Strykjärn Test – För bättre tvätt

0

Innehåll

Strykjärn har utvecklats en hel del under åren och kommer idag med många smarta funktioner. Det finns många olika modeller på marknaden och vi har samlat de absolut bästa modellerna som kommer med olika prisklasser.

I vår guide går vi igenom deras egenskaper och de olika kvalitéer som strykjärnen kommer med.

Hitta det bästa strykjärnet

Att hitta ett bra strykjärn är däremot inte enkelt. Det första du behöver fundera över är vad det innebär för dig. En otroligt viktig egenskap är dess effekt. Ett högre wattantal och många effektiva funktioner är en bra start. Det här ger dig mer kontroll över strykandet och är optimalt.

Strykjärn bäst i test

De bästa strykjärnen har en enorm prestanda och har många nöjda användare. Det här är också en faktor vi använder i vår guide nedan. Vi kollar in vad kunderna säger och använder den informationen för att hitta marknadens bästa strykjärn.

Det här kan vara ett litet strykjärn eller ett större, det kan också vara en billigare modell eller en dyrare sådan.

ÅterförsäljareModellKapacitet (Vattentank)Pris
Philips GC4527/00 Azur Performer Plus300 ml831 kr.
Morphy Richards Redefine VapoCare600 ml2.709 kr.
Tefal GV8962E0 Pro Express Control1200 ml2.115 kr.
Bosch TDA70EASY400 ml799 kr.

Philips GC4527/00 Azur Performer Plus – Bra strykjärn Philips

Med Philips GC4527/00 Azur Performer Plus får du bland annat:

 • Prisvärd modell med bra prestanda.
 • Lägre pris än många andra strykjärn.
Philips strykjärn

Azur Performer Plus är Philips serie med högkvalitativa strykjärn. Dessa kommer med bra priser och erbjuder en enorm bra prestanda. Philips GC4527 är en av de bättre modellerna i den här serien och kommer med flera intressanta funktioner som ger dig bättre möjligheter att få din tvätt omhändertagen.

Den har en hel del inbyggda säkerhetsfunktion som skyddar dig och strykjärnet. Till att börja med så stängs värmen av efter 30 sekunder om enheten står still.

LÄS OCKSÅ: Plattång Test – För ett vackrare hår

Ställer du ned den ordentligt på sin fot, stängs den istället av efter 8 minuter. Det är lätt att fylla på den med vatten och den kommer med en tank på 3 dl.

Samtidigt kommer den här modellen med en snygg och bekvämlig design. Det är inte jobbigt för handen att hålla i den eller att trycka lite hårdare mot tvätten. Modellens design är ganska kompakt, även om det inte är ett litet strykjärn.

Inte trådlöst strykjärn men flexibelt

Den här modellen är också väldigt hållbar och fungerar i alla hushåll. Den är reptålig och klarar av det mesta, även om du inte är jätteförsiktig med den. Det här är också sant för de allra flesta strykjärnen i den här produktserien. Philips GC4527 är med andra ord väldesignad och kommer med en rad fördelar som kommer att gynna användarna.

Bortsett från allt det vi har nämnt så är det annars en enkel men flexible enhet. Det här är positivt då det innebär att den är väldigt lättanvänd och alla som har använt ett strykjärn förut kan förstå sig på denna. Den är också snabb på att svalna, vilket är ett stort plus och gör den en bra bit säkrare när du har stängt av den.

Samtidigt kommer den här modellen med ett väldigt rimligt pris. Den är inte den billigaste modellen på marknaden men den är långt ifrån de dyrare modellerna. Det här gör det till en överkomlig modell som de flesta hushåll kommer att ha råd med.


Morphy Richards Redefine VapoCare – Strykjärn bäst i test

Med Morphy Richards Redefine VapoCare får du:

 • Ett strykjärn som fått 3/5 stjärnor.
 • En premiummodell.
 • Ett strykjärn från ett välkänt varumärke.
Strykjärn bäst i test

Det här är en testad modell som lyckades få 3 av 5 stjärnor av Trustedreviews.com. Morphy Richards Redefine VapoCare fick bra betyg där det fanns flera egenskaper som man lyfte fram hos strykjärnet. Man påpekade bland annat att den har en väldigt annorlunda, men intressant design som passar i alla hem.

Strykjärnet kommer med en otroligt unik design som ger den ett futuristiskt utseende. Det här kan vara en nackdel för den som föredrar mer traditionella designer men ett stort plus för den som gillar att ha något unikt. Designen är fortfarande praktisk och bekväm att använda, därav varför just designen har gett bra betyg.

Det betyder däremot inte bara att modellen är snygg, den har även många positiva egenskaper. Den har bland annat en stryksula av hållbart glas, vilket är en del av varför designen är så annorlunda. Sulan hjälper även till att räta bort skrynklor i tyget.

Handhållet ångstrykjärn bäst i test

Samtidigt är det här strykjärnet lite annorlunda med sin funktion. Andra modeller sprutar ånga direkt på kläderna, men inte denna. Den här modellen sprayar istället en ånga på kläderna. När du sedan drar över järnet på tyget så blir det till ånga på grund av värmen.

Det innebär bland annat att modellen är otroligt bra på att ta bort just skrynklor och andra ojämnheter. Den unika designen gör det också enkelt för dig att se dessa skrynklor så att du effektivt kan ta bort dem.

LÄS OCKSÅ: Robotgräsklippare Test – För stora och små trädgårdar

Det här strykjärnet kommer med en rejäl kapacitet på 600 ml. Det här är bra mycket större än många andra modeller på marknaden som har en lägre kapacitet.

Den stora tanken innebär att du kan stryka i två timmar innan den ska fyllas på, så troligtvis kommer en hel tank att räcka för en hel omgång. Vidare har den bonusfunktioner som en automatisk avstängning.

Den här modellen är däremot väldigt dyr om man jämför med andra modeller.

För pengarna får du en otroligt bra modell som klarar av det mesta. Men det kommer fortfarande vara för dyrt för den som köper på en budget. För den som har råd så är det här däremot en av marknadens bästa strykjärn.


Tefal GV8962E0 Pro Express Control – Högkvalitativt Tefal strykjärn

Med Tefal GV8962E0 Pro Express Control får man:

 • En högkvalitativ modell från Tefal.
 • En rejäl vattentank på 1200 ml.
 • Ett väldigt bra strykjärn.
Tefal strykjärn

Tefal är ett välkänt märke inom bland annat strykjärn. Deras modeller är enkla att använda men kommer med en otroligt bra prestanda som är relativt oslagbar. Modellen Tefal GV8962E0 kommer med flera unika egenskaper som också rättfärdigar det lite högre priset för modellen.

Till att börja med har du en separat vattentank. Det här innebär att den rymmer mer och du får plats med hela 1200 ml, alltså 1,2 liter. Det här räcker till en hel omgång tvätt utan tvekan. Du kan också enkelt fylla på den medan du stryker utan några problem.

Med vattentanken kommer även andra fördelar. Den har en konstant ångmängd på 120 gram/minut. Det här är ett rejält tryck och leder till att skrynkliga kläder blir släta mycket snabbare och utan en massa våld. Är det extra skrynkligt så kan man boosta den till 430 gram per minut.

Strykjärnet har också en funktion som tillåter för vertikal strykning. Det här gör att du kan stryka kläder som hänger på en galge, en enorm fördel för den som använder mycket skjortor eller klänningar.

Bra strykjärn från Tefal

Modellen kommer också med en hel del funktioner. Du har tre olika funktioner för kläderna där varje passar för olika sorters material. Den har också en extra snabb uppvärmning som tar mindre än två minuter när du slår på den.

Skulle du glömma att stänga av den är det inte heller något bekymmer. Säkerhetsfunktionen gör att den slår av sig om du inte använder strykjärnet.

Tefal GV8962E0 är designad för att sköta sig självt och att vara så enkel som möjligt. Därför har den bland annat ett automatiskt avkalkningsprogram som håller din lilla ångstation fri från kalk. Den har även ett program för rengöring så att du slipper göra det manuellt.

Det här är en väldigt enkel modell som alla kan förstå sig på. Den har tillräckligt med funktioner men samtidigt inte för många för att det ska bli komplicerat. Ångstationen ger också otroliga resultat och gör den behändig att använda då du har allting separat från själva strykjärnet.

Samtidigt kommer den här modellen med ett lite högre pris. Priset är däremot rättfärdigat när man tänker på den höga standard denna modell från Tefal håller.

Om det är över ens budget så finns det flera billigare modeller i vår lista som kan vara bättre lämpade. Det här är däremot ett otroligt smart val om du är ute efter en av marknadens bästa strykjärn.

Med en Tefal GV8962E0 blir du garanterat nöjd och kommer inte hitta mycket att klaga på.


Bosch TDA70EASY – Prisvärt Bosch strykjärn

Med Bosch TDA70EASY får du bland annat:

 • En händig modell.
 • En billigare enhet.
 • Ett användarvänligt strykjärn.
Bästa strykjärn

Det här är en prisvärd modell och en av de billigare i vår lista. Den har också 3,7 stjärnor av 5 möjliga från kunderna. Det är därför en av de bättre recenserade i vår lista och det märks varför när man ser de olika fördelarna som man får med den här modellen.

Att den är användarvänlig är en enorm fördel då alla kan förstå sig på den här ganska klassiska modellen. Funktionerna är lätta att förstå sig på och du behöver inte själv göra mycket.

LÄS OCKSÅ: Joggingvagn Test – Test av olika prisklasser

TempOK gör att Bosch TDA70EASY sköter sig självt och reglerar temperaturen på egen hand. En indikator visar när du har rätt värme och blinkar när den värmer upp sig.

Du har även funktionen i-Temp. Den här ser till att du får en perfekt temperatur och ånga för ett specifikt material. Det innebär en lägre risk att du förstår plagget eller får sämre resultat. Det blir inte enklare än så och du slipper själv tänka så mycket på temperaturen och funktionerna då modellen sköter allting själv,

Prisvärt och billigt

Det här är ett otroligt ångstrykjärn som kommer med en kraftfull ångfunktion. Den här gör att en enskild puff med ånga är på 200 gram och att en konstant ånga avges på cirka 45 gram. Det här innebär att du får mindre bekymmer med skrynklor och istället kan fokusera på att bli färdig med tvätten. Många andra modeller har en lägre styrka, trots ett högre pris.

Med en effekt på 2400 watt så blir det svårt att bli missnöjd med den här modellen. Det blir lättare att få kläderna släta och fina, vilket är ett stort plus för alla som har jobbigare material eller plagg.

Modellens speciella stryksula gör det också möjligt att fördela ångan mer jämnt så att du får ett bra glid över dina kläder. Sulan heter CeraniumGlissée och sköter inte bara glidet. Den här sulan slätar också ut kläderna och fuktar samt torkar den.

Vidare så har du en säkerhetsfunktion, SensorSecure, som ser till att stänga av enheten ifall den inte används. Det här är bra för din egen säkerhet eftersom du slipper risken att en brand startas.

Det här är med andra ord en otrolig modell för ett rimligt pris. Bosch TDA70EASY har en otroligt hög prestanda och klarar av även de jobbigare materialen.

Ångan är stark och även själva järnet är otroligt kraftfullt, ett måste för den som är seriös med sina kläder och vill se proper ut.

Samtidigt kommer den här modellen inte med det billigaste priset på listan. Priset är däremot rimligt och det hör fortfarande till en av de billigare modellerna på marknaden.


Källor

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »