Toastjärn Test – För en godare smörgås

0

Innehåll

Toast, eller varma smörgåsar, är otroligt gott och väldigt populärt. Det finns många olika modeller och dessa kommer i varierande prisklasser. Det är därför den här guiden finns, just för att hjälpa dig att hitta en bättre modell som är perfekt för just dig.

I vår guide går vi igenom fyra riktigt bra modeller där den billigaste går på endast 299 kr och vi täcker även lite finare och dyrare modeller. Alla kommer såklart från etablerade varumärken och erbjuder en fantastisk macka.

Hitta en bäst i test smörgåsgrill

För att hjälpa dig hitta den bästa modellen så hänvisar vi bland annat till kundomdömen och eventuella tester som har gjorts med modellerna.

Det här gör det enklare att hitta högkvalitativ toastjärn som erbjuder en enorm prestanda. Det här innebär att modellerna vi rekommenderar faktiskt håller måttet.

Vi erbjuder även information deras priser, speciella egenskaper och även var du enklast köper modellerna, samt vilka butiker som erbjuder de bästa priserna för dem.

Så vår guide är den enda du kommer att behöva för att få en bra översyn över olika toastjärn på marknaden.

ÅterförsäljareModellMaxeffektPris
KRUPS Grcic FDK452850 WFr. 369,-
C3 Ciabatta700 WFr. 279,-
Tefal Snack Collection SW852D700 WFr. 710,-
Cloer 6235750 WFr. 868,-

KRUPS Grcic FDK452 – smörgåsgrill bäst i test

Med en KRUPS Grcic FDK452 får du bland annat:

 • En relativt billig smörgåsgrill
 • En modell testad av Råd & Rön
 • Non stick-beläggning
Toastjärn bäst i test

KRUPS Grcic FDK452 är en smörgåsgrill som erbjuder en förvånansvärt hög prestanda sett till det låga priset.

Den är lagom rymlig och erbjuder möjligheten att göra två varma smörgåsar på en gång. Den har testats av Råd & Rön där den fick goda betyg.

Även kunderna verkar gilla den här modellen och har gett den 4,5 stjärnor av 5 möjliga. Det omdömet är baserat på nästan 1400 betyg, vilket är ett bra tecken.

Toastjärnet har två extra stora grillplattor som också är väldigt djupa. Totalt mäter dessa 12 x 12 cm, vilket innebär att du kan ha lite större bröd i den.

LÄS OCKSÅ: Matberedare Test – för alla ändamål

Plattorna har också non stick-beläggning vilket förhindrar dina mackor från att fastna. Det gör den också väldigt enkel att rengöra, ett stort plus då dessa maskiner lätt kan bli kladdiga.

Modellen kommer med en ganska robust och kantig design. Den är därför väldigt hållbar och står ordentligt på ytan du ställer den på. Designen är också enkel och det finns inte mycket som kan förvirra en med den här modellen.

När du ska använda den så sätter du först på den med av/på-knappen. När du gör det så börjar en lampa lysa rött på enheten.

När den sedan blir grön så innebär det att den är redo att användas. Du lägger då i mackorna och väntar tills den processen upprepas.

Högkvalitativ men billigt toastjärn

Av/på-knappen innebär också att du kan slå av strömmen utan att behöva dra ut strömkabeln, vilket är vanligt på lite äldre modeller.

Med ditt toastjärn får du också riktigt bra handtag med cool touch. Det här innebär att handtaget inte blir hett när maskinen används och det finns ingen risk att du bränner dig. Det här gäller även för själva utsidan av enheten.

KRUPS Grcic FDK452 har en väldigt kraftfull effekt på 850 watt. Det här innebär för det första att maskinen når höga temperaturer vilket ger dig en ordentligt grillad macka. Det innebär också att du får ett jämnt resultat och att mackorna är färdiga snabbare än hos andra modeller.

Det här är en högkvalitativ enhet som kommer att räcka gott och väl för de flesta hushållen.

Den är också ganska billig vilket är ett stort plus för den som har en strikt budget. Den är däremot inte svagare än dyrare modeller och kommer att räcka gott och väl för vanliga varma mackor.


C3 Ciabatta – Billigt toast järn

Med en C3 Ciabatta får du:

 • Ett snyggt toastjärn.
 • Stora och räfflade grillytor.
 • En enhet som räcker för 2 mackor åt gången.
Toastjärn Test

C3 Ciabatta är en billig modell som också är listans billigaste modell. Den har bland annat testats av Råd & Rön där det är en testvinnare. Den kommer med flera fördelar och är en relativt rymlig enhet som räcker till de flesta hushållen.

Med det här toastjärnet får du mer än bara en toastmaskin för smörgåsar. Den är tillverkar för att även klara av andra sorters snacks och större smörgåsar. Maskinen har en fin svart utsida och kommer med en väldigt stilren look som passar in i alla hushåll.

Något som är lite annorlunda med den här designen är att du bara har ett enda stort grillfack.

I vanliga maskiner så har man vanligtvis två separerade, men det leder till onödiga hinder. Med ett stort fack så kan du göra till exempel två vanliga toasts om du vill det, eller så kan du lägga i en extra stor macka. Det här är också varför modellen heter C3 Ciabatta. Den har en total grillyta på 22 x 14 cm.

Grillfacket har såklart en yta med non-stick som gör det enkelt att rengöra toastjärnet när du är färdig. Det betyder också att dina smörgåsar blir jämna och frasiga, utan att något fastnar.

Billigaste toastjärnet

Det är samtidigt ett väldigt effektivt toastjärn med en hög effekt på 700 watt. Det är inte en av marknadens kraftfullaste, men det är tillräckligt högt för att göra en riktigt god smörgås. Det är också tillräckligt för att ge en bra frasig yta på ganska kort tid.

Modellen har också ett väldigt bra handtag med lås. Det hör förhindrar att man av misstag öppnar locket under tillagning. Det här förhindrar också barn, eller dig, från att bränna sig på maskinen.

LÄS OCKSÅ: Luftfuktare Test – För en bättre hemmamiljö

Den är också väldigt lättanvänd utan något strul. Du har en lampa som indikerar att toastjärnet är under uppvärmning och en som indikerar när den är färdig. Du behöver alltså inte tänka så mycket för att använda den här, utan använd lamporna för att veta när den har optimal temperatur.

Den här maskinen är som sagt väldigt billig. För det låga priset är det svårt att bli missnöjd och det är i grunden en vanlig toaster.

Vill du ha något speciellt så kan det däremot finnas bättre lämpade toastjärn längre ned i guiden.


Tefal Snack Collection SW852D

Med en Tefal Snack Collection får man:

 • Plattor för att göra belgiska våfflor.
 • Möjlighet att köpa till olika plattor.
 • Ett rimligt medelhögt pris.
Billig toastjärn

Det här är en lite dyrare och lyxigare maskin. När du får hem den här så ingår det inte bara ett vanligt toastjärn. Du får också med plattor för att kunna göra belgiska våfflor.

Vidare så kan du få till plattor för att göra bland annat munkar, pannkakor eller varför inte lite våfflor eller panini. Det här är med andra ord en maskin som kan göra otroligt många rätter åt dig och spara in både tid och energi.

Det här är därför lite mer än bara ett toastjärn och underlättar för dig en hel del. Plattorna är inte heller jättedyra och du kan köpa specifikt för de rätter som intresserar dig.

Modellen kommer med en effekt på 700 watt. Det är lagom högt för att snabbt värma upp järnet så att du kan börja tillaga dina mackor eller snacks. Det tar därför inte heller lång tid att tillaga något i den.

Snygg och funktionell design

Designen på den här modellen är ganska enkel men modern. Den är tillverkad av härdad plast och insidan är av rostfritt stål.

Grillplattorna har non stick och kan bytas ut mot de andra grillplattorna. Det som är extra bra med den här modellen är att du kan diska plattorna från din Tefal Snack Collection i diskmaskinen.

Det är enkelt att ta av plattorna och du gör det genom en knapp, så du måste inte kämpa eller lirka för att få ut något.

Maskinen har en enkel av/på-knapp som gör det lätt för dig att stänga av eller sätta på modellen. Du har också en enkel sladdvinda som håller fast kabeln åt dig när du ska plocka undan den.

Handtaget på modellen har också ett snäpplås. Det här förhindrar att du eller någon annan bränner sig på maskinen. Det ser också till att det är ett tillräckligt hårt tryck på toastjärnet så att mackorna blir ordentligt tillagade och får en jämn yta.

Det finns en mängd fördelar med den här modellen och det faktum att den är så mångsidig är utan tvekan en stor sådan.

Du kan använda den här till väldigt mycket och den kan ersätta andra maskiner som du har där hemma, till exempel våffeljärnet. Samtidigt har den god prestanda och erbjuder bra mackor, snacks och annat gott.

Det är också därför den här modellen är lite dyrare. Det är ändå ett väldigt bra pris om man kollar på hur flexibel den är.

Den är samtidigt väldigt lättanvänd vilket är ett extra plus för den här modellen.


Cloer 6235

Med Cloer 6235 får du:

 • Ett traditionellt toastjärn.
 • Justerbar rostningsgrad.
 • Ett bra pris för en högkvalitativ modell.
bästa toastjärn

Cloer 6235 är en modell som håller det enkelt och fokuserar på en enda sak: att göra riktigt goda och fina varma smörgåsar.

Den har en klassisk design med ett vanligt lock. Själva enheten har en fin silveraktig färg med svarta detaljer.

Utsidan är av plast men insidan är av rostfritt stål. Utanpå har du också gummifötter på undersidan som förhindrar enheten från att ramla eller glida runt.

LÄS OCKSÅ: Kontinentalsäng test – Komplett guide med kontinentalsäng test

Själva handtaget kommer med ett säkerhetslås likt andra modeller. Det gör att du inte löper någon risk att bränna dig medan järnet används. Det ser också till att locket håller sig stängt och verkligen trycker på dina mackor.

Designen må se ganska enkel ut men du borde inte underskatta den här modellen. Den erbjuder mycket i form av prestanda och har även fler funktioner än andra enheter, vilket gör att den sticker ut lite från andra på marknaden.

Premiummodell

Hos de allra flesta toastjärn får du ingen direkt kontroll över värmen. Du sätter på den, lägger i mackorna och sedan är det klart. Inte alla har samma smak och en del föredrar en mörkare rostning medan andra föredrar lite lättrostat.

Det här har man tänkt på hos Cloer och därför erbjuder man en funktion just för att kontrollera detta. Du får tre olika rostningsnivåer att välja på från lättrostat till riktigt gyllenbrunt.

Enheten är samtidigt ganska kraftfull med sina 750 watt. Det här innebär att det bara tar fyra minuter att värma upp järnet och det tar inte många minuter att tillaga goda smörgåsar. Det här låter dig göra varma mackor på mindre än tio minuter, en väldigt snabb måltid med andra ord.

Om man ska nämna något negativt så är det att modellen har två mindre grillytor. Det hade varit bättre med antingen större yta eller om det bara var en enda yta som man kan använda fritt.

Har du ovanligt stora brödskivor är det inte helt säkert att man får riktigt plats med dem.

Men modellen kommer i övrigt med väldigt bra funktioner. Att man själv får kontrollera rostningsnivån är ett stort plus och ger en möjligheten att verkligen göra sina varma smörgåsar som man vill ha dem. Det här är något som inte de flesta modeller erbjuder.

Den är också enkel att rengöra vilket är en fördel då dessa maskiner kan bli ganska smutsiga och dra på sig en del damm och fett.

Det är även därför den här modellen är lite dyrare än andra på listan. Du får bra funktion och ett kraftfullt toastjärn som gör riktigt goda smörgåsar.


Källor

Comments are closed.

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »