Skäggtrimmer Test – För alla prisklasser

0

Innehåll

För männen är det väldigt viktigt med en bra skäggtrimmer. Dessa kan användas för att ha allt från stubb till lite längre skägg. Det finns många bra märken och det är inte alltid lätt att veta vilken produkt som är bäst för just dig.

Det finns många olika faktorer man ska tänka på och sedan har man också budget som ska hållas.

Som tur är finns det idag en skäggtrimmer för alla och det blir inte svårt att hitta en för just dig, oavsett om du bara vill ha en billig skäggtrimmer eller om du är ute efter något mer speciellt.

Komplett guide för skäggtrimmer

I vår guide nedan hittar du några av de bästa mustasch trimmer och trimmers som finns på marknaden. Vi går igenom lite dyrare modeller, men det finns också alternativ för dig som vill ha en billig skäggtrimmer.

Vi går också igenom viktiga egenskaper hos dessa och diskuterar också vad kunderna har sagt om modellen.

Du hittar också information om vilka butiker som erbjuder modellerna och var du hittar det bästa priset för att få den specifika maskinen.

ÅterförsäljareModellAntal längdinst.BatteritidPris
Philips OneBlade Pro1490 min.792,-
Philips Series 5000 BT55154090 min.653,-
Braun BT50702550 min.505,-
Braun BT30403960 min.306,-

Philips OneBlade Pro – Skäggtrimmer bäst i test

Skäggtrimmer bäst i test

Philips OneBlade Pro landade på tredje plats när T3 testade skäggtrimmers. Det här är en bra start och du kommer snart att märka varför det här är en sådan populär trimmer bland män i alla länder.

Det här är en högkvalitativ trimmer som kommer med många bra egenskaper och en otroligt bra prestanda.

Den hyllas bland annat för att vara pålitlig, funktionell och bekväm att använda. Du får hela 14 längdinställningar, vilket inte är det högsta antalet på vår lista men det är tillräckligt för att den ska räcka till vardags. Minsta längden är på 0,4mm och den längsta är på 10mm.

LÄS OCKSÅ: Diskmaskin Test – Jämförelse av olika Diskmaskin Tester

Den är såklart helt vattentät och ger en jämn trimning. Den har också en smal och bekväm form som gör den enkel att hålla när du tar de olika delarna av ditt ansikte. Det ser ut som en liten skäggtrimmer men den klarar definitivt av även de grövre jobben.

Självklart kommer den här modellen med ett uppladdningsbart batteri som du enkelt laddar upp när den tagit slut. När batteriet är fullt så håller det i cirka 90 minuter. Den tar en timmes laddning och du har en indikator på displayen som visar när den är på väg att ta slut.

Ny teknik för bättre rakning

Philips OneBlade Pro kommer med en helt ny teknik för trimning som gör det enklare att styla och trimma ditt skägg. Tekniken gör att motorn klarar av 200 varv per sekund, vilket gör att den fungerar väldigt bra även på grövre och längre skägg.

Rakbladet på den här maskinen är dubbelsidigt. Det innebär att du kan raka åt båda hållen utan att få sämre resultat. Det gör det också mycket enklare att styla maskinen och du kan enkelt skapa specifika kanter på din stubb eller skägget.

Modellen kommer också med andra små fördelar. LED-displayen gör det enkelt att hålla koll på batteriet och du har då även ett reselås.

Det här låset aktiverar du när du inte använder maskinen och förhindrar den från att gå igång av misstag. Som du hör på namnet kan man använda det när man till exempel är ute och reser, då man inte gärna vill att den går igång i väskan.

Den är också väldigt hållbar, vilket är ett stort plus. För bästa prestanda på den här bör du dock byta blad var fjärde månad. Då får du bästa trimning utan att behöva oroa dig för sämre resultat för ditt skägg.


Philips Series 5000 BT5515 – Bästa skäggtrimmer för lågt pris

Bästa skäggtrimmer för prisen

Philips Series 5000 BT5515 är en högkvalitativ trimmer som kommer med många goda egenskaper. Hela Philips Series 5000 är väldigt populär och det finns många rekommenderade modeller här.

Dessa kommer med goda recensioner och flera har även blivit testvinnare hos flera olika konsumentråd och tidningar.

Det här är en bra trimmer för den som är ute efter en högkvalitativ trimmer som gör jobbet jämnt och fint. Den har ett Lift & Trim PRO-system som ger 2x mer precision när du trimmar skägget.

LÄS OCKSÅ: Motionscykel Test – För bättre hälsa

Systemet lyfter hårstråna och gör att de dubbelslipade bladen lättare kommer åt skägget och gör jobbet mer precist. Det här ger en jämn trimning som är svår att hitta hos andra modeller.

Bladen är också självslipande vilket är ett stort plus. Det här förlänger livslängden och gör att din trimmer, och inte minst bladen, håller mycket längre. Det här är ett måste för den som trimmar ofta.

Praktisk modell för alla

Det här är en praktisk trimmer som passar i alla hushåll. Till att börja med får du hela 40 längdinställningar. Kortaste längden är på 0,4 mm och den längsta är på 20 mm. De här gör maskinen väldigt anpassningsbar och gör det enklare att justera den för den sortens skägg eller stubb du har.

Denna skäggtrimmer har också en batteriindikator som gör det enkelt att se hur långt det är kvar tills att du måste ladda den. När den är fulladdad så är batteritiden på 90 minuter. Den tar en timme att ladda fullt.

Självklart är denna trimmer helt vattentät. Det gör den enkel att rengöra och du kan också använda den på vått skägg om du vill det. Med apparaten kommer också en två-årig garanti.

Den är däremot designad för att hålla och du kommer troligtvis inte att få några bekymmer inom dessa två år.

Det här är en högkvalitativ skäggtrimmer och det är ingen tvekan om att den är värd pengarna med tanke på allt du får med den här apparaten.


Braun BT5070 – Bra skäggtrimmer för pengarna

skäggtrimmer test

Braun BT5070 är en högkvalitativ trimmer som är en billig skäggtrimmer, den kostar en bit mindre men man får ändå mycket för pengarna.

I utbyte mot ett lägre pris får man istället lite kortare batteritid, men du får fortfarande en högkvalitativ trimmer med många längdinställningar. Det här kan bland annat vara en bra trimmer för den som ska köpa sin första.

Till att börja med får du en trimmer med 25 längdinställningar. Du får både en skäggtrimmer och en precisionstrimmer, vilket gör det möjligt att trimma mer exakt. Med precisionstrimmern har du längderna 1 till 10 mm. Med skäggtrimmern har du istället 10 till 20 mm.

Den här kan du alltså använda för att korta ned skägget. Men du kan med precisionstrimmern styla och göra fina raka linjer, vilket man inte kan med alla budgetmodeller.

Med detaljtrimmern kan du också finputsa ditt skägg. Den har väldigt vassa blad och ger exakt rakning. Bladen är såklart hållbara så du behöver inte oroa dig för att behöva byta ut dem hela tiden. Så börja experimentera med detaljtrimmern och fixa din nya stil.

Rimligt pris för god kvalitet

Den här apparaten tar en timme att ladda och du har då en batteritid på 50 minuter, vilket ändå är rimligt med tanke på det lite lägre priset.

Självklart är den här skäggtrimmern också vattentät och kan användas i duschen om man vill det. Du kan också rengöra den under rinnande vatten vilket är ett stort plus, det går både snabbare och är mer effektivt.

Den har också en användbar LED-indikator som varnar dig för batterinivån och även visar hur långt den har kommit när du laddar den.

LÄS OCKSÅ: Skrivare Test – Komplett Skrivare Test

Den har också ett Slide & Style-system. Det här gör det möjligt att trimma skägget även när kammen sitter på. Det här sker utan sämre resultat och ger dig en säkrare och bättre rakning.

Andra fördelar du får med den är en automatisk spänningskonverterare som gör att du enkelt kan använda den i utlandet. Du får också en förvaringspåse för resorna.

Den här apparaten kommer som sagt med ett rimligt pris och är en bra billig skäggtrimmer.


Braun BT3040 – Kostnadseffektiv Braun-trimmer

Billig skäggtrimmer

Om du vill ha en bra skäggtrimmer bör du absolut titta på Braun BT3040 som hamnade på fjärde plats när T3 skulle jämföra skäggtrimmers. Det här är en billig skäggtrimmer som ändå erbjuder en hel del kvalitet.

Det är också en bra ingångstrimmer för den som ska börja använda en men inte har gjort det tidigare.

Till att börja med kommer man att märka den väldigt snygga och mörka designen. Det är en väldigt stilfull modell och är väldigt greppvänlig, vilket är ett stort plus för att man ska få ett bra grepp och en bra precision när man rakar sig.

Det är också en väldigt allsidig trimmer och funkar till att sorters hårväxt, även om du har lite grövre hår.

Med trimmern får du två olika klipphuvuden du får också två olika klipplängder. Det betyder däremot inte att du bara har en längdinställning. Totalt får du 39 olika som går från 0,5 mm upp till 20 mm. Du kommer troligtvis inte ha några problem med att hitta en längd som passar dig.

Smidig och prisvärd trimmer

Batteriet har en livslängd på 60 minuter när det är fulladdat. Den kommer alltså räcka i flera dagar även om du använder den dagligen.

Modellens enda nackdel är att den tar åtta timmar för full laddning. Det är antagligen här som Braun har sparat in pengar. Men det är enkelt ordnat genom att ladda den på natten eller efter rakning.

Den är såklart också vattentät och kan användas i duschen. Du kan därför också rengöra den under vatten vilket är smidigt och enkelt.

Det här är en högkvalitativ trimmer och du kommer troligtvis bli väldigt nöjd med den här om du är ute efter en billig skäggtrimmer.


Ta hand om ditt skägg

Inför ditt köp bör du först och främst fundera på vad du hade tänkt använda den för. Skägget tänker du såklart, men det finns många olika sorters skägg.

Inte alla behöver en modell med ofantligt många längdinställningar, något som ofta kostar mer. Det här är saker du bör ha i åtanke innan du börjar titta på modeller.

Vilken skäggtrimmer skall man välja?

Det är inte alltid enkelt att veta vad som definierar en bra skäggtrimmer. Exakt vad som är viktigast beror till viss del på dig, eftersom du kan ha specifika krav för just ditt skägg. Det är därför viktigt att du funderar över vad en bra skäggtrimmer innebär för just dig.

Det finns en mängd olika funktioner som kan vara viktiga att titta på. Att den är 100% vattentät kan till exempel vara bra för den som vill använda den i duschen eller som sköljer av den under vatten.

LÄS OCKSÅ: Kontinentalsäng test – Komplett guide med kontinentalsäng test

Du kan också kolla på längdinställningar. Det här ger dig mer frihet när det kommer till att prova olika längder och stilar. Det är därför många vill ha en trimmer som har många olika längder.

Annat du kan tänkas vilja kolla på är exempelvis att det är ett uppladdningsbart batteri och att den kommer med bra rakblad. Det här ger bättre kvalitet och gör den enklare att sköta.

Trimmer bäst i test

När vi sammanställt vår guide har vi också använt oss av tester från konsumentråd som Råd & Rön. Det här ger dig mer insyn i hur de presterar jämför med olika modeller i samma prisklass.

I testerna kontrollerar man deras funktion, ser över hur trimmerns motor fungerar, batteriets livslängd och annat intressant.

Det är också därför dessa tester är nödvändiga för att få en bra översikt över de olika produkterna. Så när dessa tester är gjorda kommer vi att använda dem för att jämföra produkterna vi har gått igenom.


Källor

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »