Kaffebryggare Test – För ett godare kaffe

0

Innehåll

Det finns gott om alternativ på marknaden för kaffebryggare och det behöver inte vara svårt att hitta en. Det är däremot inte jättelätt att hitta en som duger för dina behov och som ger en bra kopp kaffe.

Samtidigt ska man inte heller stirra sig blind på priset. Det finns gott om billiga kaffebryggare som är av god kvalitet och erbjuder bra funktioner, samtidigt som det finns en del dyra bryggare som inte alls är värda pengarna.

Hitta kaffebryggare med termos och andra tillbehör

Det man också bör tänka på idag är att det finns gott om bryggare med specialfunktioner. Dessa duger för mer än bara ett syfte och kan till exempel komma med tillhörande termos eller andra tillbehör.

Det finns till exempel en del kaffebryggare med löstagbar vattentank. Något som bland annat blivit vanligt vid test av kaffebryggare är att kolla på funktioner för timer.

Med dessa kan du göra i ordning kaffet på kvällen och sedan bara sätta på timern, sen är kaffet redo när du vaknar upp dagen därpå.

Det här är väldigt smart och man slipper då göra det när man är nyvaken. Sedan finns det också gott om lyxbryggare på marknaden.

ÅterförsäljareModellKapacitetPris
Electrolux EKF78001,65 LFr. 698,-
Braun KF70201,2 LFr. 677,-
Melitta Excellent 5.01,25 LFr. 899,-
Moccamaster KBGC9821,25 LFr. 2.190,-
Siemens TC863031,25 LFr. 756,-

Electrolux EKF7800 – kaffebryggare med timer

Kaffebryggare Test

Det här är en kaffebryggare av god kvalitet och som även testats av Råd & Rön. Man provade olika kaffebryggare och det här blev ett av de bättre resultaten. Den är alltså kvalitetssäkrad och kommer också med ett väldigt rimligt pris.

En stor fördel med den här kaffebryggaren är att den kommer med en timer. Det här är en funktion du använder för att planera kaffet i förväg. Det vanligaste är att man använder den på natten. Det vill säga, du gör i ordning kaffet på kvällen och sätter på timern.

Sedan så går den igång på morgonen precis när du går upp och du har då en kopp kaffe redo, utan att du behöver ställa dig och göra allt det arbetet när du är nyvaken.

Bra kaffebryggare för hushållet

Det här är samtidigt en kaffebryggare med hög kapacitet och som tillåter hela 1,65 liter.

Det här motsvarar tolv koppar på en enda tank. Så även om ni är ett större hushåll, om du har gäster över på besök eller om du helt enkelt dricker mycket kaffe, kommer den här maskinen att vara mer än tillräckligt.

Det här är samtidigt en väldigt högkvalitativ bryggare som kommer med fler funktioner än att den kan brygga vanligt kaffe. Electrolux EKF7800 kommer med en AromaStrength-väljare.

LÄS OCKSÅ: Matberedare Test – för alla ändamål

Det gör det möjligt för dig att anpassa smaken på ditt kaffe genom att justera styrkan. På så vis får du exakt den styrka du vill ha på ditt kaffe.

Det här är med andra ord en väldigt effektiv bryggare och det blir inte sämre för att den har PureAdvantage.

Det här är en funktion som filtrerar vattnet. Slutligen så kommer den också med en skarp LCD-skärm som gör den här kaffebryggaren väldigt lättanvänd.


Braun KF7020 – Bästa kaffebryggaren för priset

Bästa kaffebryggaren

Kaffebryggaren Braun KF7020 har bland annat testats av Råd & Rön där de fick bra betyg.

Den fick godkänt på allt från bryggning till designen och funktionerna. Det här är en praktisk och billig kaffebryggare som duger till alla hushåll. Den är framförallt lämpad för den som vill ha en lite billigare och mer överkomlig modell som helt enkelt brygger vanligt kaffe.

Det här är med andra ord en av marknadens mest traditionella bryggare och håller det hela enkelt. Du får därför inte en massa moderna funktioner. Om du vill ha det finns det andra bra alternativ i vår lista.

Den har ett elegant men ändå enkelt utseende och kommer i svart. Det mest moderna med den här bryggaren är dess LCD-skärm som du använder för att kontrollera bryggaren. På skärmen väljer du enkelt de inställningar du vill ha för maskinen och allting är lättförstått.

Det du bland annat kan justera är styrkan, en så kallad Coffee Strength Selector. Det här är ett enkelt reglage som bestämmer hur starkt kaffet ska bli. Vidare så kommer det också en timer som du använder för att ställa in när din förberedda kanna ska bryggas. Du kan ställa in denna på upp till 24 timmar, vilket bör räcka för alla hushåll.

Totalt rymmer denna kaffebryggare 1,2 liter. Det här motsvarar ungefär 12 koppar. Du måste såklart inte brygga så mycket om du inte vill det.

Kaffebryggaren är en av de billigare på vår lista och har ett överkomligt pris för en modern men enkel bryggare. Du har inte jättemycket funktioner men har ändå ett reglage för styrkan och en bekvämlig timer.


Melitta Excellent 5.0

billig kaffebryggare

Melitta Excellent 5.0 är en klassisk modell som kommer med ett överkomligt pris. Den här modellen har också fått bra betyg från konsumentrådet Råd & Rön. Det här är en kompakt bryggare som kommer med en otroligt enkel design.

Den är utformad så att varje del av bryggaren är separat. Det här kan vara negativt enligt vissa, men det ger samtidigt en enkel bryggare och tar samtidigt inte upp mycket plats, vilket är perfekt för den som har ett fullt kök och som vill ha en kaffebryggare som inte tar upp en massa utrymme.

Den här kaffebryggaren har en kapacitet på 1,25 liter och är därför inte den största på marknaden. Samtidigt är det tillräckligt för 10 koppar för en full tank. Det bör räcka för många och är ändå en bra kapacitet för en lite mindre kaffebryggare.

LÄS OCKSÅ: Bästa Sous vide – Sous vide test för hemmakocken

Samtidigt är det här en ganska kraftfull bryggare på 1525 watt, vilket innebär att den är osedvanligt snabb. En hel kanna tar endast 5 minuter och 50 sekunder, vilket är snabbare än en genomsnittlig modell. Brygger du mindre än en kanna så går det såklart ännu snabbare.

Det finns också en varmhållningsfunktion som du kan använda för att hålla resterande kaffet varmt. Det här görs via ett separat värmeelement, där det primära används för att brygga själva kaffet.

Det här är en kaffebryggare som kommer med en kompakt design och som kommer med ett bra pris.

Det här gör den till ett optimalt val för den som vill ha en bra bryggare men inte har en stor budget att röra sig med.


Moccamaster KBGC982 – Kaffebryggare bäst i test

Kaffebryggare bäst i test

Moccamaster KBGC982 är en av de dyrare modellerna och är lite av en premiumbryggare. Den har fått goda betyg av Råd & Rön. Det här är en riktigt lyxig modell och Moccamaster är ett välkänt märke inom moderna kaffebryggare.

Med ett dyrare pris så är den däremot främst för den som har väldigt höga krav på en kaffebryggare. För någon som vill ha en traditionell bryggare finns det andra bra alternativ i vår lista.

Den har en fin design och ser väldigt lyxig ut. Den kommer också i flera olika färger och det finns någon för alla, bland annat svart och en röd.

Snygg kaffebryggare med lyx

Det här är däremot inte bara en riktigt snygg bryggare, det är också en effektiv sådan. Kapaciteten är på 1,25 liter, vilket är en lite mindre volym än vissa andra bryggare. Istället kommer den med en effekt på 1520 watt. Det innebär att en hel kanna tar under sex minuter att brygga.

Som mest kan du alltså brygga tio koppar kaffe åt gången. Som andra modeller kommer denna med en funktion för varmhållning genom ett extra värmeelement.

Den är bryggaren har också fler lyxiga små funktioner som är det som får den här maskinen att sticka ut från mängden.

Till att börja med har du en temperaturkontroll som gör att vattnet hålls på en perfekt temperatur för det bästa kaffet. Den hålls alltid mellan 92 och 96 grader, vilket anses vara den perfekta temperaturen för en god kopp kaffe.

Andra funktioner som följer med är en automatisk avstängning efter 45 minuter. Den har också en kalkindikator så att man vet när det är dags att avkalka den här bryggaren.

Det här är med andra ord en väldigt smart och praktisk bryggare. Det är också därför den är en av de dyrare modellerna på marknaden.

Samtidigt är det inte en testvinnare utan anledning och du hittar troligtvis inte en bättre bryggare. Man får mycket för pengarna och kommer garanterat känna sig nöjd med sin Moccamaster KBGC982.


Siemens TC86303

Siemens kaffebryggare

Siemens TC86303 har bland annat fått goda betyg från det danska konsumentrådet Tænk. Det här är en ganska överkomlig modell som kommer med ett pris på under tusenlappen.

Trots det så är den väldigt bra och har bland annat fått 4.5 stjärnor av 5 möjliga från kunderna hos Tretti, som är en av de återförsäljare som erbjuder den för det bästa priset på marknaden.

Det är en snabb och effektiv kaffebryggare som fokuserar på det den ska: att brygga kaffe. En av anledningarna till den här modellens popularitet är just att modellen är väldigt bra på att brygga välsmakande kaffe.

LÄS OCKSÅ: Airfryer Test – För en hälsosammare friterad mat

Den kommer bland annat med två värmeelement. Det ena används för att brygga kaffet och det andra håller det varmt.

En inbyggd sensor läser också av temperaturen för att hålla den på en optimal temperatur, lite likt hur den föregående lyxbryggaren fungerar. Det här är ett av skälen till att kaffet från en Siemens TC86303 alltid smakar så gott.

Enkel och effektiv

Det här är som sagt en enkel bryggare som fokuserar på att brygga gott kaffe. Den har en volymkapacitet på 1,25 liter. Det här innebär att du kan få ut 10-12 koppar kaffe på en full kanna, vilket är rimligt för en billigare modell och räcker till de flesta hushållen.

Du har också en AromaSensePlus-funktion som används av bryggaren för att säkerställa att smaken är bra, oavsett om du brygger en hel eller halv kanna.

Den här har samtidigt en enkel design som gör det möjligt att rengöra den enkelt. Själva vattentanken kan du enkelt ta bort för rengöring och detsamma gäller filterhållaren som går åt sidan.

Du har också ett automatiskt droppstopp så att det inte finns någon risk att kaffe droppar ned på den heta värmeplattan och bränns fast.

Du har även standby som gör att den stänger av sig själv, vilket är bra för säkerheten och minskar brandrisken. Självklart har den också en smidig timer som underlättar ifall du vill schemalägga nästa kanna. Då är det bara att göra i ordning det i förväg.

Den här bryggaren har som sagt ett väldigt överkomligt pris med tanke på hur högkvalitativ bryggaren är.

Det finns därför inte heller någon risk att du kommer att bli missnöjd med den här populära modellen. När både kunder och konsumentråd gillar den så brukar det vara ett väldigt gott tecken.


Källor

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »