Bäddsoffa Test – Köp en ny Bäddsoffa till dit hem

0

Innehåll

En bäddsoffa är väldigt praktisk för den som vill ha både en soffa, och en utmärkt gästsäng. Det finns många olika på marknaden och det är därför viktigt att man köper en som är bekväm att ligga på.

Bäddsoffor är inte alltid bekväma och kan ibland vara onödigt hårda och jobbiga för ens rygg och nacke.

I vår lista hittar du förslag på populära bäddsoffor som är bekväma både som säng och soffa. Dessa kommer i varierande prisklasser, något man också bör tänka på när man ska köpa på en budget.

ÅterförsäljareModellUtfälld storlekPris
Recast Bäddsoffa140 x 200 cm7.499,-
Ghia Bäddsoffa80 x 210 cm9.130,-
Clubber Bäddsoffa115 x 210 cm9.130,-
Dublexo bäddsoffa115 x 210 cm9.000,-
Supremax Deluxe155 x 200 cm15.490,-

Recast Bäddsoffa – Bäddsoffa bäst i test

Recast Bäddsoffa

Recast är en bäddsoffa som kommer med goda recensioner både från kunder och testsajter. I The Independent beskrivs den som en av de tolv bästa bäddsofforna på marknaden. Så du vet att du får något som är testat och godkänt när du köper en av dessa.

LÄS OCKSÅ: Enkelsäng Guide – Fullständig guide till Enkelsänge

Soffan har en vacker design och kommer med en otrolig kvalitet. Själva bädden består av pocketfjädrar som anpassar dig efter din vikt och liggställning, vilket innebär att det både är bekvämt och ergonomiskt att ligga på den.

Det här är samma sorts fjädrar som du annars hittar i högkvalitativa sängar, så det är perfekt för den som är ute efter det absolut bästa.

Storleken på denna säng är 140×200, vilket innebär att den är stor nog för två också. Det går därför bra att använda bäddsoffan i ett gästrum, men även som ens primära säng ifall man inte har något alternativ.

En bekväm bäddsoffa enligt tester

Det här är som du nu vet en otroligt bra bäddsoffa. Det styrks också av testerna som bland annat lyfter fram hur enkelt det är att fälla ut den. Utan jobbiga mekanismer så är den enkel att hantera för alla personer.

De fasta dynorna gör den också väldigt bekväm att använda, oavsett om du ska ha den som TV-soffa eller om någon ska sova på den.

Något som också poängteras är att du inte har någon sänggavel. Det kan därför vara bra att placera den mot en vägg om man ska sova på den, ifall man inte gillar att sova utan gavel det vill säga.

Recensioner från kunder styrker också den positiva bilden om soffan. Priset är relativt lågt, sett till vad du får, vilket gör den ännu populärare. Hög kvalitet för ett bra pris har varit en positiv kombination och den stilrena designen är väldigt populär.

Vill du ha en modern soffa som ser riktigt bra ut, samtidigt som den är väldigt praktisk för att både sitta och sova i, är Recast bäddsoffan ett självklart och utmärkt val.


Ghia Bäddsoffa – Bästa bäddsoffan för pengarna

Bästa bäddsoffan

Denna bäddsoffa kommer med en relativt unik design som både är snygg och funktionell. Den kommer med en stoppning av pocketfjädrar för att erbjuda en bekväm sitt- och liggupplevelse.

Under dagen är det en riktigt snygg soffa och på nätterna kan den bli en otroligt snygg säng.

LÄS OCKSÅ: Bästa Sängen – Hitta den bästa sängen för ditt hem

Med den stilfulla designen får du en vacker möbel i ditt hem och den passar troligtvis som bäst i ditt vardagsrum.

Den handgjorda madrassen kommer passa utmärkt för både den som ska sova på den såväl sitta i den. Med den moderna utformningen passar den däremot bäst i moderna hem, vilket man bör tänka på innan man köper den.

Intressant bäddsoffa design

Bäddsoffan Ghia kommer med en väldigt modern design där själva sitsen är bredare än ryggstödet, som består av endast två sittplatser. Det här innebär också att dimensionerna på soffan blir lite annorlunda. Total storlek ligger på 80x210cm när den är utfälld.

Det här innebär att soffan är bäst lämpad för en person. Tror du att mer än en person kommer att sova i den så är det istället bättre att ta en större modell, exempelvis en Recast.

Ghia är samtidigt inte en lika känd modell, men det betyder inte att den är sämre för det. Modellen har däremot inte varit lika vanlig de senaste åren. Det finns dock gott om återförsäljare där du kan köpa en Ghia bäddsoffa.


Clubber Bäddsoffa – Bra bäddsoffa för hemmet

bäddsoffa för hemmet

Clubber är en otroligt snygg bäddsoffa som kommer med en stilren design och enkla drag. Det här är perfekt för den som är ute efter en modern soffa som passar in i de allra flesta hemmen.

Det finns även en del tillägg för denna soffa, bland annat kan du välja en modell med tillhörande fåtölj, som kan användas för att få en divan till soffan. En annan sak man kan välja till är armstöd, som är i vacker valnöt.

Bäddsoffan är tillverkad av Innovation Living, en prisvinnande möbelproducent från Danmark.

Du får alltså äkta dansk kvalitet istället för något som är massproducerat i låg kvalitet från ett fattigare land. Trots den väldigt höga kvaliteten på denna soffa, kommer den med väldigt överkomliga priser, som varierar beroende på vilka tillägg du vill ha.

LÄS OCKSÅ: Resårmadrass Test – Med fullständig jämförelse

När soffan inte är utfälld har du en otroligt vacker soffa som rymmer två personer. Med divandelen blir det också en väldigt bekvämlig sådan. Har du flera gäster får du troligtvis plats med tre, om inte annat kan divanen användas som fåtölj då den kan vikas uppåt så att den får ett ryggstöd.

När divanen är nedfälld rymmer den istället två personer, men då utan ryggstöd.

En bäddsoffadubbelsäng

Den utfällda storleken på bäddsoffan är 115×210, vilket innebär att du får en relativt stor säng att sova på som rymmer två personer. Med den tidlösa designen i grått så kommer dina gäster också vara väldigt bekväma.

Madrassen är stoppad med pocketfjädrar och ligger på 8cm. Det är en ganska tjock madrass och kommer att garantera att man är bekväm när man ligger på den.

Om du inte har armstöd kommer den däremot att vara utan sänggavel, då kan man vilja ha den mot en vägg om man ska sova på den kontinuerligt.

Bäddsoffan finns tillgänglig hos en mängd olika butiker och du bör tänka på att kolla över de olika butikerna innan du köper den, för att säkerställa att du får det bästa möjliga priset.

Du kan även se över de positiva recensionerna som den här soffan har fått innan du ger dig på att köpa en Clubber bäddsoffa.


Dublexo – Skönaste bäddsoffan

Det säger en hel del att vi har mer än en soffa från Innovation Living på listan. Även bäddsoffan Dublexo kommer från den danska möbeltillverkaren och kommer med en minst lika hög kvalitet.

Den här soffan ligger också på en liknande prisklass för en likvärdig kvalitet. Faktum är att soffornas egenskaper också är lika, så huruvida du ska välja en Clubber eller Dublexo handlar främst om vilken du föredrar rent utseendemässigt.

Soffan kommer med väldigt höga betyg och har bland annat fem stjärnor från kunderna hos Bättre Nätter.

Dublexo fungerar framförallt som en gästsäng, eller eventuellt en student som vill ha både soffa och säng i ett. Designen är relativt enkel och har en rak och kantig design som passar väl in i det moderna hemmet, såväl som det mer husliga hemmet.

Den tidlösa designen och de enkla färgerna den kommer i gör det här till en otrolig soffa i alla sorters hem.

Om du tror att du kommer att sova mycket i den, eller att någon annan gör det, kan det däremot vara rekommenderat med en extra bäddmadrass. Inte för att soffan är obekväm, utan främst för att det förlänger livslängden på bäddsoffan.

Sen kommer en extra madrass såklart leda till en bekvämare upplevelse och en förbättrad nattsömn. Som gästsäng kommer själva soffan däremot att räcka långt och du kommer troligtvis inte behöva en extra madrass.

Skön bäddsoffa för ditt hem

Den här soffan kommer med en handsydd madrass och är otroligt bekväm tack vare stoppningen som består av pocketfjädrar.

Det här är den sorts fjädrar som du hittar i högkvalitativa sängar. Fjädrarna anpassar sig efter din kropp, både din vikt och din liggställning.

Du får på så vis ett mycket bättre stöd för kroppen vilket gör den både mer bekväm, men samtidigt också mycket mer ergonomisk än andra soffor.

LÄS OCKSÅ: Kontinentalsäng test – Komplett guide med kontinentalsäng test

När soffan är utfälld ligger den på 115×210. Det innebär att du får en ganska stor yta att sova på och det finns också plats för två personer. Är du istället ensam på sängen kommer du att få en hel del yta att ligga på, vilket aldrig är en dum idé.

Om du ska köpa en större soffa och samtidigt vill ha en bra bäddsoffa, blir det aldrig fel med en Dublexo som kommer i flera olika färger. Du har bland annat Twist Charcoal som kommer i grått.

Du har även Mixed Dance Natural med sin vita färg och slutligen också Soft Indigo med en blåaktig färg.


Supremax Deluxe Excess Lounger

Bäddsoffa Test

Supremax Deluxe är en smart bäddsoffa och erbjuder väldigt mycket yta. Det är samtidigt en av de dyrare sängarna i vår lista, men du får samtidigt väldigt mycket för dina pengar. Designen är tidlös och kan till viss del jämföras med Dublexo, fast i en storlek större.

Det här är ett utmärkt val för den som vill ha en bäddsoffa som är funktionell och otroligt bekväm. Den är inte som många andra bäddsoffor bara praktisk, utan det är faktiskt skönt att sitta och ligga på den.

Recensionerna speglar också dessa som allihop är positiva och femstjärniga. Framförallt påpekar kunder att den är otroligt bekväm och är av hög kvalitet.

Soffan är stoppad med så kallade excess pocketfjädrar, därav soffans namn. Dessa är en uppgradering från vanliga pocketfjädrar som du annars hittar i högkvalitativa sängar

Det innebär att den här bäddsoffan kommer med en otroligt hög kvalitet och är extra bekväm att använda.

Soffans madrass är handsydd i Danmark och är av god kvalitet, vilket även innebär att den håller längre än andra. Tack vare fjädrarna kommer den här madrassen också att anpassa sig efter dig och din kropp, vilket ger en bättre avlastning och gör att du sover mycket djupare.

Det här är också den största soffan i vår lista. Bäddsoffan Supremax Deluxe Excess Lounger kommer med en total utfälld storlek på 155 x 200 cm.

Om du sover i den själv kommer du att ha massvis med yta att breda ut dig på. Skulle det däremot vara två som ska använda den så får man tillräckligt med yta för att inte behöva trängas på den.


Använd bäddsoffa som permanent säng

Om du har planer på att använda din bäddsoffa som en permanent säng, är det väldigt viktigt att du väljer noga. Det finns en myt om att bäddsoffor alltid är obekväma, men det finns en gnutta sanning med det här påståendet. Många bäddsoffor är obekväma och är inte överdrivet sköna att sova på.

LÄS OCKSÅ: Sängram Test – För olika storlekar

Om du tror att soffan kommer att användas ofta är det därför viktigt att du väljer en som kommer med en högkvalitativ stoppning. Många bäddsoffor har en stoppning av billigt skum, vilket inte ger en bra avlastning för kroppen och det anpassar sig inte överdrivet väl.

Du bör istället köpa en soffa som åtminstone har vanliga pocketfjädrar i stoppningen. Dessa anpassar sig mycket bättre och den här sortens madrasser håller också mycket längre.

Det behöver däremot inte vara svårt att hitta en bra bäddsoffa. Om du är noga och kollar efter recensioner och eventuella tester, så som vi har gjort i listan ovan, är det enklare att försäkra sig om att man får en ordentlig soffa.

Det finns även mycket olika prisklasser att hitta på marknaden. Om du vill ha något billigare kan du till exempel kolla in bäddsoffan Recast, som trots allt listats av The Independent som en av de 12 bästa bäddsofforna man kan köpa. För något lyxigare kan du titta på en Supremax Deluxe.


Källor

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »