Stavmixer Test – Stavmixer Test med marknadens bästa urval

0

Innehåll

Stavmixern är ett otroligt redskap som kan underlätta för dig i köket. Den tar bort det manuella arbetet som du ofta stöter på när du ska vispa grädde, göra såser, dressingar eller annat.

Du kan även använda en mixer för att göra soppor, smoothies, puré och mycket annat.

Det är däremot inte så enkelt att hitta en bra stavmixer och det finns många olika modeller på marknaden med en mängd olika prisklasser. För att göra det hela lite enklare för dig så har vi därför gått igenom fyra av marknadens absolut bästa modeller.

Dessa kommer med en mängd olika priser och det finns något för alla, oavsett om man vill ha en billigare eller lite lyxigare variant.

Vi använder oss av framförallt kundernas egna omdömen när vi väljer modeller. En bra modell måste trots allt godkännas av användarna.

När det finns tillgängligt vänder vi oss också till konsumentråd för att hitta bra tester som provar de olika funktionerna och prestandan hos olika redskap.

Genom allt det kan vi hitta marknadens bästa stavmixrar och på så vis rekommendera de absolut bästa modellerna på marknaden.

Vi går också igenom vad man får utöver själva mixern, vilken effekt man får och vad den kan användas till.

ÅterförsäljareModellEffektPris
Bamix Swissline XL200 WFr. 2.155,-
Bamix Mono140 WFr. 1.699,-
Bosch MSM88160800 WFr. 957,-
Braun Multiquick 7 MQ700750 WFr. 599,-

Bamix Swissline XL – Stavmixer bäst i test

Med Bamix Swissline XL får du bland annat:

 • En stavmixer från ett av världens största märken.
 • En mixer med 4.5 stjärnor från kunderna.
 • En otroligt kraftfull stavmixer.
Bästa stavmixer

Denna stavmixer är väldigt populär och har fått 4.5 stjärnor av kunderna, av 5 möjliga. Det är en lite dyrare modell som kommer med en otroligt kraftfull effekt, trots den svaga motorn på 200 watt.

Den har inte blivit utnämnd som en av de bästa på marknaden utan anledning.

Till att börja med märker man den vackra men ändå enkla designen. Den har ett bra handtag att hålla i vilket gör den lättanvänd även för den som inte är van vid en stavmixer.

LÄS OCKSÅ: Mikrovågsugn Test – Test för alla prisklasser

Med modellen kommer det en vanlig vispskiva som används för att vispa grädde eller liknande arbetsuppgifter. Du får också en skål att visa i. Den kommer med ett hål som gör den perfekt för dressingar.

Till sist får du också ett multifunktionsblad. Det här är denna som du använder för soppor, smoothies, att krossa bär och annat.

Det medföljer andra saker utöver själva mixern. Du får bland annat en snygg bordshållare, en bägare med lufttätt lock som kan användas till såser, shakes och annat, samt en processor som du kan använda till örter, nötter, socker, kryddor, bröd och mycket annat.

Riktigt bra stavmixer

200 watt må låta svagt jämfört med andra modeller i vår lista, men underskatta inte Bamix Swissline XL. Den har en otroligt bra prestanda och kommer med hela 18 000 varv per minut.

Det här innebär att den är kraftfull nog för att exempelvis krossa frysta grönsaker eller bär för smoothies och soppor. Den klarar även av att krossa is utan någon risk för att slitas ut.

När du använder modellen till att vispa grädde eller göra en dressing så får du omedelbara resultat och behöver inte vänta onödigt länge.

Det är med andra ord en väldigt kraftfull stavmixer som duger till mer eller mindre allt man kan tänka sig att använda en mixer till.

Vidare så har den en beräknad livslängd på mer än 25 år. Den är med andra ord väldigt hållbar och tål att användas ordentligt. Den är också otroligt enkel att rengöra tack vare sin enkla design.

Bamix Swissline XL är även väldigt populär bland proffsen och det finns många professionella kockar i världen som bara använder den här modellen. Bland annat har Gordon Ramsey talat om den här stavmixern och hade ingenting negativt att nämna om den.

Om man nu ska hitta något negativt så är det utan tvekan priset. Det är en av de dyrare modellerna på marknaden och det är också en av de lite dyrare modellerna i vår lista.

För pengarna får man däremot en otrolig kvalitet och du får en extremt bra och hållbar stavmixer. Man får med andra ord vad man betalar för med den här modellen.


Bamix Mono – Bästa stavmixern i prisklassen

Med Bamix Mono får du en:

 • Högkvalitativ schweizisk stavmixer.
 • Kraftfull motor.
 • Stavmixer som klarar alla uppgifter.
Stavmixer bäst i test

Det här är en kraftfull stavmixer och den har fått hela 4.6 stjärnor av 5 möjliga från kunderna. Låt inte heller det låga wattantalet lura dig.

Mixern kommer med en kraftfull DC-motor som innebär att dess 140 watt är mer än tillräckligt för att krossa frysta bär och grönsaker, vispa grädde på nolltid och göra soppor utan några som helst bekymmer.

Totalt når den upp till 17 000 varv per minut, så ingenting har en chans oavsett hur hårt det är.

Den här maskinen har en väldigt modern design som gör att den passar in i det moderna hemmet. Inte minst är det ett ergonomiskt grepp som gör att du enkelt kan hålla i den här när du förbereder olika ingredienser, även om du ska stå med den ett längre tag.

Det här innebär också att den är väldigt lätt att rengöra. Det här är ett stort plus då man rengör stavmixrar varje gång den används. Du tar helt enkelt av den nedre delen och sköljer av den med vatten.

På så vis behöver du inte heller riskera att den övre delen, där bland annat kontakten sitter, blir blöt.

Högkvalitativ premiummixer

Det här är en lite finare modell som passar för proffsen. Utöver själva mixern får du också en mängd andra användbara tillbehör. Till att börja med får du ett snyggt väggstativ. Du får även en stor bägare på 0,6 liter som du kan använda för förvaring, det medföljer också ett lock till denna.

Vidare får du också tre olika verktyg som används med mixern. Det första är ett vispblad som du använder för allt som är luftigt och lätt.

Du kan till exempel använda den här för att blanda vanlig skummad mjölk till vispad grädde på ett par sekunder. Du kan tänka dig hur enkelt det är att använda denna för en mängd olika bakverk och maträtter. Du får också ett vispblad med hål.

LÄS OCKSÅ: Bästa Sous vide – Sous vide test för hemmakocken

Den här använder du för att göra majonnäs, dressing, aioli, dip och andra liknande saker.

Du får också ett multifunktionsblad som du använder för övriga saker. Med denna kan du till exempel krossa istärningar, frusna bär och grönsaker, mixa soppor, guacamole och mycket annat.

Den här modellen är en av marknadens lite dyrare modeller. Du får dock väldigt mycket för pengarna och kommer att ha en otroligt kraftfull stavmixer som du troligtvis kan ha livet ut då den är tillverkad för att hålla.


Bosch MSM88160 – Stark Bosch stavmixer

Med Bosch MSM88160 får du bland annat:

 • En kraftfull motor på 800 watt.
 • En billigare modell med hög prestanda.
 • En stavmixer med otroliga kundomdömen.
stavmixer test

Det här är ett kraftfullt alternativ. Det finns dessvärre inga officiella Bosch stavmixer test för denna modell då den är relativt ny.

Den kommer däremot med kundomdömen som har gett den hela 4.9 stjärnor av 5 möjliga. Det är en billigare modell bland stavmixrarna vi har gått igenom och är väl värd sitt pris.

Du får till att börja med 12 olika hastigheter och det finns även en turbofunktion. Den kraftfulla motorn på 800 watt gör det möjligt att bland annat krossa hårda saker som nötter eller frysta bär och grönsaker.

LÄS OCKSÅ: Bäddsoffa Test – Köp en ny Bäddsoffa till dit hem

Själva foten som mixar är såklart i rostfritt stål och har Boschs egen speciella kniv, QuatroBladePro. Det är fyra blad som ger ett jämnt resultat och enkelt mixar saker som du vill ha dem.

På insidan av huvudet finns det också små gropar som gör att ingredienserna blandas bättre.

Designen är väldesignad med ett skönt handtag och stora knappar som gör den väldigt lätt att använda oavsett om man är van vid en mixer eller inte. Huvudets form gör det också svårare för ingredienser, exempelvis en soppa eller gryta, att stänka omkring.

En av marknadens billigaste modeller

Blad, mixerfot och andra tillbehör kan enkelt köras i diskmaskinen eller sköljas av under kranen. Utöver själva Bosch MSM88160 får du också en stor hackade för färska örter, nötter, lök, kött eller annat.

Du får även en visp i rostfritt stål och en genomskinlig bägare med mätskala och ett säkert lock. Du får även två andra lock till den.

Det här är en lite billigare modell men man sumpar inte prestandan för det. Du får en högkvalitativ stavmixer som klarar av alla hårdare ingredienser som nötter och frysta saker.

Samtidigt klarar den av segare saker som kött eller ost. Med vispen kan du också enkelt vispa en mängd olika saker, bland annat vispgrädde, utan att det tar lång tid att få bra resultat.

Om du vill ha en bra mixer så är det här definitivt ett bra alternativ för den som har en lite striktare budget.


Braun Multiquick 7 MQ700 – Riktigt billig stavmixer

Med Braun Multiquick 7 MQ700 får du bland annat:

 • En stavmixer med bra kundbetyg.
 • En kraftfull motor på 800 watt.
 • Ett billigare alternativ till lyxmodellerna.
billig stavmixer

Braun MQ700 är en väldigt bra stavmixer som också är en av de lite billigare modellerna i vår lista. Men tro inte att den är dålig för det, den har trots allt varit en testvinnare hos Råd & Rön när de testade stavmixrar.

Det här är en Braun mixerstav som duger till allt som en mixer ska klara av. Den kommer bland annat med en Smart Speed-teknik som gör det möjligt att sänka eller höja mixerns kraft. Det hör kontrollerar du genom hur hårt du trycker på den och en knapp på mixern reglerar hastigheten.

Ju hårdare du trycker desto mer kraft får du ut. Det här gör den väldigt enkel att använda och du kan då anpassa dig efter ingredienserna.

Du får med andra ord en bra blandning av komfort och prestanda. Designen gör den bekväm att använda och du behöver inte heller få ont i händerna när du ska öka på kraften.

Samtidigt är motorn snabb och stark vilket gör att du får snabba resultat.

Du får även till en del tillbehör, bland annat en 0,6 litersbägare. Den här är perfekt för att blanda soppor, smoothies eller annat flytande. När du sedan är klar är det bara att plocka isär din Braun MQ700 och skölja av eller diska i diskmaskin.

Den är menad att hålla och tål alltså diskmaskin utan några som helst problem, redskapen det vill säga.

Philips stavmixer bäst i test

Det här är som sagt en testvinnare och är inte på något sätt en svag eller dålig maskin. Den är skapad för att hålla och du kommer att använda den här i många år.

Den funkar till allt möjligt och klarar utan problem att krossa nöter, frysta bär eller liknande ingredienser.

Det här är med andra ord ett billigt alternativ som ändå är värt pengarna. Den håller länge och kommer med en rejäl motor på 750 watt, vilket är starkare än många andra modeller på marknaden.


Källor

Comments are closed.

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »