Luftfuktare Test – För en bättre hemmamiljö

0

Innehåll

Om du vill ha bästa möjliga inomhusklimat, exempelvis i ditt sovrum, är en luftfuktare ett måste. Inte minst är det under vintern som många märker av problem med den torra luften. Torr luft kan orsaka allt från torra ögon till slemhinnor och även luftvägar. Där kan en luftfuktare bidra med en mycket bättre luft.

Det här är också ett bra alternativ för den som lider av astma eller allergier. Det är då ännu viktigare med högkvalitativ luftkvalitet, inte minst inomhus. Det bästa sättet att förbättra luften i exempelvis ens sovrum är just med en luftfuktare.

Det är däremot inte alltid så enkelt att veta vilken modell man ska välja. Det finns väldigt många prisklasser och det är inte så lätt att veta vad som är skillnaden mellan de olika modellerna. I den här guiden går vi därför igenom olika luftfuktare och avgör vilka som är bra.

Modellerna vi går igenom kommer också i olika prisklasser. Det innebär att det finns en modell som passar dig, oavsett hur stor eller liten din budget är.

ÅterförsäljareModellMax arbetsområdePris
Beurer LB8848 m2Fr. 819 kr.
Philips AC4080/10 Air Combi45 m2Fr. 3.990 kr.
DYSON AM1016 m2Fr. 5.396 kr.
Stadler Form Oskar40 m2Fr. 1.252 kr.

Beurer LB88 Luftfuktare – Bästa luftfuktare billig

Med Beurer LB88 Luftfuktare får du bland annat:

  • En otrolig prestanda.
  • Ett väldigt lågt pris.
  • En luftfuktare med bra kundbetyg.
Luftfuktare Test

Det här är en väldigt elegant och snygg maskin som har en modern design. Den ser däremot inte bara bra ut, den är också otroligt kraftfull och klarar av ett rum på upp till 48 m2. Det här innebär att det är den modellen med störst arbetsområde, trots att det också är den billigaste modellen i vår lista.

Det är inte bara en vanlig luftfuktare. Beurer LB88 är en modern sådan som använder en ny ultraljudsteknik för att fukta luften i ditt rum. Det här leder till att du får en hygienisk och bakteriefri vattenförångning. Det innebär bland annat att det här är den optimala modellen för allergier och den som har astma.

Det här är också en väldigt tystlåten maskin som inte ger ifrån sig onödigt ljud. Den lilla och kompakta enheten kan därför användas på natten och du riskerar inte att störas av den.

Högkvalitativ Beurer luftfuktare

Med sin ultraljudsteknik kan de producera ånga som inte luktar, är ren och helt fri från bakterier. Det går däremot att tillföra doft genom de doftkuddar som Beurer erbjuder med sina produkter. Till maskinen får du också 15 utav dessa, vilket underlättar och är allihop doftfria. Doftkudden kan fuktas och du kan enkelt tillföra med den doft du vill ha. Sedan placeras den i ett fack på luftfuktaren.

LÄS OCKSÅ: Matberedare Test – för alla ändamål

Den löstagbara vattentanken är på 6 liter och du kan enkelt fylla på den när den är tom. Den är helt genomskinlig vilket gör det lätt att se när det är dags att fylla på. Om inte annat märker du att den är tom när maskinen stänger av sig självt.

Den här modellen kommer som sagt med ett väldigt lågt pris jämför med andra modeller på marknaden.

Beurer LB88 är ändå en högkvalitativ luftfuktare som klarar av även större rum. Om du är ny till den här sortens teknik eller är ute efter ett billigare alternativ så är det här modellen du vill köra med.


Philips AC4080/10 Air Combi – För den som vill köpa luftfuktare av kvalitet

Bästa luftfuktare

Philips AC4080 är en lite speciell modell som kommer med både luftfuktare och -renare. Det här gör det till en kombimodell och det är också därför priset är en bra bit högre. Samtidigt innebär det helt fantastiska resultat för din luft där hemma. Det här är också en anledning till att allergiker och astmatiker bör titta extra noga på den här modellen då den kommer med utmärkta egenskaper för just dessa grupper.

Den här maskinen kan du använda i rum upp till 45 m2. Det innebär att den här maskinen har stor kapacitet och räcker även till för större rum, exempelvis ett vardagsrum.

Samtidigt är det en lättanvänd maskin som kommer med enkla indikatorer. Blått ljus indikerar en bra kvalitet på luften, lila innebär att luften är av medelhög kvalitet och röd indikerar att luften är dålig. En inbyggd sensor finns i maskinen som mäter av luften och sedan byter lampans färg när det är aktuellt. Du får själv välja hur känslig den här sensorn ska vara.

Kombinerad luftfuktare och luftrenare

Modellen kommer med ett kombinerat HEPA och aktivt kolfilter. Det här innebär att maskinen inte bara återfuktar luften, utan den tar också bort damm, bakterier, pollen och gaser. Det är därför det här är en lite bättre modell än de andra på listan.

Philips AC4080 har en otroligt bra filtreringsteknik som kan justera luftflödet enligt de krav du själv har på luften. Modellen kommer också att stoppa, bortsett från bakterier, kalcium och andra bakterier som finns i vattnet. Det här förhindrar dåliga element från att sprida sig i rummet.

Du har också en bra timer som låter dig bestämma hur maskinen ska köras. Du kan välja om den ska vara igång 1 timme, 4 timmar eller 8 timmar. Maskinen stängs sedan av på egen hand.

Oavsett om du är allergiker, astmatiker eller helt enkelt vill ha ren luft så är det här en av marknadens bästa modeller.

Att det är en kombinerad luftfuktare och luftrenare gör den till ett ännu bättre val. Det innebär också att priset är högre vilket är dess enda nackdel. Men du får mycket för pengarna och kommer garanterat bli nöjd med denna fuktmaskin som samtidigt ger dig friskare luft.


DYSON AM10 – Luftfuktare bäst i test

Med DYSON AM10 får du:

  • En luftfuktare som är certifierad som astma- och allergivänlig.
  • En av marknadens bästa luftfuktare.
Luftfuktare bäst i test

Det här är en väldigt intelligent och högkvalitativ luftfuktare. Den är otroligt lättanvänd och det är en mängd olika egenskaper som får denna att sticka ut. Den är också en av de nyare modellerna från Dyson och kommer därför med mycket modern teknik. Samtidigt är det utan tvekan en dyr modell.

Den är bland annat certifierad av Airmid Healthgroup som astma- och allergivänlig. Den är också erkänd av Skin Health Alliance. Båda är oberoende stiftelser.

Samtidigt är Dyson AM10 bäst lämpad för mindre rum, till exempel sovrummet. Den har en arbetskapacitet som räcker för cirka 16 m2. Det här kan verka litet men den är otroligt kraftfull inom det här arbetsområdet.

Den kommer även med andra små detaljer som gör den lite mer bekväm att använda. Du har bland annat en fjärrkontroll som du kan kontrollera den med.

Många modeller måste man gå fram för att styra den, men inte med denna. Med fjärrkontrollen kan du bland annat styra hur kraftig luftströmmen ska vara, vilken nivå av fukt du vill ha och även stänga av den.

Du kan även sätta på timern som kan ställas in på allt från 15 minuter till 9 timmar. Det finns även en autofunktion där den sköter sig självt med hjälp av den inbyggda sensor som finns inuti maskinen.

Luftrenare luftfuktare av god kvalitet

Det här är mer än bara en vanlig luftfuktare eller luftrenare. Det här är en klimatkontroll som kommer med en mängd andra möjligheter som andra luftfuktare inte klarar av.

Med klimatkontrollen kan du använda den här maskinen för att exempelvis avge en starkare luftström för att kyla ned rummet, vilket kan vara bekvämt under heta somrar. För vintern kan du istället fukta upp luften så att rummet känns mer behagligt.

LÄS OCKSÅ: Dammsugare Test – Test av marknadens bästa varumärken

Vidare så kan den här modellen rena luften. Den har en rengöringscykel på cirka tre minuter, vilket innebär att 99.9% av alla bakterier i vattnet dödas, även E.coli-bakterier. Det här gör att luften i ditt rum blir ren och hälsosam att inandas.

Det här sant att den här modellen är bäst lämpad för den med allergier eller astma, men det betyder inte att andra inte kan ha användning med den här maskinen. Dess tank på 3 liter räcker länge och du får en närmast perfekt luft med din Dyson AM10. Så den här maskinen är lämpad för alla som är seriös med sin luft och som även vill ha full kontroll över klimatet i hemmet.

Med andra ord har alla en användning för den här otroliga produkten. Om den är över ens budget så finns det andra mer överkomliga modeller i listan som ger rimliga resultat.

Det går såklart inte att undvika pengafrågan. Det här är en premiummodell med stort P. För det höga priset får man en av marknadens kraftfullaste luftfuktare med många andra smarta funktioner.


Stadler Form Oskar – liten luftfuktare sovrum

Med Stadler Form Oskar:

  • Får du en otroligt högkvalitativ luftfuktare.
  • En väldigt snygg design.
  • Ett väldigt rimligt pris.
billig luftfuktare

Det här är en fantastisk luftfuktare som kommer med ett väldigt rimligt pris, även om det inte är den billigaste modellen på vår lista. Den har också en kompakt och modern design som passar i alla hem. Stadler Form Oskar har också flera smarta funktioner som kommer att underlätta för dig i hemmet.

Den här luftfuktaren räcker till 40 m2, vilket motsvarar ett större rum eller en mindre lägenhet. Dess vattentank har en kapacitet på 3,5 liter vilket inte är den största men samtidigt inte för liten.

Skulle vattentanken bli tom kommer den automatiskt stängas av för att skydda motorn från eventuella skador. Du fyller lätt på den genom en liten lucka vid sidan av den.

Den har en inbyggd hydrostat vilket håller ett öga på luftfuktigheten i rummet. Det här innebär att maskinen kan justera sig så att du får en perfekt inomhusmiljö med perfekt luftfuktighet. Den har även en nattfunktion som gör att den inbyggda lampan blir dämpad. Du kan därför använda den här i sovrummet även medan du ligger och sover.

Riktigt bra och prisvärd fuktmaskin

Den här modellen kommer också med ett otroligt bra vattenfilter. Det här filtret kommer att hålla bort bakterier i vattnet så att dessa inte sprids ut genom fukten från maskinen. På så vis får en mycket renare och bättre luft i rummet och behöver inte oroa dig för det.

LÄS OCKSÅ: Strykjärn Test – För bättre tvätt

Det är också en väldigt energieffektiv modell, en av de bästa på marknaden i det området. Det här är inte bara väldigt bra för miljön, det är också bra för din energiförbrukning vilket innebär lägre elkostnader för den här luftfuktaren.

Du kan även tillsätta doft som med andra modeller. Det här görs genom en dedikerad doftlåda som finns på enheten. Så Stadler Form Oskar är inte bara kompakt och snygg, den är även väldigt högkvalitativ och kommer med många smarta funktioner som kommer att ge dig en bättre miljö där hemma.

Med den här modellen får du alltså en väldigt bra luft i hemmet och kommer även att få en av marknadens bästa alternativ. Bäst av allt är att den inte heller kostar en förmögenhet. Den har idag ett rimligt pris och har förut också kostat mycket mer.

Det betyder däremot inte att det är en dålig modell eller så. Den har ett stort arbetsområde, en lagom stor vattentank och kommer med flera smarta funktioner som gör det här till en praktisk modell. Den rekommenderas till sovrum där det också är som viktigast med bra luftfuktighet.

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »