Enkelsäng Guide – Fullständig guide till Enkelsänge

0

Innehåll

Det finns en mängd olika sorters enkelsängar idag, allt från enklare designer till mer avancera sådana som är ställbara eller ramsängar. Med så många sängar på marknaden är det också svårt att veta exakt vilka som är bäst.

I den här guiden får du reda på vilka enkelsängar som är värda att kika på, samt en bra överblick över priserna.

Det finns en hel del saker du bör tänka på när du ska köpa en ny enkelsäng. Att köpa en säng innebär mer än att bara välja ett känt märke och hoppas på det bästa. En säng kan vara helt perfekt för en person, men en total katastrof för en annan.

Ens vikt, kroppsform och även ens personliga preferens är otroligt viktiga faktorer som påverkar hur bekväm en säng är.

En viktig faktor är såklart träramen. Om den inte är av hög kvalitet kommer också din sömn att försämras. Ramen är grunden för din säng och är därför en otroligt väsentlig aspekt av din säng. Med en bra träram kommer du att få en stabilare säng och slipper att oroa dig för den biten.

Det här gör också att sängen håller längre, vilket innebär att du sparar in pengar och slipper köpa en ny ram efter bara något år.

ÅterförsäljareModellDimensionerPris
Venus80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
Fr. 9.990,-
Senses Lux80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
Fr. 9.990,-
Jupiter80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
Fr. 7.490,-

Venus Ramsäng – För den som vill ha en ramsäng för ett bra pris

Fördelarna man får med en Venus ramsäng:

  • Dubbelt fjäderskick för bästa komfort.
  • Hybridskum – Mer ventilation för bättre temperaturreglering.
  • 60mm tjock bäddmadrass med latex.

Det här är en otroligt enkel ramsängsbaserad enkelsäng. Det innebär att du får en stabil säng som både är bekväm och ergonomisk, två otroligt viktiga faktorer för en säng.

Venus är en populär modell och finns även som kolonialsäng om man är ute efter något större, samt som ställbar version ifall man vill ha det.

Den här sängen är väldigt välrekommenderad och toppar listan av en anledning. Det är inte nödvändigtvis den billigaste enkelsängen på marknaden, men den är fortfarande relativt billig sett till en del andra modeller.

LÄS OCKSÅ: Ställbar Säng Test – Köp en bättre Ställbar Säng

De många fördelarna man får med sängen innebär också att man får en riktigt bra säng för pengarna. Det är därför inte heller konstigt att de som redan har köpt den inte är missnöjda med sin nya säng.

Är du däremot ute efter något enklare, och därför även billigare, kan denna Venus enkelsäng vara perfekt för dig.

En av de bästa egenskaperna som denna har är att den kommer med dubbel fjäderskick. Du har alltså dubbla mängden pocketfjädrar, vilket leder till en fastare och bekvämare säng. Dessa är fördelade över sju komfortzoner, vilket ger dig ett bättre stöd för del av kroppen.

Ditt huvud behöver till exempel ett annat stöd än dina ben. Dessa komfortzoner ger dig exakt det stöder som behövs för att du ska få en god nattsömn, utan att du får ont i nacke eller rygg.

Med sängen får du också en bastant träram med en tjocklek på 20cm. Den här är av massiv svensk tall, så du vet att kvaliteten är den högsta möjliga. En stabil träram är viktigt för att sängen ska få en bra grund.

Runt pocketfjädrarna i ramsängen har du också elastiskt hybridskum. Den här elasticiteten är viktig för att hålla uppe din kropp. Sjunker du ned för mycket tär du onödigt mycket på din kropp och får inte en lika djup sömn.

Bäddmadrassen hos denna Venus ramsäng har en kärna på 6cm och är också väldigt slitstark. Det här är bra inte bara för din kropp, utan också för din plånbok då det sparar in pengar i längden när man inte behöver konstant köpa en ny säng för att ligga bekvämt.

Om du ska köpa en Venus ramsäng så har du ett par storlekar att välja mellan. Du kan välja mellan 80×200 och 90×200.

Skulle du vilja ha en större variant finns det bland annat 120×200 och 140×200 som också är enkelsängar, men tillräckligt stora för två. Utöver det så har de kolonialsängar. Även de ställbara varianterna kommer i större storlekar.


Senses Pulse Enkelsäng – Billig enkelsäng med hög kvalitet

Fördelarna man får med en Senses Pulse Enkelsäng:

  • Antiglid – Ingen risk att bäddmadrassen glider av
  • Hybridskum för mer ventilation
  • Dubbelt fjäderskikt och 60mm bäddmadrass

Senses Pulse ramsängen kommer också med sju komfortzoner och har dubbla fjäderskikt för en otrolig komfort. Sängen anpassar sig efter din kropp och kan på så vis ge dig ett bättre stöd för kroppen, samtidigt som du får en otrolig komfort.

Det är samtidigt en säng med en enkel design och man har valt att hålla det enkelt. Sängen kommer med bra recensioner från tidigare kunder och det dubbla fjäderskiktet verkar framförallt vara en populär aspekt.

Det är viktigt att en bra säng har en minst lika bra träram. Senses Pulse träram består av svensk tall och har en tjocklek på 20cm. Det innebär att du får en solid grund för din säng och att den håller för det mesta. Det blir svårt att hitta en bättre träram, därför hittar du den här sortens ram på de flesta sängar som är värda pengarna.

Ramsängen har som sagt en dubbelfjädrad kärna som håller sängen elastisk och fast, vilket är bra för både din bekvämlighet men också din kropp.

Sängen är sedan stoppad med ett ventilerande hybridskum som andas ordentligt, vilket gör att fukt avleds och temperaturen hålls på en bra nivå. På så vis håller sig sängen fräsch längre och du får en otrolig god nattsömn, natt efter natt, i många år.

LÄS OCKSÅ: Bästa Sängen – Hitta den bästa sängen för ditt hem

En av de viktigaste delarna på sängen är onekligen bäddmadrassen. Det är viktigt att den håller måttet och erbjuder både komfort och ergonomi. Med en Senes Pulse enkelsäng får du båda dessa delarna och behöver inte oroa dig för att få en dålig nattsömn.

Den är bland annat slitstark, så den kommer att hålla länge och du slipper oroa dig för att behöva byta den efter bara något år.

Kärnans tjocklek på madrassen är 6cm, snäppet högre än de flesta andra på marknaden som oftast bara har 4cm. Med en tjockare madrass får du ett mycket bättre stöd för din kropp och din sömn.

Kärnan består av latex och kan därför både andas och ventileras ordentligt. Det här reglerar temperaturen så att du får en bra sömn oavsett om det är en iskall vinter eller en het sommarnatt. Det här bidrar till en djupare nattsömn vilket är bra för både psyket och din kropp.

Det är viktigt att du köper en enkelsäng i rätt storlek. En mindre variant, exempelvis en på 80×200 eller 90×200, kan verka bra just nu. Skulle du däremot flytta ihop med någon kan det här vara för litet.

Det finns som tur är enkelsängar av modellen Senses Pulse som ligger på 120×200 och 140×200. Utöver dessa så finns det också ställbara och koloniala varianter av modellen, ifall en vanlig enkelsäng inte räcker för dig.


Jupiter Ramsäng – Gammal bästsäljare

Fördelarna man får med en Jupiter ramsäng:

  • Lågt pris för hög kvalitet
  • Latexbäddmadrass med en 40mm tjock kärna
  • Stoppning av polyesterskum och pocketfjädrar

Jupiter är en ramsäng av otroligt hög kvalitet sett till det låga priset. Det är också den billigaste på vår lista över prisvärda enkelsängar.

Det är också det låga priset som lett till många femstjärniga betyg från kunder som har köpt den. Men bara för att sängen har ett lågt pris ska man inte tro att den är sämre på något vis. Sängens kvalitet är fortfarande på en bra nivå och kan till viss del jämföras med de andra i listan som finns ovanför.

Med Jupiter får du en enkelsäng som erbjuder otrolig komfort och fasthet, samtidigt som den ger dig ett bra stöd för nacke och rygg. Du får med andra ord en säng som är både bra för kroppen och din nattsömn.

Till att börja med så har du en träram som har en tjocklek på 8cm, även denna av svensk tall. Den är lite tunnare än de andra modellerna, men mer än tillräckligt för att erbjuda en god natts sömn.

Med den här ramsängen så är ramen en del utav din säng, en fördel enligt många. Det innebär bland annat att du kan använda sängen utan ben, om du skulle vilja det.

Själva ramsängen består av 250 pocketfjädrar per kvadratmeter. Dessa är fördelade över fem komfortzoner som alla ger sitt stöd för din kropp. De olika zonerna fokuserar på olika delar av kroppen, vilket i sin tur leder till att den är både bekväm och bra för kroppen. Trots det låga priset på sängen så kommer den ändå med ett högt antal fjädrar.

Till sist har du bäddmadrassen, en väsentlig del av komforten och den del som du själv känner av mest när du ligger ned på nätterna. Det är också därför viktigt att bäddmadrassen är bekväm och ergonomisk, annars får du en sämre nattsömn.

Den bäddmadrass som följer med sängen har en kärna som är 40mm av latex. Det här ventilerar gott och erbjuder en otroligt bra temperaturreglering, för den bästa möjliga sömnen.

Jupiter ramsängen kommer i flera olika storlekar och du kommer inte att ha några problem med att hitta en som passar dig och ditt hushåll. Till att börja med så har du de mindre varianterna på 80×200 och 90×200. Dessa två passar bäst för den som sover själv, eller om sängen ska användas av ett barn.

Du har sedan större varianter som ligger på 120×200 och 140×200. Dessa är bra om du vill ha en större yta att sova på, eller om man är två som ska använda sängen.

Samtidigt är det värt att nämna att Jupiter kommer med kontinentalsängar och det finns även en annan modell, Jupiter Wood, om man hellre vill kika på det.


Hitta den bästa enkelsängen för dig och dina behov

Beroende på din situation finns det en del andra saker man bör tänka på när man ska köpa en ny enkelsäng. Du bör bland annat tänka på hur många som ska använda den. En mindre enkelsäng kan vara perfekt just nu, men kan bli för liten ifall du flyttar ihop med någon ett halvår senare.

Det kan därför vara bättre att välja en av de större modellerna, om inte annat får du en större säng som stödjer din kropp.

Du bör även tänka på din vikt. De allra flesta sängarna kommer idag med olika sorters madrasser, som stödjer olika viktnivåer. Om du väger mer än vad en säng stödjer kommer du inte alls att få det rätta stöder. Då spelar det ingen roll hur bra din säng är, du får i slutändan ändå rygg- och nackproblem, samt en försämrad nattsömn.

LÄS OCKSÅ: Kontinentalsäng test – Komplett guide med kontinentalsäng test

Det är samtidigt enkelt att basera sitt val helt på sin budget. Det man ska tänka på är att priset inte nödvändigtvis avgör huruvida en säng är bra eller inte.

Det finns gott om billigare sängar, kolla exempelvis den Jupiter vi gick igenom ovan, som erbjuder en otrolig kvalitet trots ett lägre pris. Samtidigt finns det en del lyxigare sängar som inte nödvändigtvis är rätt säng för dig.

Vilken säng som är perfekt för dig avgörs bland annat av dina personliga krav och hur du helst vill ha din säng.

Rätt säng är därför olika saker för olika personer. Du behöver inte hänga upp dig för mycket på de mindre detaljerna och priset är inte alltid det som ska avgöra.

Visserligen ska du inte köpa en för billig säng, då detta kan innebära att man sparat in på viktiga saker. Men en bra kvalitet går att få för ett bra pris om man tittar tillräckligt noga på det som finns i utbudet. Med vår lista ovan kommer du troligtvis inte ha några problem med att hitta ett bra alternativ.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »