt tystlåten maskin. Energiklassningen ligger på A+++, vilket är den högsta klassen en tvättmaskin kan ha. Det här innebär delvis att maskinen är mer miljövänlig, men det innebär framförallt att din maskin inte kommer att få din elräkning att spåra ur.

Det här är som sagt också en tyst tvättmaskin. Det här är tack vare dess iQdrive-motor som är borstlös och väldigt hållbar.

LÄS OCKSÅ: Mikrovågsugn Test – Test för alla prisklasser

Den har också en design som hämmar vibrationer och bidrar till att hålla nere ljudnivån. Dess ljudnivå ligger på 51 dB när den tvättar och på 76 dB när centrifugen är på.

Det här är att jämföra med en samtalston som ligger på cirka 60 dB. När den tvättar är den alltså tystare än ett vanligt samtal.


Electrolux PerfectCare 600 EW6F5248G3 – Tvättmaskin bäst i test

Tvättmaskin bäst i test

Electrolux PerfectCare 600 EW6F5248G3 är en högkvalitativ och stor tvättmaskin som rymmer mer än någon annan modell här på listan. Den har också goda betyg från Tænk och Råd & Rön. Den är framåtmatad vilket man bör tänka på inför ett köp.

Det är också värt att nämna att den här maskinen kommer med en större kapacitet vilket också påverkar tiden det tar för en maskin att bli färdig. Vill man ha snabb tvättmaskin bör man istället kika på en lite mindre enhet. Då kan man minska tidsåtgången och få en snabbare tvättid.

Maskinen är väldigt energisnål och har en energiklass på A+++ som de tidigare modellerna vi har gått igenom. Den här modellen är alltså väldigt snäll mot både miljö och elräkningen. SensiCare-systemet gör också att din tvätt inte tvättas för länge.

Den anpassar sig efter mängden tvätt och dina kläder håller därför längre även om du tvätta lite oftare.

Tystgående och smarta program

Den här maskinen är väldigt tystlåten med en ljudnivå på 50 dB när den tvättar och 74 dB när centrifugen är på. Det här är lagom tyst för en maskin och ser till att den inte stör dig när den är på.

Maskinen kommer med ett rejält antal program som täcker in alla sorters kläder och tyg. Du har program för Bomull, Outdoor, Denim, Sportkläder, Ylle, Täcken, Siden och Fintvätt. Det finns också program för allergiker där tvätten är extra noggrann.

Du har också en timer som hjälper dig att spara på tid och låter dig ställa in när den ska gå igång. På så vis kan du schemalägga tvätten så att den går igång även när du inte är hemma, vilket är smidigt och bra.


LG F4J5QN4W – Billig tvättmaskin med kvalitet

Billig tvättmaskin

Tvättmaskinen LG F4J5QN4W kommer med en genomsnittlig kapacitet på 7 kg och har även denna bra omdömen från kunder, Råd & Rön och Tænk. Det här är också den billigaste maskinen på vår lista, samtidigt som man får en väldigt god kvalitet.

Med den här maskinen har du mer än 20 olika tvättprogram, mer än du antagligen kommer att behöva.

LÄS OCKSÅ: Diskmaskin Test – Jämförelse av olika Diskmaskin Tester

Här har du program för allt från olika tygmateriel som bomull, syntet, blandmaterial och känsliga kläder, till specifika sorters kläder som träningskläder, mörktvätt, babykläder och annat.

Trumman är också utrustad med 6 Motion Direct Drive-teknik. Det här innebär att trumman kan röra sig på sex olika sätt, beroende på vad det är du tvättar i den. Därför är den mer skonsam mot tvätten samtidigt som den blir mer effektiv.

Energieffektiv och kraftfull

Som med de andra modellerna vi har gått igenom kommer denna med en energiklass på A+++. Den har också en restfukt på 44%, vilket är bättre än vissa maskiner vi har i vår lista, trots att denna är den billigaste. Med låg restfukt behöver din tumlare inte arbeta lika hårt för att få kläderna torra.

Den här maskinen är däremot inte lika tystlåten som andra modeller. Den är visserligen borstlös vilket sänker ljudnivån en aning, men den hamnar ändå på en ljudnivå på 55 dB. Det här är fortfarande under vanlig samtalston, men högre än andra modeller i vår lista.

Är det viktigt att din maskin är så tystlåten som möjligt kan det därför vara bättre att kika på en annan modell.

LG F4J5QN4W är utan tvekan en kraftfull maskin som också kommer med ett väldigt rimligt pris med tanke på vad man får för pengarna. Kunderna verkar också hålla med konsumentråden med tanke på betygen. Den här modellen går att köpa hos flera återförsäljare.


Att tänka på när du ska köpa tvättmaskin

Innan du ger dig på att köpa en ny tvättmaskin finns det en del saker du bör tänka på. Till att börja med så är det bra att sätta sig in i vad det är du faktiskt behöver från din tvättmaskin.

Något många missar är exempelvis kapacitet. Inte alla maskiner skapades jämlika och en del rymmer förvånansvärt lite.

Även om du bor ensam så kan en större modell vara lämplig, då har du möjlighet att inte tvätta så ofta och istället tvätta en stor maskin när det är dags. Oavsett hur många ni är där hemma så är det bra att rikta sig in på minst 7 kg i kapacitet. Det här täcker det mesta och räcker till en ganska stor mängd tvätt per maskin.

LÄS OCKSÅ: Bänkdiskmaskin Test – För renare disk

Samtidigt ska man vara försiktig med dyra maskiner, vissa av dem är inte så bra som man kanske först tror. Det är viktigt att man i slutändan betalar för en maskin som förtjänar prislappen och som verkligen får ren din tvätt.

Det finns också många bra alternativ idag som är snåla med energi och vatten. Dessa är mer miljövänliga och erbjuder ändå en otrolig rengöring för dina kläder. Du behöver alltså inte offra kvalitet för att vara lite miljövänlig med tvätten.

Något du också bör kika på när du ska köpa en tvättmaskin är de olika tester som finns tillgängliga. Det görs många test av tvättmaskiner och dessa erbjuder bra information om vilka maskiner som faktiskt är värda pengarna.

Man går bland annat igenom specifikationerna och testar huruvida maskinerna faktiskt får ren tvätten eller inte. Man jämför också med andra modeller på marknaden så att du lätt får ett hum om vilken maskin som är bra.

Dessa tester är också något som vi har använt i vår guide. För varje modell kontrollerar vi olika tester och kollar även in vad kunderna säger om maskinen. På så vis kan vi erbjuda en bra överblick för varje modell.

Det här ger dig all information du behöver för att ta ett insatt beslut om vilken tvättmaskin som passar just dig.


Källor

  • Tænk
  • Råd & Rön

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »