Sängram Test – För olika storlekar

0

Innehåll

Om du är i behov av en ny sängram är det också väldigt viktigt att du köper en som är av hög kvalitet. Det finns väldigt många på marknaden och det är viktigt att du köper en som håller länge och som gärna också ser bra ut.

Nedan hittar du flera sängramar som kommer med höga betyg från sina kunder och som även alla är i skandinaviskt material! Dessa är alla av hög kvalitet och är även väldigt snygga.

Du hittar även ett bra utbud av olika prisklasser, så att du alltid hittar något som passar din budget.

ÅterförsäljareModellDimensionerPris
Messina Kärnved160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 12.499,-
Messina Oljad Tall160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 8.998,-
Messina Vit Tall160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
Fr. 8.899,-
BN 300 Latex (Resårmadrass)80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
Fr. 4.990,-

Messina Kärnved Sängram – För sängar bäst i test

Messina Kärnved är en riktigt vacker och minimalistisk som kommer med en högfunktionell design. Den kommer, som du hör på namnet, i massiv kärnved.

Den har flera positiva egenskaper som gör den till ett självklart val för den som vill ha en högkvalitativ sängram i trä.

Det vackra trämaterialet som denna kommer i kommer att passa i alla sovrum. Den har en modern design och är inte färgad. Istället är det bara en polerad och mjuk yta med en finish som håller länge, vilket är ett stort plus för den som inte vill byta sängram alltför ofta.

LÄS OCKSÅ: Bäddmadrass test – Få en bättre nattsömn

Något som stämmer för alla sängramar av märket Messina är att dem är väldigt funktionella.

Utöver en högkvalitativ sängram får du också en riktigt bra förvaringsmöbel. Under ramen har du också fyra lådor, två på vardera bredsidan. Här kan du enkelt förvara saker, exempelvis sängkläderna eller annat som du vill ha nära till hands vid sängen.

En högkvalitativ sängram behöver också en riktigt bra madrass. Länge ned kan du läsa vårt förslag, men det viktigaste är att man väljer en madrass som är ergonomisk och bekväm. På så vis får du en bättre sömn och slipper oroa dig för att få en sämre djupsömn.

Messina Kärnved kommer i flera olika storlekar. Den minsta ligger på 160×200, vilket passar för mindre sängar. Om du däremot har en större så finns det också en på 180×200 samt en på 180×210.

Denna modell är en av de bättre på marknaden, men är samtidigt den dyraste. Vill du hellre ha en billigare så finns de två riktigt bra förslag nedan, som inte heller erbjuder sämre standard utan helt enkelt är i annat trämaterial.


Messina Oljad Tall – Högkvalitativ sängram i trä

Om du vill ha en sängram med en väldigt naturlig, men slimmad design så är det absolut en Messina i Oljad Tall som du vill kika på. Den här är både snygg och har en naturlig look som passar i de allra flesta sovrummen.

Den här sängramen, som är utarbetad i tall och sedan ytbehandlad, ger ditt sovrum en mer klassisk stil och bryter från de flesta sängramar som ofta är vita eller svarta.

Samtidigt är den väldigt robust och hållbar, vilket är ett stort plus för den som vill ha den här ramen extra länge.

Sängramar är inte jättevanliga idag, inte minst då priset ofta skenar iväg. Med oljad tall får du ett relativt lågt pris som är mycket mer överkomligt. Är du däremot ute efter en ännu billigare variant kan du kolla på den vita ramen som vi går igenom nedan.

Som den i kärnved kommer den här också med fyra funktionella lådor. Det gör det enkelt att förvara saker och dessa är också lätta att öppna och stänga. Även lådorna är ytbehandlade med olja för att matcha resten av ramen.

Att välja rätt madrass är minst lika viktigt med denna ram. En ram är en bra grund för sängen och gör ditt sovrum mycket vackrare, men det är i slutändan din madrass som kommer att avgöra huruvida du får en god natts sömn eller inte.

Den här sängramen kommer i tre olika storlekar och är anpassad för dubbelsängar. Den minsta ligger därför på 160×200. Om du vill ha en större säng så kan du istället välja en på 180×200 eller den allra största på 180×210. Det finns med andra ord gott om utrymme att anpassa köpet till dina behov och krav.


Messina Vit Tall – Billig sängram i hög kvalitet

Om du är ute efter en kombination av lågt pris och hög kvalitet så är det Messina Vit Tall som är aktuell för dig. Den har en mer stilren design och är i högkvalitativ tall. Den kommer med en ren stil som passar för dig som vill göra sovrummet mer stilrent, exempelvis om du använder mycket svart eller vitt i hemmet.

Den här är billigare än de två andra modellerna vi gått igenom längre upp, men det är inte sämre kvalitet för det. Du får fortfarande en robust sängram som kännetecknar ramarna från Messina.

LÄS OCKSÅ: Resårmadrass Test – Med fullständig jämförelse

Du får också fyra lådor med denna modell. Dessa är också vita och håller därför hela din säng stilren. Att ha funktionella lådor vid sängen är otroligt praktiskt och kan användas för en mängd olika syften, exempelvis för sängkläder eller andra prylar som du ofta använder vid sängen.

Lådorna är ganska stora och rymmer mycket, inte minst då du har två på varje sida av sängen. Det kan exempelvis bli två för dig och två för din partner, eller alla fyra åt dig om du bor själv.

Återigen är det viktigt att du kör på en ordentlig madrass med sängen, exempelvis en BN 300 som vi går igenom nedan. En bra madrass ska andas och hantera temperaturer på ett bra sätt, på så vis får du en bättre nattsömn.

Latex är ett populärt alternativ idag och är ofta allergivänligt, ett måste för den som är allergiker eller bor med någon som är det.

Sängramen kommer med samma storlekar som de två ovan. Den minsta ligger alltså på 160×200. Du har sedan de två större på 180×200 och 180×210. Dessa kommer i lite varierande priser, men ligger lägre än sina motsvarigheter hos de andra modellerna.


BN Latex – Välj rätt madrass för din nya sängram

En sängram är otroligt viktig för den som vill ha ett vackert sovrum kombinerat med en bra grund för sin säng. Det är däremot inte tillräckligt för att sova på och du kommer troligtvis i samma veva som du köper en sängram, även köpa en högkvalitativ madrass.

När du ska välja en bra madrass är det viktigt att du tänker på att den klarar av din kroppsvikt och att den inte kommer i alltför billigt material.

Risken finns annars att du ligger fel, vilket i längden leder till en onödig mängd rygg- och nackproblem. Det kan också leda till att du får en försämrad nattsömn, vilket är orsaken bakom en mängd olika sjukdomar och vardagsbekymmer.

Bäddmadrassen är med andra ord en av sakerna man absolut inte ska snåla med när man köper en ny säng.

Det finns en hel del på marknaden men en BN 300 Latex är en av de bättre som du hittar idag. Det är samtidigt inte den billigaste på marknaden, men det är onekligen en av de bättre. Kunderna som har provat den är onekligen nöjda med tanke på att madrassen har fem stjärnor hos Bättre Nätter.

Madrassen kommer med en hel drös av moderna fördelar som du inte får med en budgetmadrass. Till att börja med så har du de moderna pocketfjädrarna som allihop är individuellt svetsade i en tygpåse. Det här gör varje enskild fjäder mer flexibel och innebär att madrassen blir mer elastisk än annars.

Detta då fjädrarna kan enklare anpassa sig till din kropp. Det här leder till att du får en otrolig komfort, samtidigt som du får det stöd som din kropp behöver.

Alla dessa pocketfjädrar är i sin tur fördelade över sju separata komfortzoner. Inte alla delar på kroppen behöver trots allt samma sorts stöd, så dessa olika zoner arbetar på olika vis och anpassar sig efter din kropp för att ge det bästa möjliga stödet.

Du har sedan själva latexen som trycker tillbaka där kroppen väger som mest och där du då behöver extrastöd för att få en ergonomiskt hälsosam liggposition.

Madrassen kommer med totalt 300 pocketfjädrar per kvadratmeter. Det här är ett väldigt högt antal om du jämför med många andra modeller på marknaden, som oftast har 220 till 250 per kvadratmeter.

Madrassen latexkärna är på 40mm, vilket ger optimalt stöd och en otrolig komfort. Du får med andra ord en exceptionellt bra bäddmadrass som kommer att komplettera din madrass väldigt väl.

Madrassens överdrag är är antibakteriell och allergivänligt och kan enkelt tvättas. Det här är viktigt för den som antingen är allergiker, eller som bor med någon som är det.

Det finns även extrafasta modeller för den som väger över 95 kilo, det här kan dock bli för fast för den som väger under detta, så tänk på det innan du köper någon madrass.

BN Latex kan användas till mer än bara de sängramarna vi har nämnt tidigare. Den här går att använda till alla sorters sängar och är således ett otroligt bra val oavsett vilken sorts säng du har. Den kommer också i ett stort utbud av storlekar, så den går verkligen att använda till alla sorters sängar.

Till att börja med har du de mindre modellerna som 80×200, 90×200 och 90×210. Sedan har du även 120×200, 140×200, 160×200 och 180×200.

Du bör med andra ord inte ha några problem att hitta en variant som passar dig och den säng eller sängram som du har där hemma.


Hitta en mindre sängram 120×200, sängram 80×200 eller sängram 90×200

Som du antagligen märkte i vår recension så nämnde vi inga mindre sängramar för en enkelsäng. Det är väldigt ovanligt med dessa och du kommer troligtvis ha svårt att hitta en.

Det kan finnas enkelsängar med medbyggda sängramar, men dessa är ofta otympliga och har inte den kvalitet som man förväntar sig.

Vår rekommendation är istället att om du vill ha en sängram, kör då med en lite större säng. Även om du idag bor själv kan det bli aktuellt i framtiden att vilja dela sängen med någon. Du kommer även ha fördelen med att du får en extra stor säng för dig själv ifall endast du använder den.

Det är däremot inget bekymmer att hitta madrasser oavsett storleken, som du märkte med vår guide om BN Latex.

LÄS OCKSÅ: Ramsäng Test – Marknadens bästa modeller

Exakt vilken sängram du borde välja är svårt att säga. I slutändan handlar det framförallt om stil och design, även om Messina Kärnved är lite mer bastant och robust.

Det handlar också mycket om pengarna, såklart. Om du är på en tajt budget så är det inget negativt med att välja Messina Vit Tall, den är stilren och är i stabil tall med en fin ytbehandling.

Vill du ha något mittimellan så är det istället Messina Oljad Tall som du borde välja. Den är otroligt vacker och passar in i de allra flesta hemmen, oavsett hur du har valt att inreda där hemma.

Det finns många andra modeller på marknaden, det som däremot får dessa tre att sticka ut är att de är i bastanta material, är otroligt vackra, kommer med inbyggda lådor och har väldigt rimliga priser.

Samtidigt är det ett stort plus alla modeller också är tillverkade i Skandinavien och är tillverkade av skandinaviska material.

Innan du bestämmer dig för vilken sängram du ska köpa, är det också rekommenderat att du kollar över de olika modellerna och kikar på de små skillnaderna som de har från varandra. Det blir då enklare att avgöra exakt vilken modell som passar dig och ditt hem.

Om du har en väldigt stilren bostad med mycket svart eller vitt, passar det kanske inte alls bra med en oljad möbel i hemmet som har en mer naturlig finish.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »