Plattång Test – För ett vackrare hår

0

Innehåll

Plattänger är användbara verktyg och används inte minst av kvinnor. Det finns ofantligt många modeller och det är därför väldigt svårt att gallra och hitta marknadens bästa. Vi har valt att göra det enklare för dig som vill köpa en plattång genom att samla några av de bästa modellerna.

Hitta plattång bäst i test

En plattång som inte sliter på håret är såklart drömmen. Samtidigt vill man att den ska ha bra effekt och faktiskt ge resultaten man förväntar sig. Som tur är finns det gott om modeller på marknaden, flera av dessa kommer också med bra priser.

En del är lite dyrare men kommer istället med lyxiga funktioner och ännu bättre prestanda, för ett vackrare hår.

Vilken plattång är bäst?

Exakt vilken plattång som är bäst är egentligen upp till dig. En del vill ha en smal plattång, andra vill ha en extra bred sådan.

För vissa kan det vara viktigt att det är en kombinerad plattång och locktång. Oavsett vad dina krav är så har vi en modell som passar dig och ditt hår. Vi går igenom deras maximala temperatur, pris och annat som är viktigt att veta om modellen.

ÅterförsäljareModellMax Inställbar temperaturPris
OBH Nordica 3099230 grader585,-
GHD IV Styler185 grader1.343,-
GHD V Gold Mini Styler150 grader1.491,-
GHD V Gold Classic Styler185 grader1.690,-

OBH Nordica 3099 – Bästa plattången för pengarna

Bästa plattången

Det här är en mycket billigare modell än de andra i vår lista. Det är samtidigt en otroligt bra plattång som också kommer med inställningar som hjälper dig att styla håret, bland annat en locktång.

Den här modellen har också den högsta inställbara temperaturen med sina 230 grader. Totalt kommer den med fem olika temperaturnivåer från 120 till 230 grader som gör att du kan anpassa den därefter.

På så vis kan du få bra resultat och den värmer upp sig på endast 30 sekunder.

LÄS OCKSÅ: Resårmadrass Test – Med fullständig jämförelse

OBH Nordica 3099 stänger också av sig på egen hand om du inte gör det. På så vis behöver du inte oroa dig för att sätta eld på hemmet ifall du råkar lämna den utan att stänga av den.

Du får också en värmetålig väska med den här som du kan förvara den i medan den svalnar, även om det inte är obligatoriskt.

Bred plattång och locktång

Det här är en bred plattång som också kommer med en locktång. Det här är väldigt bra eftersom du då slipper ha två olika modeller. Om du använder den för att få platt hår så kommer det att hålla i sig hela dagen.

Använder du istället locktången kommer du att gå runt med vackra lockar hela dagen lång.

Den här modellen kommer med ett otroligt lågt pris. Det förklarar till viss del varför den har 4.5 stjärnor av 5 möjliga från kunderna. Det här är en bra indikation på den kvalitet man får med modellen.

Det finns därför inte heller någon tvekan om huruvida du blir nöjd med den här modellen eller inte. Den har många bra funktioner och erbjuder en fantastiskt hög prestanda trots det väldigt låga priset.

Den finns tillgänglig hos olika återförsäljare. Det är en otrolig plattång som också har flera fördelaktiga funktioner och egenskaper som gör den till en osedvanligt högkvalitativ maskin för det låga priser.


GHD IV Styler – Bra plattång med rimligt pris

Bra plattång med rimligt pris

Som du hör på namnet så är GHD IV Styler en stylingtång. Det innebär att den har flera positiva egenskaper som kommer att göra ditt hår vackrare än någonsin tidigare.

Samtidigt är det här en lite dyrare modell och som har ett par premiumegenskaper. Den är däremot fortfarande överkomlig sett till vad man får.

Enheten kommer med värmeelement som har två keramiska plattor. Dessa ser till att tången får en jämn uppvärmning och att den är extremt effektiv. Det här gäller inte bara för att platta håret utan också för att göra lockar, vilket man också kan göra med en GHD IV Styler.

GHD är ett välkänt märke bland proffsen och erbjuder olika hårvårdsprodukter som håller en otroligt hög kvalitet.

Det märker man också med den här otroligt populära modellen som är väldigt enkel att använda. Dess funktionella design gör att den är enkel att hålla i medan du stylar ditt hår.

Självklart kommer modellen också med en mängd extrafunktioner. Till att börja med har du en inbyggd timer som automatiskt stänger av plattången efter 30 minuter.

Skulle du då lämna den på och sedan lämna hemmet så behöver du inte oroa dig för att starta en brand eller förstöra verktyget.

Oavsett om du bara vill platta ditt hår eller om du vill ha fina lockar så är det här modellen som gäller.

Det är visserligen en av de lite dyrare på vår lista, men du får samtidigt en otroligt högkvalitativ platt- och locktång som klarar av alla sorters hår. Den är också enkel att använda när du är ute och reser tack vare den universal adapter som följer med modellen.

Om du är ute efter en av marknadens bästa plattänger så går det inte fel med en GHD IV Styler. Det här gäller för övrigt även andra modeller från GHD som även de är av bra kvalitet och kommer med bra priser.

Du kan köpa den här modellen hos flera olika återförsäljare.


GHD V Gold Mini Styler – Plattång mini

Plattång mini

GHD V Gold Mini Styler är en av GHDs bästa modeller. Den är också populär i utlandet där den har fått bra omdömen i olika tester från bland annat tyska konsumentråd.

Det som gör den här lite annorlunda är att det är en liten plattång. Det betyder däremot inte att den är dålig, men den passar bäst för den som har kort eller medellångt hår.

Handtaget på den här modellen är samma som hos de andra modellerna från GHD. Det som däremot gör den här annorlunda är att själva tången är mindre, vilket bland annat gör det enklare att styla håret som du vill ha det. Det är med andra ord själva plattorna som är mindre på denna modell.

LÄS OCKSÅ: Robotgräsklippare Test – För stora och små trädgårdar

Som andra modeller kan du använda den här i hela världen tack vare dess adapter. Den är också liten så den tar inte upp mycket plats, oavsett om du använder den hemma eller ute på resor.

De keramiska plattorna är försedda med en speciell beläggning av nanosilver. Det här gör ditt hår glansigare och gör även så att det får en viss lyster. Det här gör bland annat så att effekten håller längre, oavsett om du plattar håret eller gör lockar. Samtidigt så får det också ditt hår att se fräschare ut, vilket är ett stort plus för den som vill ha en lite extra bonus för håret.

Bästa GHD plattången

Det här är utan tvekan den bästa modellen i utbudet hos GHD. Den kommer med en otrolig prestanda och har även en förbättrad isolering. Med de höga temperaturer som en plattång har så är det här otroligt viktigt.

För att förhindra skador eller olyckor så har man med GHD V Gold Mini Styler valt att installera ännu bättre isolering så att värmen inte ska spridas ut från enheten.

Det här kommer också med fördelar för ditt hår då det blir enklare att göra lockar. Du behöver inte heller vara orolig för att bränna dig på utsidan av plattången. Den når upp till 150 grader men plattorna blir inte överhettade på utsidan trots det.

Det här är därför ett perfekt val för den som vill ha en premiummodell. Med en kombinerad plattång och locktång så får du det också enklare, eftersom du slipper köpa två olika modeller. Det här rättfärdigare också priset eftersom du får två enheter i en.

Det innebär även mindre utrymme som den ska ta upp som du istället kan använda till viktigare saker.

Det är däremot en av de dyrare modellerna. Om du har en strikt budget eller inte vill lägga ut mycket pengar på en bra plattång kan du ändå hitta bra modeller med ett lägre pris, inte minst här i vår guide.

Den här modellen är väldigt populär. Du får mycket för dina pengar och kommer garanterat vara nöjd med den här högkvalitativa plattången från en av världens mest kända märken inom just platt- och locktänger.


GHD V Gold Classic Styler – Liten plattång

Liten plattång

Det här är ytterligare en bra plattång från GHD. Denna gång är det en mer klassisk modell som håller det hela enkelt.

Den är samtidigt otroligt effektiv och har ett rimligt pris. GHD V Gold Classic Styler är en väldigt snabb modell som också värmer upp sig på bara 20 sekunder. Det innebär att du snabbt kan komma igång med att platta håret så att du är redo för resten av dagen.

Vidare så kommer den att pipa när den är tillräckligt varm och du kan få upp den till hela 185 grader om du vill det.

Som andra modeller från GHD så är det här lite av en två-i-ett-redskap. GHD V Gold Classic Styler har en speciell funktion som innebär att plattångens keramiska plattor kan låta från en sida till en annan när tryck appliceras. Det här gör att din frisyr ser mer naturlig ut och får en helt ny lyster till sig. Så du får inte bara vanligt platt hår med den här maskinen, ett stort plus menar många.

Utöver själva plattången så får du också en fin skyddskåpa i hårdplast. Den här använder du för att sätta i plattången om den är varm och du inte ska använda den, exempelvis när du precis är färdig med håret.

LÄS OCKSÅ: Bästa Sängen – Hitta den bästa sängen för ditt hem

Då kan den sitta där och svalna utan att du behöver oroa dig för att starta en brand. Med den automatisk avstängningsfunktionen så kommer den sedan att slockna och du kan plocka bort den när den har svalnat. Som med andra modeller kommer den här med en universal spänningsomvandlare som låter dig använda modellen även i andra länder, oavsett var i världen du befinner dig.

GHD V Gold Classic Styler är en otrolig produkt med god kvalitet. Den här fungerar till vanligt hår men passar också för den som har lite tjockare hår. Om du har kort eller medellångt hår så kan det finnas andra modeller här i listan som passar bättre.

Men det här är en modell som rimligtvis kommer att räcka för alla hushåll, oavsett hur ofta eller hur lite du tänker använda enheten.

Den här är som sagt lite dyrare än de billigare modellerna på marknaden. Det behöver däremot inte innebära något dåligt. Med lutande keramiska plattor får du en bättre och mer naturlig frisyr än du någonsin kunnat drömma om. Så priset är ändå väldigt rimligt och du får mycket för dem.

Effekten är också väldigt stark vilket är ett stort plus. Du kan alltid reglera den och genom pipljudet vet du exakt när den är redo att börja användas på den temperatur du ställde in.

Den här modellen är enklast att köpa online då du får ett bättre pris på det viset. Den är uppskattad av andra och kommer garanterat även att falla dig i smaken.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »