Diskmaskin Test – Jämförelse av olika Diskmaskin Tester

0

Innehåll

Att köpa en ny diskmaskin kan vara ett stort åtagande. Man vill gärna ha en riktigt bra maskin och det finns otroligt många att välja på. Den här guiden kan göra det mycket enklare för dig genom att erbjuda jämförelser av olika diskmaskiner som är prisvärda.

Dessa har alla högkvalitativa egenskaper och erbjuder mycket för pengarna. Du får även information om deras storlek och var du kan köpa dem. Det här gör det enklare att ta ett beslut om vilken diskmaskin som är värd pengarna.

Så hittar du billiga diskmaskiner

För att hitta billiga diskmaskiner bör du alltid jämföra priser på olika butiker. Det här gör vi åt dig när du använder vår guide. Vi jämför priserna hos flera olika återförsäljare och kan på så vis ge dig information om vilken butik som erbjuder den bästa maskinen för pengarna.

På så vis kan du också hålla nere på kostnaderna även när du köper en lite dyrare maskin. En prisvärd diskmaskin behöver alltså inte kosta en förmögenhet, något du snabbt kommer märka när du använder vår lista som du finner nedanför.

ÅterförsäljareModellMåttProgramPris
Bosch SMU46CB01SH: 81,5 cm
B: 60 cm
D: 55 cm
6Fr. 4.996,-
Bosch SMV68MD02EH: 81,5 cm
B: 59,8 cm
D: 55 cm
8Fr. 9.999,-
Bosch SMV45AX00EH: 81,5 cm
B: 59,8 cm
D: 55 cm
5Fr. 5.984,-
Bosch SMU24AW02SH: 81,5 cm
B: 60 cm
D: 55 cm
4Fr. 3.890,-

Bosch SMU46CB01S – Diskmaskin bäst i test

Diskmaskin bäst i test

Bosch SMU46CB01S är en högkvalitativ diskmaskin som också kommer med ett bra pris.

Faktum är att det också är en testvinnare hos Råd & Rön. Så du vet redan där att den här maskinen är ett godkänt köp. Den kommer också med ett rimligt pris för det man får. Recensioner från kunder tyder också på att den förtjänar sin plats som testvinnare.

Det här är en underbyggd diskmaskin, vilket innebär att man bygger in den under köksbänken du har där hemma.

Den har en snygg svart färg vilket gör den stilren och enkel. Den är också väldigt rymlig och är perfekt för ett familjehushåll. Den kommer med totalt 13 kuvert för att förvara disk i.

Bra diskmaskin för alla hushåll

Med den storleken som den har är den perfekt lämpad för hushåll med fler än en. Samtidigt är det värt att nämna att den har en energiklass på A++. Det här innebär att den är energisnål och miljövänlig redan där.

Med diskmaskinen får du också sex olika diskprogram. Dessa program använder man beroende på vad det är för disk du har i. Till att börja med har du försköljning. Sedan har du även Intensiv 70 Grader, Auto 45-65 Grader, ECO 50 Grader, Glas 40 Grader och 1 Timme 65 Grader.

Maskinen kommer med modern teknik och erbjuder därför lite mer än vad många av konkurrenter gör. Till att börja med har du VarioSpeed Plus, som gör att disken blir klar extra snabbt.

LÄS OCKSÅ: Dammsugare Test – Test av marknadens bästa varumärken

Sedan har du HygienePlus-tekniken som försäkrar att disken blir ännu renare. Till sist har du ExtraDry, som är en teknik som torkar disken så att den inte är dyngsur när du tar ut den, istället är den helt torr.

Du får alltså din disk renare, snabbare än någonsin och när maskinen är färdig är disken redo att plockas undan.

Andra specialfunktioner är bland annat dess motor. Den är extra tyst och är därför också energisnål. Det innebär bland annat att man kan sätta på maskinen mitt i natten om man vill det, utan risk för att någon störs.

För att göra maskinen ännu mer miljövänlig finns också AquaSensor som mäter hur smutsigt allting är och använder precis lagom med vatten för att få rent allting.


Bosch SMV68MD02E – Integrerad diskmaskin bäst i test

Integrerad diskmaskin

Bosch SMV68MD02E är en testvinnare hos både Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk där den fick bra betyg hos båda. Den har också goda betyg från kunderna.

Priset är däremot lite högre än på den föregående modellen, men det behöver inte nödvändigtvis vara ett problem om man har en större budget. Man får samtidigt mycket kvalitet för pengarna när man köper denna modell.

Det här är en integrerad modell, det betyder att den ska integreras i din köksinredning och att fronten passar med resten av luckorna du har i köket. Du får alltså ingen front med denna utan ska själv montera dit en kökslucka.

Det här är också en väldigt stor modell som rymmer 14 kuvert för din disk. Det är alltså en maskin som riktar sig framförallt till större hushåll på fyra eller fler medlemmar i hushållet.

Samtidigt är den energisnål och har energiklass A++, så även om den är stor måste man inte oroa sig för miljöpåverkan eller elpriset.

Samtidigt är det här en tystlåten diskmaskin som har en ljudnivå på endast 42 dB. Det kan jämföras med en vanlig samtalston som ligger på cirka 60 dB. Så det är utan tvekan en tystlåten diskmaskin.

Du får totalt åtta diskprogram med den här maskinen, vilket är lite mer än andra modeller i den här listan.

Dessa är Försköljning Intensiv 70 Grader, Auto 45-65 Grader, ECO 50 Grader, Extra Tyst 50 Grader, Glas 40 Grader, 1 Timme 65 Grader och Snabb 45 Grader. Den har även specialfunktioner som VarioSpeed Plus, HygienePlus och ExtraDry. Det finns också ett specialprogram MachineCare för maskinen.


Bosch SMV45AX00E – Bästa diskmaskin på en budget

Bästa diskmaskin

Bosch SMV45AX00E är också en testvinnare som fått väldigt bra betyg hos både Råd & Rön och danska konsumentrådet Tænk. Det här är en prisvärd diskmaskin som också kommer med ett väldigt överkomligt pris.

Det här är också en integrerad diskmaskin som blir en del av ditt kök. Den är också ganska stor och har 12 kuvert, vilket gör den perfekt för en familj. Precis som med andra modeller vi har gått igenom har denna en energiklass på A++.

Trots det så är det här en effektiv maskin som klarar av att få rent även den jobbigaste smutsen. Den kommer även med extrafunktioner som timer och automatiskt stopp för att förhindra läckor.

LÄS OCKSÅ: Strykjärn Test – För bättre tvätt

Det här är en tystgående och energisnål diskmaskin som sköter sig självt. Ljudnivån ligger på låga 48 dB och är alltså väldigt tystgående. Vidare har den också en EcoSilence Driver-motor. Det här innebär att den drar mindre ström än genomsnittet.

Du behöver inte heller tänka för mycket på programmen som ingår, då den sköter det här automatiskt och anpassar vattenmängd, temperatur och tiden baserat på disken du lägger i den.

Kuverten är också justerbara och du kan bland annat höja eller sänka den övre korgen. Det här gör det möjligt att få in även större saker i maskinen om det skulle behövas.

Andra funktioner som följer med är bland annat ExtraDry som ser till att din disk är torr när maskinen är klar.


Bosch SMU24AW02S – Tyst diskmaskin för hushållet

billig diskmaskin

Vi avslutar med en högkvalitativ underbyggd diskmaskin. Den här kommer också med goda betyg hos Råd & Rön. Även Tænk har kontrollerat denna och gett den medelhöga betyg. Vidare så verkar kunderna nöjda med den här högkvalitativa maskinen. Den har också det bästa priset av de modeller som vi har jämfört i den här listan.

Det är en relativt stor diskmaskin på 12 kuvert och som kommer med energiklassning på A+, vilket fortfarande är väldigt bra även om det är lägre än de andra modellerna.

Maskinen kommer med flera olika smidiga funktioner. Till att börja med så har den en timer så att man kan ställa in när den ska startas.

Den kommer även med flera smidiga program som du kan använda vid speciell sorts disk. Programmen är enkla och är för Försköljning, Normal, ECO och Glas. Du kan därför lätt räkna ut vilket program du ska använda för vilken sorts disk.

LÄS OCKSÅ: Robotgräsklippare Test – För stora och små trädgårdar

Med sin EcoSilence Drive-motor så är det också en väldigt tystlåten diskmaskin med en ljudnivå på 50 dB, vilket ligger precis ovanför de andra modellerna vi har gått igenom. Det är väldigt tyst och bör därför inte störa någon i hemmet när den är på.

Det här är en ström- och vattensparande maskin som är smidig att använda. Den har bland annat sensorer som kan avgöra hur mycket disk du har i och hur mycket vatten som därför ska användas för att få allting rent.

Du har även specialegenskaper som VarioSpeed Plus som gör rent disken extra snabbt.

Vidare bidrar diskmaskinens filterteknik till att maskinen sparar in ännu mer vatten och ström. Så du får verkligen en grön och prisvärd diskmaskin när du köper en Bosch SMU24AW02S. Därför har den också blivit ett populärt alternativ då den även kommer med ett mycket lägre pris än många andra modeller.

Om du är ute efter en högkvalitativ diskmaskin som får disken ren, är tystlåten och samtidigt snål när det kommer till vatten och ström, är det här utan tvekan maskinen du bör titta på.


Allt du behöver veta om att köpa diskmaskin

Inför köpet finns det ett par saker du bör tänka på. Till att börja med bör du se till att storleken är rätt. Beroende lite på utrymmet du har i köket så kan en maskin vara för stor eller för liten. Det här bör du alltid kontrollera innan du köper en ny diskmaskin.

Du bör även kolla på andra egenskaper som vilka program som följer och hur mycket den rymmer, så kallade kuvert som den har för disken. Beroende på ditt hushåll så kan en maskin rymma för lite eller för mycket, vilket kan vara ett enormt besvär.

Om den rymmer för lite måste man använda den väldigt ofta, eller ändå diska mycket manuellt.

Om den istället rymmer för mycket så är den troligtvis onödigt stor. Det här innebär bland annat att du betalar för mycket pengar för den och landar med en onödigt stor diskmaskin. Att istället köpa en mindre kan då vara ett smart val.

Test av diskmaskiner

En av fördelarna du får med den här guiden är att vi använt oss utav tester för att avgöra om en maskin är värd pengarna eller inte. Dessa test görs av konsumentgrupper som Råd & Rön.

Dessa grupper kontrollerar olika produkters kvalitet, deras egenskaper och jämför dem med andra liknande produkter på marknaden. De kollar även marknadsföringen och ser om du verkligen får det du betalar för när du köper diskmaskinen.

LÄS OCKSÅ: Resårmadrass Test – Med fullständig jämförelse

Dessa tester är ett bra sätt att ta reda på om en viss produkt är bra eller inte. En testvinnare är en god indikation på att den fungerar som den ska och att man blir nöjd med den.

Vilken diskmaskin är bäst?

Exakt vilken diskmaskin som är bäst kan egentligen bara du veta. Beroende på dina behov kan en maskin passa bättre än en annan. Ett enkelt sätt att se till att man får den bästa för just sitt hushåll är genom att jämföra de olika egenskaperna.

Du bör även sätta dig ned och fundera över vad som är viktigaste för just dig när du ska köpa en ny diskmaskin. Det finns troligtvis vissa egenskaper som är viktigare än andra. Du bör som sagt också kontrollera vilken storlek du behöver.


Källor

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »