Bänkdiskmaskin Test – För renare disk

0

Innehåll

En bänkdiskmaskin är ett smart val för det hushåll som inte behöver någon större diskmaskin. Dessa är betydligt mycket billigare och du slipper ändå att diska för hand, vilket är bekvämt, tidsbesparande och enklare.

I vår lista går vi igenom en mängd olika modeller som allihop kommer i rimliga storlekar och som kommer med en väldigt bra kvalitet.

Det här gör det enklare att hitta en lämplig modell för just dig och ditt hushåll. Dessa kommer också med varierande priser, så det bör finnas någon för alla.

Hitta en högkvalitativ bordsdiskmaskin

För att hitta en bra liten diskmaskin på bänk så är det först viktigt att du funderar på vad som är viktigast för din maskin.

Dessa modeller är såklart en bra bit mindre än andra diskmaskiner så man bör fundera på huruvida man klarar sig med en sådan, vilket kan exempelvis bli svårt för den som bor i ett större hushåll med många familjemedlemmar.

Du bör också fundera över din budget och vilket pris du klarar av att betala. Det här är ett bra sätt att gallra bort vissa modeller som ligger över den nivån du har bestämt dig för. Bara för att man köper en billigare maskin behöver den inte nödvändigtvis vara dålig.

ÅterförsäljareModellAntal KuvertPris
Electrolux ESF2400OW6Fr. 2.990,-
Bosch SKS62E22EU6Fr. 3.488,-
Bosch SKS50E32EU6Fr. 3.395,-
Bosch SKS62E28EU6Fr. 3.995,-

Electrolux ESF2400OW – Bänkdiskmaskin bäst i test

Med Electrolux ESF2400OW får du bland annat:

 • En rymlig maskin med 6 kuvert för disken.
 • Ett bra pris jämfört med andra modeller.
 • En diskmaskin från ett välkänt varumärke.
Bänkdiskmaskin bäst i test

Electrolux ESF2400OW är en högkvalitativ diskmaskin som också kommer med ett rimligt pris. Den här modellen sticker ut då den kommer med en prestanda man sällan ser hos små diskmaskiner.

Den enda egentliga skillnaden från en vanlig diskmaskin är just storleken, prestandan är sig lik.

Den är också ganska tystlåten med sina 52 dB. Notera att en vanlig samtalston ligger på cirka 60 dB, så det här är en riktigt tyst maskin som inte stör dig eller någon annan i hushållet. Det här är ett stort plus då en diskmaskin används ofta och inte allt för sällan på kvällen.

Bänkdiskmaskin Electrolux

Den här maskinen kommer med en mängd olika funktioner som kommer att underlätta för dig. Den har specifika program för ömtåligt glas, snabbprogram och den har även andra program för 70-graders och annat användbart.

Den är samtidigt väldigt effektiv och Electrolux har med den här sortens modeller lyckats etablera sig bland diskmaskiner.

Det här är en ganska liten diskmaskin på 44 cm x 55 cm x 50 cm (Höjd x Bredd x Djup). Trots det kommer den ändå med sex kuvert. Dessa kan fällas ned om man ska diska större saker som kastruller eller stekpannor. Den kommer också med en energiklassning på A+.

LÄS OCKSÅ: Diskmaskin Test – Jämförelse av olika Diskmaskin Tester

Med den här diskmaskinen får du alltså många smarta funktioner som vanligtvis bara hittas på de större varianterna. Samtidigt är den effektiv och energisnål, vilket är ett stort plus och har blivit allt vanligare med moderna bänkdiskmaskiner.

Diskmaskinen Electrolux ESF2400OW kommer också med ett rimligt pris och är en av de billigare modellerna i vår lista. Du kan köpa den hos flera återförsäljare.


Bosch SKS62E22EU – Bosch bänkdiskmaskin

bänkdiskmaskin test

Bosch är en av marknadens bästa när det just kommer till diskmaskiner. Det är också därför flera av deras modeller finns i vår lista över högkvalitativa bänkdiskmaskiner.

En av fördelarna du får med den här modellen är hur användarvänlig den är. Har man någonsin använt en diskmaskin kommer man enkelt förstå sig på denna. Om inte annat  så finns det också en bra manual som följer med.

Kunderna verkar hålla med och det här är en otroligt populär modell med 4,7 stjärnor av 5 möjliga. Det här är en god indikation på att det är en prisvärd modell som uppskattas av användarna.

Den är menad för dagligt bruk och är visserligen inte den billigaste modellen i vår lista, men onekligen en av de bättre.

Ingen mini diskmaskin utan utrymme

Samtidigt är det här inte en av de små diskmaskiner som inte rymmer något. Den är självfallet mindre än vanliga diskmaskiner, men den har ändå 6 standardkuvert och rymmer ganska mycket.

Du får även en bestickslåda samt en besticksbräda och utrymmet för tallrikar kan man fälla ned för att få plats för större saker.

Den är samtidigt ganska tystlåten med sin ljudnivå på 48 dB. Samtidigt står den här mer fritt än en vanlig diskmaskin och det kan därför vara en bra idé att använda dess timer för att låta den gå när man inte är hemma eller är i ett annat rum, då slipper man höra det lilla som hörs.

Maskinen kommer också med flera praktiska funktioner som är anpassade för olika situationer. Du har totalt sex olika diskprogram som kan användas exempelvis om man har grövre smuts, mycket glas eller dylikt.

Du har också den inbyggda sensorn som mäter hur mycket disk det är i och hur smutsig den är, och anpassar sig därefter.

Diskmaskinen är som sagt lite dyrare än andra modeller men kommer med en otrolig prestanda och kvalitet.


Bosch SKS50E32EU – Bästa bänkdiskmaskinen för priset

Med Bosch SKS50E32EU får du bland annat:

 • En lite billigare bänkdiskmaskin.
 • Bra prestanda trots det lägre priset.
 • Samma storlek som dyrare modeller.
Bästa bänkdiskmaskinen för priset

Bosch SKS50E32EU är en av de billigare modellerna i vår lista över bänkdiskmaskiner. Det är ändå en högkvalitativ enhet som klarar av även grövre smuts.

et är inte heller något fel på storleken som är på samma nivå som andra maskiner i den här listan. Den har också 4.7 stjärnor av 5 möjliga från kunderna, vilket är ett stort plus.

LÄS OCKSÅ: Mikrovågsugn Test – Test för alla prisklasser

Om det är någon nackdel man ska nämna med den här maskinen så är det att den är lite mer högljudd än andra modeller på listan. Den ligger runt 54 dB, vilket är snäppet högre.

Samtidigt så klagar inte kunderna på detta i sina recensioner, det verkar därför inte vara något större bekymmer.

Det är däremot något man bör ha i åtanke innan man köper modellen då det eventuellt kan vara störande. Det finns många modeller som är mer tystlåtna och som ligger på en lägre decibelnivå.

Lagom stor bänkdiskmaskin

Det är i grund och botten en väldigt användarvänlig diskmaskin som klarar sig väldigt bra jämfört med andra dyrare modeller. Det är enkelt att förstå sig på de olika funktionerna som följer och maskinen avkalkar sig självt.

Totalt följer det med fem olika program som är lämpade för olika sorters disk, ungefär som med alla andra modeller i listan.

Bosch SKS50E32EU kommer också med Bosch IQ-drive-tekniken. Det här gör att maskinen har reducerat ljud och en lägre energiförbrukning. Det här är bra för din plånbok då du förbrukar mindre el när du använder den. Det är också bra för miljön och maskinen kommer med en energiklass på A+.

Den här modellen har ett väldigt överkomligt pris och är en bra bänkdiskmaskin som erbjuder mycket för pengarna. Den är samtidigt inte någon jättebillig maskin, utan ligger på en medelhög nivå.


Bosch SKS62E28EU – Lagom liten bänkdiskmaskin

Med Bosch SKS62E28EU får du bland annat:

 • En dyrare premiummaskin.
 • En tystare diskmaskin än många andra modeller.
 • En bänkdiskmaskin med 4,6 stjärnor.
liten bänkdiskmaskin

Den här diskmaskinen är en populär men lite dyrare modell som kunderna älskar. Hos webbutiken Tretti har den 4,6 stjärnor av 5 möjliga, ett toppbetyg med andra ord.

Modellen har bra prestanda och är väldigt lätt att använda. Det skadar inte heller att den inte är lika högljudd som många andra modeller med sina 48 dB, även om det finns modeller som är ännu tystare.

Diskmaskinen kommer med 6 kuvert vilket räcker för hushåll på 1 eller 2 personer. Beroende på hur du fyller den kan den räcka gott och väl för fler också. Även om du har gäster över kommer den att avlasta dig en hel del i köket och räcka gott och väl.

Utöver kuverten så kommer maskinen också med en bestickslåda och en bräda för dessa. Det här underlättar ytterligare och erbjuder bra utrymme för att organisera sin disk i maskinen, så att man använder allt utrymme så gott det går.

LÄS OCKSÅ: Dammsugare Test – Test av marknadens bästa varumärken

Den här modellen kommer samtidigt md bra funktioner och du kommer för det mesta använda Bosch SKS62E28EU smarta autoprogram. Med denna så behöver du inte göra något förutom att slå på den. Dess inbyggda sensor kommer då att mäta hur mycket disk det är i och hur smutsig den är.

Sedan slås den på och anpassa sig därefter. Det finns såklart vanliga tvättprogram som du kan använda om du till exempel har grövre smuts eller så. Totalt finns det sex program som har sina olika användningsområden.

Det här är en högkvalitativ maskin som också kommer med en bra energiklass på A+.

Den har god torkningsförmåga och ser till att allting är redo för att plockas undan in i skåpen när den är färdig. Andra viktiga funktioner är bland annat en indikator som informerar dig när det är dags att fylla på med salt.

Rent allmänt är det en väldigt enkel diskmaskin för bänken som sköter sig självt och som är väldigt lätt att använda.


Siemens SK25E203EU – Billig bänkdiskmaskin för kvaliteten

Med Siemens SK25E203EU får du bland annat:

 • En högkvalitativ bänkdiskmaskin med bra prestanda.
 • En maskin med väldigt bra betyg från kunderna på 4,6 stjärnor.
 • En rymlig maskin med 6 kuvert för disk.
Billig bänkdiskmaskin

Den här diskmaskinen har som sagt höga betyg från kunderna som gav den 4,6 stjärnor av 5 möjliga. Det är inte en utav de billigare maskinerna på marknaden, men man får mycket för pengarna och maskinen erbjuder definitivt hög prestanda.

Maskinen har också fått energiklassen A+, även om förbrukningen är lite högre än de andra modellerna som vi har gått igenom i listan.

Samtidigt är det här en enkel diskmaskin som till stor del sköter sig självt. Du har det automatisk tvättprogrammet som blivit allt mer populärt hos diskmaskiner, stora som små.

Med den inbyggda sensorn kan maskinen mäta hur mycket smuts det är och hur mycket disk du har plockat in. Det här innebär att Siemens SK25E203EU endast använder så mycket vatten som det behövs.

För vanlig smuts behövs inte heller överdrivet mycket vatten. Det här sparar på miljön och innebär även att den är billigare för dig i längden. Självklart har maskinen andra program om man vill använda dessa.

Storleken är vad man kan förvänta sig från en diskmaskin på bänk. Den har 6 kuvert för tallrikar och har ungefär likadant utrymme som andra modeller i listan.

Det som dock bör nämnas är att denna diskmaskin är ganska tyst med sina 54 dB, även om det inte är den tystaste på vår lista. Kunderna har inte heller klagat på att den är högljudd, vilket är ett gott tecken.

Det är ingen tvekan om att man blir nöjd med den här diskmaskinen. Kunderna har älskat Siemens SK25E203EU och verkar helnöjda med priset och prestandan man får för pengarna. Som tur är så finns den här modellen tillgänglig hos flera återförsäljare.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »