Hårtrimmer Test – Hårtrimmer för bäst resultat

0

Innehåll

Det finns idag massvis med hårtrimmers på marknaden och det är inte alltid enkelt att hitta den som är bäst för just ditt hår. Det finns också väldigt många olika varumärken och det är inte lätt att hålla reda på vilka som är bäst.

Det är inte heller så att en trimmer måste vara dyr för att den ska vara bra. Det finns gott om billigare alternativ som får jobbet gjort och som erbjuder bra resultat för priset. Samtidigt ska man inte heller köpa den första bästa trimmern bara för att den har ett bra pris, en del kan vara riktigt dåliga och leverera dåliga resultat.

Komplett guide för den bästa trimmern för håret

För att hitta en bra trimmer behövs en bra guide över de bästa hårtrimmers på marknaden. Det är precis därför vi har gjort iordning den här guiden åt dig. Här listar vi flera prisvärda hårtrimmers som levererar bra resultat för pengarna.

Vi går igenom både ett par dyrare alternativ och flera billigare modeller som ändå är av bra kvalitet. Vi listar även deras olika egenskaper och erbjuder en djupdykning i varför man ska köpa just den specifika enheten.

Självklart får du också information om priser och får reda på var du hittar en viss modell för bäst pris. Det här underlättar att hitta en bra modell och gör det billigare för dig att köpa en ny hårtrimmer.

ÅterförsäljareModellAntal längdinst.BatteritidPris
Philips HC9490/15400180 min.Fr. 1.149,-
Panasonic ER 1611660 min.Fr. 1.463,-
Remington Indestructible HC588011120 min.Fr. 722,-
Braun HC50901640 min.Fr. 487,-

Philips HC9490/15 – Philips Hårtrimmer bäst i test

Hårtrimmer test

Philips HC9490/15 är en högkvalitativ hårtrimmer som kommer från ett välkänt kvalitetsmärke. Den har också positiva användarrecensioner vilket alltid är ett gott tecken. Det är däremot inte den billigaste modellen i vår lista, men det är definitivt en av de bästa du kan hitta.

Till att börja med kommer den med hela 400 olika längdinställningar, detta då den har en otrolig precision på 0,1 mm. Det här innebär att du verkligen kan få exakt den längden du vill ha på ditt hår. Vill du ha en väldigt nära klippning på 0,5 mm kan du istället ta av kammen och köra utan.

Maskinens skärblad är av titan så du vet att kvaliteten är bra på den fronten. Dessa håller garanterat och är också självslipande så att du slipper oroa dig för att byta ut dem.

Med precisionshjulet på din Philips HC9490/15 ställer du enkelt in hårlängden du vill ha och sedan är det bara att börja trimma.

Bra hårtrimmer för rimligt pris

Hårtrimmern har en otrolig motor som är väldigt kraftfull. Den kan bland annat automatiskt justera hastigheten efter klippningen, vilket gör det enkelt att få en jämn och bra klippning. Det innebär också att den klarar av alla hårtyper och tjocklekar, utan att resultatet blir sämre.

LÄS OCKSÅ: Skäggtrimmer Test – För alla prisklasser

Med trimmern får du också tre olika kammar. Dessa är för olika längder där den kortaste är för 1 till 7 mm. Den andra är för 7 till 24 mm och den tredje är för 24 till 42 mm.

Det är som sagt 0,1 mm steg för varje kam för den ultimata precisionen. Den har också en minnesfunktion som gör att du kan spara din favoritlängd på varje kam.

När du köper den här modellen får du ett praktiskt ställ och även ett resefodral som du kan förvara den i.


Panasonic ER 1611 – Bästa hårtrimmer för priset

Bästa hårtrimmer

Om du vill ha en professionell hårtrimmer likt den frisörer använder så är Panasonic ER 1611 definitivt rätt modell för dig. Den här kommer med goda kundomdömen och är en överlag populär modell som många frisörer faktiskt använder.

Den kommer däremot med ett högre pris också och är den dyraste i vår lista. Det här är därför en bra hårtrimmer för den som är ute efter det bästa och som är ute efter en riktigt proffsig modell.

Till att börja med har du skärbladen som är av titan och som självklart är självslipande. Det här gör att bladen håller sig vassa och förhindrar den från att bli slö och ineffektiv. Den starka motorn ser också till att klippningen blir jämn och att de otroliga bladen används till fullo.

Det här är alltså en hårtrimmer som erbjuder en professionell hårklippning direkt i ditt hem. Du får också med en olja som du kan smörja in blande med.

Batteritiden på den här trimmern är 50 till 60 minuter och tar endast en timme att laddas. Det här är en rimlig batteritid för en kraftfull trimmer som denna, men det finns modeller som håller längre.

Premiumkvalitet

Din Panasonic ER 1611 levereras med tre olika kammar som du använder för att ställa in längden. Du får totalt sex olika längder.

Det här kan låta lite men det räcker gott och väl för en ordentlig trimning. Du kan klippa längder från 0,8 mm till 15 mm. Använder du den utan kam kan du klippa från 0,8 mm till 2 mm.

Varvantalet på den här modellen är 10 000 varv per minut vilket levererar en otroligt bra klippning och är en av anledningarna till att proffs gärna använder den. Den räcker gott och väl för hushållet men kommer inte med jättemånga längdinställningar, vilket kan vara en nackdel för vissa.

Men den har definitivt premiumkänsla över sig och är lätthanterlig. Den finns däremot inte tillgänglig på jättemånga butiker, inte minst då den används främst av professionella frisörer.


Remington Indestructible HC5880 – Rimligt pris för rimlig kvalitet

Bäst i test hårtrimmer

Remington Indestructible HC5880 är en prisvärd trimmer som kommer med ett medelhögt pris. Den har en hel del styrka och håller länge. Samtidigt är den inte jättedyr, även om det inte är den billigaste vi har i listan. Remington är ett populärt märke som uppskattas av många kunder just för deras prisvärda trimmers.

Det här är inte minst en hårtrimmer som riktar sig till den med en aktiv livsstil. Den är designad för att vara hållbar och tål det mesta, även om du skulle slänga ned den i en väska eller tappa den. Det här är till viss del tack vare att den är tillverkad i polykarbonat.

LÄS OCKSÅ: Ställbar Säng Test – Köp en bättre Ställbar Säng

Den tar fyra timmar att ladda, men håller i hela två timmar vilket ändå är en bra batteritid för en så pass billig modell. Du kan också använda den med sladden i om du vill det, då slipper du vänta på att den ska laddas färdigt.

Den har också en LED-indikator som gör det enkelt att se hur batteriet mår. När den här lampan är igång är det dags att koppla i laddningskabeln.

Prisvärd trimmer från Remington

Remington Indestructible HC5880 är tillverkad i japanskt kvalitetsstål vilket innebär att den har en otrolig förmåga när det gäller att klippa ditt hår. Den maximala skärhastigheten ligger på 350 mm per sekund och är därför en av de mest effektiva hårtrimmers på marknaden.

Du får totalt 11 olika längder tack vare de 11 olika kammar som följer med den här modellen. Du kan sedan välja att klippa allt från 1,5 mm till 25 mm. Det finns alltså gott om möjlighet att anpassa modellen till ditt hår och de krav som du har på frisyren.

Designen är inte bara hållbar utan är också väldigt enkel att hålla i. Som en extra bonus har du ett halksäkert grepp så att du inte riskerar att tappa den.

Du kan såklart ta ut skärbladen ifall du vill byta ut dem eller rengöra dem. Du får också med en olja för att smörja in bladen. Du får också en rengöringsborste för bladen och en förvaringslåda för din trimmer.


Braun HC5090 – Billigare trimmer för nybörjaren

Billig hårtrimmer

Braun HC5090 är en högkvalitativ budgettrimmer som du kan få för ett lågt pris. Det är därför en bra modell för den som är ny till hårtrimmers och som vill ha en enklare modell.

Det är däremot inte på något vis en dålig trimmer, men den saknar vissa egenskaper som man hittar på de dyrare modellerna. Den har också bra betyg från kunder och har 68 poäng från användarna.

Med Braun HC5090 får du 16 olika längdinställningar som ger dig bra variation när du ska klippa håret, oavsett hur långt eller kort du vill ha det. Du får med en kam för kortare hår och en för lite längre hår.

Den kortare kan du justera mellan 3 och 24 mm. Den längre kammen är istället för 14 till 35 mm. Totalt blir det alltså sexton olika inställningar och det bör finnas minst en längd som passar just dig.

Det kan också vara svårt att minnas vilken längd du använde sist, något som Braun har tänkt på med den här modellen. Därför har du en smart minnesfunktion, Memory Safety Lock, som sparar den senaste använda inställningen. Den fungerar också även om du skulle ta bort kammen.

När du är färdig kan du rengöra trimmern, ta bort kammen och lägga undan den. När du kommer tillbaka vid ett senare tillfälle så har den sparat längden så att du vet exakt vad du använde när du sist klippte dig.

Billig hårtrimmer med god kvalitet

Det här är en lättanvänd trimmer som duger för de flesta hushåll, inte minst när man har en mindre budget att röra sig med. Modellen har inga direkta brister men batteritiden ligger på endast 40 minuter, vilket är en bra bit lägre än de flesta andra modeller vi har gått igenom.

Laddningen tar också ganska lång tid, hela åtta timmar tar det om du vill ha den fulladdad.

LÄS OCKSÅ: Tvättmaskin Test – För renare tvätt

Men du får fortfarande en bra hårtrimmer som också kan användas för polisonger, runt dina öron och i nacken. För håret har du sedan gott om alternativ vilket är ett stort plus för en billig hårtrimmer.

Om du är ute efter en billig hårtrimmer, till exempel om du är nybörjare eller har en mindre budget att röra dig med, kommer du definitivt bli nöjd med en Braun HC5090.


Hitta rätt modell för dig

Det kan tänkas enkelt att välja en modell, inte minst med de otroligt högkvalitativa enheterna du precis har läst om.

Det är däremot inte så enkelt som man kanske först tror, inte om man inte vet hur ens behov ser ut. Det finns ett par saker som kan göra det enklare för dig.


Hitta en bra skägg- och hårtrimmer

För att hitta en bra hårtrimmer måste du först ta reda på vad som är viktigt för dig när du ska använda en.

För många är det längdinställningarna som ofta kommer i form av kammar för en hårtrimmer. Men för andra kan det istället vara batteritiden eller något helt annat som är viktigt. Även priset spelar ofta en stor roll i valet man gör.

Om du vet vad som är viktigast för just dig är det också enklare att hitta en högkvalitativ hårtrimmer som passar dig.

Med information vi har samlat ihop är det enklare att göra dig insatt i skillnaden mellan olika modeller, så att du istället kan lägga din tid på att leta fram idéer för nya frisyrer.


Hårklippningsmaskin bäst i test

För att ge ännu bättre information om de olika modellerna har vi också vänt oss till experter. När det finns tillgängligt använder vi tester från olika konsumentråd och webbplatser med experter.

Dessa tester fokusera på prestanda och jämför bland annat de olika modellerna med andra modeller i samma prisklass.

Med den här sortens information får du en bättre insyn i vilka modeller som är värda pengarna och vad du faktiskt får med enheten. Det gör det enklare att göra ett självsäkert köp, så att du vet att du faktiskt blir nöjd med modellen du beställer.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »