Handdammsugare Test – Komplett Handdammsugare Test

0

Innehåll

En handdammsugare kommer med en mängd fördelar och har en plats i allas hem. Det finns också många olika modeller och varumärken att välja på, så det finns ingen brist på alternativ. Det är däremot inte lika enkelt att avgöra vilken modell som är rätt för just dig och ditt hem.

Exakt vilken sorts handdammsugare som är rätt för dig beror mycket på vad du ska använda den till och hur ofta du hade tänkt använda den. Som tur är finns det bra handdammsugare och det finns någon för alla.

Hitta en prisvärd batteridriven dammsugare

Om du ska köpa en ny batteridriven dammsugare så är det viktigt att du väljer en av bra kvalitet. Som tur är finns vår guide där vi går igenom bordsdammsugare bäst i test. I vår lista jämför vi fyra av de bästa enheterna på marknaden.

Det finns en hel del skillnader mellan dessa. En del är större, andra håller längre. Vi går också igenom flera bra budgetalternativ som kommer med en mindre prislapp. På så vis kan du få en bra handdammsugare utan att du bränner alla dina pengar på den.

ÅterförsäljareModellBatteritid (Standard)Pris
Dyson V8 Absolute40 minuterFr. 3.990,-
Bosch Athlet BBH5255050 minuterFr. 2.180,-
Electrolux EUP8GREEN80 minuterFr. 1.708,-
Philips FC6168/0140 minuterFr. 1.889,-

Dyson V8 Absolute – Handdammsugare bäst i test

Handdammsugare test

Dyson V8 Absolute är en av marknadens bästa handdammsugare och kommer med oslagbar kvalitet. Tror du oss inte? Då kanske du tror på sajter som T3, Trusted Reviews eller varför inte The Guardian. Dessa har alla gett den här dammsugaren fem av fem stjärnor och hyllar den som en av de bästa handdammsugarna som finns. Så redan nu har du en anledning till att överväga denna modell.

Det finns egentligen bara en nackdel med modellen, vilket recensionerna också påpekar, vilket är priset. Den är väldigt dyr jämfört med de andra modellerna vi har i listan. För pengarna får du dock väldigt mycket och det här är utan tvekan den bästa handdammsugaren som går att hitta.

LÄS OCKSÅ: Dammsugare Test – Test av marknadens bästa varumärken

Dyson V8 Absolute är den uppgraderade modellen från den föregående V6-modellen, som även den var otroligt populär. Det här är en så kallade 2-i-1-dammsugare som har en vanlig handdammsugare och även ett smart skaft. Det här innebär att du kan förlänga den för att kunna använda den som en vanlig dammsugare.

Om du kör på den här modellen behöver du alltså inte köpa en vanlig dammsugare, utan det här är mer än tillräckligt för hemmet. Det här är en av de många fördelarna man får med den här modellen.

Högkvalitativ laddningsbar dammsugare

Med din Dyson V8 Absolute får du flera olika munstycken till. Det här innebär att du enkelt kan använda den för alla sorters vrår och skrymslen. Dessa munstycken kan man väldigt enkelt sätta på och ta av.

Det munstycket som framförallt är populärt är onekligen Dysons ”Direct Drive”, som låter dig komma riktigt djupt i mattor och få bort den där smutsen som alltid fastnar i den.

Med dammsugaren får du också två olika dammsugarhuvuden. Den ena använder du på hårda golv och den andra ska användas för mattor. Enligt testerna klarar den uppgiften galant och har inga bekymmer oavsett underlag, under förutsättningen att man använder rätt sorts huvud.

Dammsugaren väger 2,6 kilo vilket är förvånansvärt lätt med tanke på allt som följer med. Använder du bara dammsugardelen, det vill säga utan skaftet, så väger den endast 1,5 kilo. Det här är med andra ord en väldigt enkel handdammsugare och är därför perfekt för den som vill ha något väldigt lätthanterligt.

Det är samtidigt värt at nämna att batteritiden ligger på hela 40 minuter. Det här räcker mer än väl för de flesta ytorna. Det är samtidigt värt att nämna att batteritiden blir kortare när man använder de mer krävande munstyckena. Du har också två olika inställningar, standard och max. Max drar såklart mer batteritid.

Dyson V8 Absolute är lite dyrare än andra, men den är ett otroligt bra val för den som har budgeten för den.


Bosch Athlet BBH52550 – Skaftdammsugare bäst i test

Handdammsugar bäst i test

Bosch Athlet BBH52550 är en annan högkvalitativ skaftdammsugare som kommer med väldigt många positiva kundomdömen. Hos Tretti, som också har det bästa priset för den, har den fyra av fem stjärnor baserat på över 25 omdömen.

Du kan även köpa denna modell hos WhiteAway där den har fyra och en halv stjärna baserat på över 40 omdömen.

Det här är en skaftdammsugare som är menad att vara en extradammsugare i hemmet, eller den primära. Du kan inte ta av skaftet så det är ingen handdammsugare i traditionell mening. Den är dock batteridriven och är en högkvalitativ dammsugare för hemmet.

Det man får istället för en vanlig handdammsugare är en rad andra fördelar. Du får till att börja med ett riktigt bra högkvalitativt filter som rengör utblåsningsluften. Det här innebär att damm inte blåser runt när du använder den.

Det betyder bland annat att dammet inte blåser runt så väldigt och du får då också en dammsugare som är allergivänlig för den som är dammallergiker.

Kraftfullt batteri

Det här är en dammsugare som håller i hela 50 minuter. Det som däremot är nackdelen här är att den sedan tar cirka sex timmar att laddas tills att den är helt laddad. Det är ingen stor nackdel och man får nästan en timmes batteritid i utbyte mot den väntetiden.

LÄS OCKSÅ: Ställbar Säng Test – Köp en bättre Ställbar Säng

Den här dammsugaren är såklart också påslös, som de flesta skaftdammsugare är. Det här kommer med flera fördelar eftersom den blir mer lätthanterlig.

Behållaren rymmer 0,9 liter vilket räcker för de flesta bostäder. Du kan ändå tömma den efter varje dammsugning om du vill det, men det är troligtvis inte nödvändigt.


Electrolux EUP8GREEN – skaddlös dammmsugare bäst i test

billig Handdammsugare

Det här är en dammsugare som bland annat har testats av Aftonbladet. Den har också bra betyg från kunder hos webbutikerna där den ligger på stabila 4 av 5 stjärnor baserat på mer än hundra omdömen. Den här dammsugaren har också ett bra pris men kommer dessvärre bara med skaft, så det är ingen 2-i-1.

Den här dammsugaren är framförallt till för den som vill ha lång batteritid. Den håller i hela 80 minuter med fullt batteri, vilket är det dubbla från de flesta andra modeller som vanligtvis ligger runt 40 minuter. Trots det är det inte en överdrivet svag dammsugare heller.

Lätthanterlig dammsugare

Den här dammsugaren är väldigt enkel att använda. Till att börja med har du såklart ingen påse, vilket gör den enkel att tömma och du slipper kostnaden för dammsugarpåsar. Totalt rymmer behållaren 0,8 liter, vilket är mer än nödvändigt för de flesta hushållen.

Samtidigt får man en bra sugstyrka genom Electrolux EUP8GREEN speciella motorfläkt. Den har också ett PerformancePro-munstycke som gör det enklare att använda den för att suga upp smuts.

Men den här dammsugaren är inte nödvändigtvis menad att ersätta din vanliga dammsugare. Enligt Aftonbladets test så är den inte lika bra under möbler eller på mattor. Den är däremot utomordentlig på hårda ytor och golv. Det finns också en smart belysning på den här som gör det enklare att se smuts som ligger precis framför dammsugaren, som är ett finurligt litet extra med den här dammsugaren.


Philips PowerPro Duo – skaftdammsugare test för bästa handdammsugaren

bästa handdammsugaren

Philips PowerPro Duo är en dammsugare med bra pris och som kommer med 2-i-1-funktion. Det innebär att du får dels en skaftdammsugare som går att använda som primär dammsugare, samtidigt som du kan ta av ett handtag och använda den som en enkel liten handdammsugare.

Den har helt okej omdömen från kunderna som ger den cirka 3.7 stjärnor i omdömen. Den har också ett väldigt överkomligt pris vilket kan göra den till ett bra alternativ för den som är på en budget eller som gillar produkterna från Philips.

Philips PowerPro Duo är menad att användas på alla sorters ytor och är lätthanterlig. Att den då är trådlös tack vare batteriet är ett stort plus. Det blir så smidigare att använda den och du kan enklare komma runt i din bostad.

Batteritiden ligger på 40 minuter vilket är inom snittet för de andra batteridrivna handdammsugarna på marknaden. Vill du ha en med bättre batteri kan du kolla in den föregående dammsugaren vi gått igenom.

Hand dammsugare med liten vikt

Att dammsugaren är påslös kommer också med fördelar. Den samlar upp allt skräp och damm i en behållare som du lätt sedan tömmer när du är färdig. Behållaren är lite mindre än andra modeller och har en storlek på endast 0,6 liter. Det här rymmer en hel del, men har man en stor bostad kan man behöva något bättre. Du kan kolla modellerna vi har gått igenom tidigare som har lite större behållare.

LÄS OCKSÅ: Robotgräsklippare Test – För stora och små trädgårdar

Den har också ett tvättbart filter, vilket är ett stort plus eftersom mycket damm och smuts brukar fastna på dessa platser. Philips PowerPro Duo har också PowerCyclone-teknik. Det här innebär att dammsugaren först suger upp luften där den sedan skickas till en kammare där allt damm tas bort och går till behållaren.

Det här innebär att luften som blåser ut är ren från damm. Det är inte bara allergivänligt utan det är också mycket mer hygieniskt, eftersom du då slipper sprida runt dammet i bostaden.

Den här dammsugaren är av god kvalitet och kommer som sagt med ett ganska bra pris. Du kan hitta den hos lite olika webbutiker med varierande priser.


Hitta rätt för just ditt hushåll

En batteridammsugare, eller handdammsugare, är ett bra alternativ för den som vill ha något enkelt. Men det är ändå viktigt att först fundera över huruvida den här sortens dammsugare lämpar sig för dig och ditt hushåll, för dessa är inte för alla.

Därför väljer man en batteridammsugare

En handdammsugare kommer som sagt med en mängd fördelar. Till att börja med är dessa väldigt smidiga då de ofta är mer lätthanterliga än en vanlig dammsugare. Det gör det enklare att komma åt vissa skrymslen och det sliter mindre på kroppen om man köper rätt modell.

Det finns också många bra mindre modeller som är lätthanterliga för den som har ryggproblem eller andra funktionsnedsättningar. Det här blir då ett bra alternativ för den som vill kunna dammsuga lite smått då och då.

Många batteridrivna alternativ är också enklare att tömma och man slipper påsar, vilket underlättar för den som inte har en stor bostad att göra rent.

Sedan så finns det också många bra batteridrivna dammsugare som idag kan konkurrera med vanliga modeller. De kommer med bra sugförmåga och har mycket bättre batteritid. Så de kan idag vara ett bra alternativ till den vanliga dammsugaren.

Avgör med batteri dammsugare bäst i test

Det är inte alltid lätt att veta vilken dammsugare man ska köra med. Vi har i guiden nedan gjort det enkelt för oss och dig genom att använda prisvinnare. Dessa har testats av olika grupper och konsumentråd. Dessa grupper kontrollerar kvaliteten, dammsugarens egenskaper och liknande.

Man kontrollerar också om dammsugaren är värd pengarna och hur den är jämfört med andra modeller i samma prisklass. Det ger dig en bra översyn över modellerna och du kan då enklare avgöra vilken som är bäst för dig och ditt hushåll.

Vi själva går också igenom grunderna för modellen, vilken batteritid den har och andra viktiga egenskaper. Så genom vår guide får du en bra helhetssyn på modellen och kan enklare ta ett beslut om vilken modell du borde köpa, oavsett om du har en liten eller stor budget att röra dig med.


Källor

Leave A Reply

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »