Köksmaskin Test – Fullständig guide för ditt hushåll

0

Innehåll

Det finns gott om varumärken som erbjuder köksmaskiner. Dessa fungerar lite olika och det finns en hel del saker dessa kan underlätta för dig i köket.

Det här är viktigt för den som antingen vill spara in tid, eller som har svårt att göra saker som en köksmaskin kan göra åt dig.

Som tur är kommer dessa också i många olika prisklasser. Det finns några riktigt dyra modeller och det finns även en del billigare alternativ som är mer överkomliga.

Hitta en köksassistent för just dig

Det är däremot inte alltid lätt att hitta en modell som passar just dig. Du vill trots allt ha en tillräckligt stark maskin som klarar av det du hade tänkt använda den till.

Samtidigt så vill man såklart också ha en maskin som inte är alltför dyr. Som tur är finns det ett par högkvalitativa alternativ som inte är jättedyra.

I vår guide nedan hittar du ett par köksmaskiner som har en god standard och som kommer i flera olika prisklasser.

Guiden går också igenom andra viktiga uppgifter om maskinerna, bland annat deras kapacitet, maxeffekt och om de har blivit testade eller inte. Vi går också igenom vad kunderna tycker om maskinerna.

ÅterförsäljareModellMaxeffektKapacitetPris
KitchenAid Artisan 125300 W4,8 LFr. 4.785,-
Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium1700 W6,7 LFr. 5.490,-
Electrolux EKM40001000 W4,8 LFr. 3.614,-
KitchenAid Artisan 150EAC300 W4,8 LFr. 5.240,-
Bosch MUM54A00900 W3,9 LFr. 1.471,-

KitchenAid Artisan 125 – Köksmaskin bäst i test

Köksmaskin test

KitchenAid Artisan 125 kommer från det väldigt populära varumärket KitchenAid.

Företaget är känt för deras väldigt bra köksmaskiner som passar i alla hushåll. Just den här modellen hyllas bland annat för hur otroligt enkel den är att använda, även om man inte är en expert på köksmaskiner.

Modellen kommer i en mängd olika färger som rött, svart, silver och vitt. Det man bör tänka på med den här modellen är att den är ganska stor jämfört med andra köksmaskiner.

Det innebär också att den är ganska tung. Därför är det antagligen smidigast om man har en permanent plats för den, så att man slipper släpa runt den i hemmet.

Den väger totalt lite över 11 kilo, vilket är väldigt mycket om man jämför med en del av de andra modellerna i vår lista.

Något man bör tänka på med den här maskinen är att dess motor endast kommer med 300 watt. Det här låter väldigt lågt men maskinen är stark och klarar ändå av mycket.

Den är som bäst när något vispas och verkar med andra ord klara av rinniga ingredienser bättre.

Högkvalitativ hushållsmaskin för alla ändamål

Det är samtidigt en ganska stor köksmaskin som kommer med en maxkapacitet på 4,8 liter. Det här innebär att du kan göra större saker i den, exempelvis stora degsatser.

Samtidigt kommer den med totalt tio olika hastighetslägen. Det här ger dig mer kontroll över hastigheten och innebär att du kan anpassa den efter ingredienserna som ska ned.

Det här är samtidigt inte marknadens billigaste maskin utan kommer med ett ganska högt pris. Den är dock värd pengarna och man får mycket valuta för det.

Samtidigt så finns det billigare modeller som ändå är väldigt bra, om man till exempel är på en strikt budget.


Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium – högkvalitativ köksassistent

Köksmaskin bäst i test

Kendwood är ett känt märke just för deras högkvalitativa köksmaskiner. Kenwood KVL8300S är ett bra exempel på en sådan.

Kunderna ger den 85 poäng av 100 möjliga, vilket är en otroligt bra indikation. Så här hög kvalitet får man däremot också betala för, vilket kan skrämma bort en del. Det här är med andra ord lite av en premiummaskin. Har man en strikt budget kan det här däremot vara ett dåligt alternativ.

Det här är en kraftfull köksmaskin som har en motor på 1700 watt. Det här gör maskinen perfekt för att knåda större mängder deg och kan tack vare sin stora kapacitet på 6,7 liter ta hand om större mängder av ingredienser.

Den stora kapaciteten gör däremot den här maskinen väldigt tung på sina strax över 10 kilo. Så en permanent plats för maskinen är att rekommendera, annars blir det tungt att konstant flytta på den.

Bästa köksmaskinen för pengarna

Den stora vikten och de rejäla degkrokarna som följer med gör den här optimal för alla sorters degar. Men den funkar även bra för andra ingredienser och kan bland annat vispa och röra ingredienser utan bekymmer.

LÄS OCKSÅ: Blender / Mixer Test – Bästa Blender / Mixer för hemmet

Det är med andra ord svårt att hitta en bättre köksmaskin än Kenwood KVL8300S.

Det höga priset kommer däremot hindra en del, vilket är förståeligt. För den som vill ha en billigare finns det andra bra modeller här i listan som är mer överkomliga.

Är man däremot ute efter den bästa köksmaskinen på marknaden, eller åtminstone en utav dem, är det här definitivt ett bra val. Köksmaskinen finns tillgänglig hos flera webbutiker.


Electrolux EKM4000 – En billigare köksassistent

billig köksassistent

Electrolux EKM4000 är en väldigt kraftfull köksmaskin från det välkända märket Electrolux.

Det är ett populärt varumärke som kommer med robusta och bra maskiner, samtidigt som man har lite mer överkomliga priser på sina produkter.

Den här maskinen kommer i en elegant röd färg som passar väldigt bra in i moderna kök. Samtidigt så är den här lite lättare än andra modeller i listan med sina 9 kilo, även om det är långt ifrån den lättaste.

Med maskinen följer också en LED-belysning som lyser upp stålskålen. Det gör det enklare att hålla koll på dina ingredienser när du använder den här maskinen, ett stort plus även om det inte är en nödvändighet.

Maskinens motor är på 1000 watt och har totalt 10 olika lägen för hastighet. Det här är väldigt kraftfullt när man tittar på det lägre priset, inte minst då den här maskinen är lika kraftfull som en del dyrare maskiner.

Denna Electrolux EKM4000 är också en av de mer tystlåtna modellerna i listan. Det är visserligen ingen nödvändighet men det är skönt att inte ha en överdrivet högljudd maskin i köket. Med maskinen följer två olika skålar som du kan använda.

Köksmaskinen är menad att ha en permanent plats i köket vilket man alltid bör tänka på. Den tar upp en del plats, även om den är lite mindre än andra modeller som vi går igenom.

9 kilo är också ganska tungt och det kan vara fördelaktigt att ha den ståendes på en och samma plats.

Du får den här maskinen för ett mycket överkomligt pris när man ser på den kraftfulla motor och de andra positiva egenskaperna som den har.


KitchenAid Artisan 150EAC – Köksassistent bäst I test

bästa köksmaskin

KitchenAid är ett så pass bra varumärke att det dyker upp två gånger i vår lista. Den här modellen har 77 poäng hos kunderna, vilket är en bra start.

Maskinen är ganska dyr men man får många fördelar med den, så priset bör inte vara det enda man tittar på om man är nyfiken på en KitchenAid Artisan 150EAC.

Modellen väger 11 kilo och är alltså en lite tyngre variant. Så även med denna är det rekommenderat att man har en permanent plats för den så att man slipper flytta på den hela tiden.

Maskinen kommer med en kraftfull motor på 300 watt. Det må låta lågt men den klarar av mycket och kan vispa, röra och även knåda saker. Sedan kan man också köpa till en mängd olika tillägg.

Det går bland annat att köpa till kötthackare, juicepress, pastarullare och glassmaskin. Dessa följer som sagt inte med själva maskinen.

LÄS OCKSÅ: Toastjärn Test – För en godare smörgås

Det här är samtidigt en lite mindre köksmaskin. Visserligen ligger maxkapaciteten på 4,8 liter, men det stämmer inte nödvändigtvis när du ska knåda deg i den.

Det innebär däremot att man bör hålla sig runt ett kilo ifall man ska använda maskinen för att knåda degar, inte minst om det är fastare sådana.

Den här maskinen är relativt dyr men kommer med en kraftfull motor och bra volym. Det här rättfärdigar också priset.

Kunderna verkar också gilla maskinen vilket innebär att priset inte är helt orimligt. Det är däremot ingen budgetmaskin, då är det bättre att kolla in den Bosch köksmaskin som vi går igenom längre ned.

Den är relativt lik den KitchenAid vi gick igenom tidigare, som också finns tillgänglig hos fler butiker.


Bosch MUM54A00 – En billig Bosch köksmaskin

köksmaskin tilbud

Bosch är ett högkvalitativt varumärke som ofta kommer med prisvärda maskiner som inte heller kostar överdrivet mycket.

Det danska konsumentrådet Tænk har testat denna modell och gett den bra betyg. Det blev bland annat en testvinnare i en av undersökningarna och påpekade att den kommer med bra funktioner och att den även är väldigt användarvänlig.

Det här är ett stort plus för den som inte tidigare har använt en sådan maskin.

Samtidigt kommer den med ett överkomligt pris som är mycket lägre än de andra modellerna i den här listan. Även kunderna gillar den som har get den här köksmaskinen 4 stjärnor av 5.

Samtidigt är det inte heller så att modellen är dålig eller har en ickefungerande motor, även om det är lätt att tro det när man ser priset.

Den här maskinen är också lite mindre än andra modeller. Det här kan vara ett problem för den som behöver en enorm kapacitet men för de allra flesta kommer 3,9 liter att räcka gott och väl för de allra flesta uppgifterna. Maskinen tar inte heller upp onödigt mycket utrymme.

Den är också väldigt lätt och väger endast 5,34 kilo. Det är med andra ord mindre än hälften av vad de flesta modellerna väger.

Mångsidig modell med mycket funktioner

Du kan använda din Bosch MUM54A00 till en mängd olika saker i köket. Den kan bland annat vispa, knåda och blanda ihop olika ingredienser.

Den har en kraftfull motor på 900 watt vilket också innebär att den fungerar ypperligt till en mängd olika saker, även om det är lite grövre eller hårdare.

Vidare får du 7 olika lägen för hastigheten som du själv justerar medan du använder maskinen.

Det här ger dig mer kontroll och det går att sakta öka eller sänka hastigheten medan du blandar eller knådar något, vilket kan vara bra för att försäkra sig om att allting blir så bra som möjligt.

Du får en enkel rostfri skål i stål med den här maskinen och den ligger som sagt på 3,9 liter. Du år också en multifunktionsarm med den här maskinen som gör det enklare och mycket snabbare att montera fast eller ta bort tillbehör.

LÄS OCKSÅ: Matberedare Test – för alla ändamål

Så vill du byta redskap går det att göra snabbt så att du sedan kan fortsätta bearbeta ingredienserna.

Du får också en grovvisp, en vanlig ballongvisp och till sist även en degkrok. Det medföljer även en fin väska för alla dessa tillbehör.

Den här maskinen har ett otroligt bra pris och är perfekt för den som vill komma igång med köksmaskiner. Den har många bra funktioner och kommer med bra omdömen från användarna.

Trots priset har man en väldigt kraftfull motor och volymen är helt okej för de allra flesta ändamålen. Du och din familj kommer garanterat få det enklare i köket med den här köksmaskinen från Bosch.


Källor

Comments are closed.

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »