Bluetooth Högtalare Test – För ett högkvalitativt ljud

0

Innehåll

En högtalare med Bluetooth innebär att du slipper kablar och får en otroligt bra kvalitet. De första modellerna var däremot inte överdrivet bra och ljudet var ofta dåligt.

Det här har däremot förändrats och idag finns det väldigt bra Bluetooth Högtalare som kommer med bra priser. Det finns gott om prisklasser och det finns något för alla.

Hitta bäst i test Bluetooth högtalare

För att hitta den bästa högtalaren bör du först fundera på hur du tänkte använda den. En bra högtalare bör ha tillräckligt med styrka för det rum du ska använda den i.

Du kan också kolla in olika modeller som ligger inom din budget. Det finns gott om modeller som håller en bra kvalitet trots ett lågt pris. Likaså kan det finnas situationer där en dyrare modell blir nödvändig, då dessa oftast har mer kraft och erbjuder bättre ljudkvalitet.

Trådlös högtalare test

För att hitta de bästa modellerna kan du också jämföra olika tester som görs av modeller.

Bra högtalare Bluetooth testas av olika grupper, tidningar och konsumentråd. Du kan sedan ta del av testerna för att se vilka modeller som presterar bäst. Det här ger dig en bra inblick.

Du bör såklart också kika på användarnas omdömen när det är möjligt. Du kan till exempel kolla in produktsidan hos webbutiker och se om det finns några kundbetyg och vad dem säger om modellen.

ÅterförsäljareModellUteffektPris
Marshall Stanmore II80 watt3.092 kr.
Marshall Stockwell II20 watt2.143 kr.
Marshall Kilburn II36 watt2.418 kr.

Marshall Stanmore II – bästa Bluetooth högtalare

Med en Marshall Stanmore II får du bland annat:

  • En högkvalitativ Bluetooth högtalare.
  • Ett bra pris för riktigt hög prestanda.
  • Högtalare från ett välkänt varumärke.
bästa Bluetooth högtalare

Marshall är ett otroligt känt märke inom ljud och är bland annat välkända för gitarrförstärkare, högtalare och annat som används inom rockmusiken. Under många år nu så har man också tillverkat högkvalitativa produkter för privatpersoner, där nu flera riktigt bra högtalare finns.

Marshall Stanmore II är ett exempel på en sådan med sina 80 watt i uteffekt.

Det här är en välkänd modell som kommer med 4 av 5 stjärnor hos kunderna. Det är en ganska stor högtalare med sina 35 cm x 18.5 cm x 19.5 cm (bredd x djup x höjd).

LÄS OCKSÅ: WiFi förstärkare Test – För en bättre internetanslutning

Den erbjuder en otrolig ljudkvalitet utan förvrängning eller andra bekymmer som en dålig högtalare kan medföra.

Det första du kommer att märka med högtalaren är den otroligt snygga designen. Istället för att använda en modern design, har man istället valt att hålla sig till traditionerna.

Modellen ser därför ut som en gitarrförstärkare och har en klassisk design som passar i alla hem. Det här gäller inte bara fronten på den utan även jacksticksförbindelsen är utformad på klassiskt vis.

Den väger runt 5 kilo vilket ligger lite högre än många andra modeller, vilket är utmärkt för den som har en permanent plats för sin högtalare.

Med sin vintagedesign kommer själva högtalaren täckt med konstläder och fronten ser ut som en gammal högtalare från 70-talet. Det här gäller även själva kontrollpanelen med sina stora vidknappar och power-knappen.

Det här innebär alltså att du får en riktigt snygg högtalare, vilket är en bra start. Det är däremot väldigt viktigt att den inte bara ser bra ut, utan också att dess ljud är minst lika bra.

Bästa portabla högtalaren

I grunden så är det här verkligen en högtalare för rockmusik. Basenheten är utmärkt för att erbjuda den bästa kvaliteten för trummor och bas, men det betyder inte att den är begränsad till just rockmusik.

Den otroliga kvaliteten man får med en Marshall Stanmore II innebär att du utan bekymmer kan använda den för all sorts musik, även syntetisk musik eller liknande.

Det här är med andra ord en högtalare som passar till alla ändamål. Tack vare den höga volymen som den klarar av, passar den även för fester och liknande ändamål när man behöver lite högre volym.

Med sin solida design så kommer den också att hålla länge. Högtalare och andra produkter från Marshall är inte slit och släng, utan de tillverkas för att hålla så länge som möjligt.

Modellen är däremot ganska dyr för en högtalare. Man får en otroligt bra högtalare, men för den som har en strikt budget kan det vara bättre att fortsätta läsa den här guiden för lite billigare alternativ som fortfarande erbjuder bra prestanda.


Marshall Stockwell II – Högkvalitativ Marshall Bluetooth högtalare

Med en Marshall Stockwell II får man:

  • En otroligt bra portabel högtalare.
  • 20+ timmars speltid med snabb laddning.
  • En högtalare med bra betyg från Råd & Rön.
Bluetooth högtalare test

Marshall Stockwell II är en högtalare med bra pris och som även är testad både i Sverige och andra länder.

Det här är, precis som andra modeller från Marshall, en högtalare med ett klassiskt utseende med en riktig vintagestil. Det som däremot gör just den här modellen unik är att den är menad att vara så portabel som det bara går.

Därför väger den till exempel bara 1,4 kg. Jämför till exempel med en Marshall Stanmore som väger hela 5 kg.

Det betyder inte heller att den här högtalaren är dålig på något vis, den kommer ändå med en bra volymkapacitet och kan spela riktigt hög musik utan försämrat ljud.

Den snygga designen gör också att den här ser riktigt bra ut när man håller i den. Den kan också enkelt ställas på ett bord eller skåp.

Med modellen kommer också en riktigt snygg kontrollpanel som innebär att du får en högtalare som ser ut som en genuin gitarrförstärkare från 60 eller 70-tal.

Vridknapparna för volymen är till exempel väldigt stora och det gäller även knapparna för bas och diskant. Du kan också skydda den här panelen genom att sänka ned den i skåpet, så att den skyddas när du bär på den.

Bärbar högtalare test

För att en Bluetooth högtalare ska anses vara bra, måste ljudet också vara otroligt bra. Designen är faktiskt inte bara snygg, utan också praktisk.

Med sina klass D-förstärkare och specialjusterade drivelement så får du ett flerriktat ljud som sprider ut sig i 360 grader.

Det här innebär att ljudet är lika bra i hela rummet eller salen där den används. Det här innebär också att man får ett otroligt ljud när den används utomhus, till exempel för en trädgårdsfest.

LÄS OCKSÅ: Löpband Test – För bättre fysisk hälsa

Med över 20 timmars portabel speltid behöver du inte heller oroa dig för att den ska ta slut under festandet. De räcker länge och den laddas väldigt snabbt också, vilket är ett stort plus för den som ibland glömmer att ladda sina enheter.

För trådlös uppspelning finns det också Bluetooth 5.0-teknik. Det här gör det möjligt att spela upp musik från alla Bluetooth-enheter som är inom 9 meters avstånd.

Det här innebär bland annat att du kan använda din mobil utan att ansluta den, även om det såklart går att ansluta den via kabel. Det går till och med att ansluta två Bluetooth-kompatibla enheter samtidigt, så att två personer kan sköta musiken!

Det här är en otroligt bra enhet med ett medelhögt pris. Man får mycket för pengarna och det finns egentligen ingen anledning till att någonsin köpa en annan enhet än denna.


Marshall Kilburn II – Billig men bra Bluetooth högtalare

Med en Marshall Kilburn II får du:

  • En verkligen bärbar högtalare.
  • Ett billigt pris.
  • En modell med 4 av 5 stjärnor från användarna.
Billig Bluetooth högtalare

Vi har redan gått igenom bra högtalare. Stanmore är en mer stationär högtalare som funkar till hemmet, medan Stockwell är lite av ett mellanting mellan en bärbar och en stationär modell.

Marshall Kilburn II är däremot högtalaren för dig som vill ha en verkligt bärbar högtalare. Den erbjuder fortfarande en bra kvalitet men kommer i mycket mindre storlek.

Det är en väldigt kompakt enhet med sina 24.2 cm x 14 cm x 14 cm (Bredd x djup x höjd). Den är däremot inte så lätt som man skulle kunna tro när man ser hur liten den är, den väger faktiskt cirka 3 kg.

Det här är som sagt en högtalare som verkligen är menad att bäras. Därför kommer den såklart med en fin bärrem som är väldigt bekväm att hålla i.

Anledningen till den lite högre vikten är för att det ingår en inbyggd laddare, där andra modeller som väger mindre oftast har laddaren som en separat enhet.

Designen på denna enhet är, precis som med andra högtalare från Marshall, i vintagestil.

Den ser ut som en liten gitarrförstärkare och har en riktigt snygg look som passar på festen såväl som i ditt hem. Eftersom den är bärbar kan du enkelt flytta den mellan olika rum, om du till exempel vill ha bra ljud när du gör något annat i rummet bredvid.

Bästa bärbara högtalaren

Prestandan är inte heller dålig med en Marshall Kilburn II. Du har ett otroligt bra batteri som på en full laddning klarar av 20 timmar med musik.

Du behöver därför inte oroa dig för att den ska ta slut under festandet eller när du har gäster på besök. Den går också snabbt att ladda upp, ett stort plus.

Sedan har den ett rejält ljudtryck på en nivå som vanligtvis en liten och billig högtalare inte erbjuder. Den spelar ljudet rent även vid höga volymer och klarar av alla olika genrer, oavsett om det är trummorna från rock eller elektronisk musik.

LÄS OCKSÅ: Soundbar Test – för den ultimata hemmabion

Samtidigt är det värt att nämna att Marshall alltid fokuserar på mer högljudd musik med tryck.

Den riktas till rockfantaster och det är därför den klarar av sådan musik bäst. Det gäller då även för andra lite tyngre musikstilar som kommer med högre bas.

Det betyder att den här modellen inte nödvändigtvis är det perfekta valet för den som lyssnar på lugnare musik. Den är inte dålig på att spela upp den, men det kan vara en onödigt specialiserad högtalare om du inte lyssnar på ”hårdare” musik.

Bra billig bluetooth högtalare

Det här är en billigare modell som fortfarande levererar ett otroligt bra ljud. Den må vara liten och kompakt, men den kan absolut konkurrera med dyrare modeller.

Med bärremmen så slipper du också oroa dig ifall du vill flytta på den. Större modeller är däremot svåra att flytta på och kan bli ett hinder. Så vet du med dig att du ofta vill flytta din högtalare kan denna modell rekommenderas starkt.

Det är fortfarande en dyrare modell än vissa andra högtalare. Men det är på grund av skillnaden i prestanda och kvalitet. Billigare modeller erbjuder allt som oftast en dålig ljudkvalitet.

Det är inte heller ovanligt att ljudet blir brusigt och konstigt när man har högre volym på musiken, eller när man spelar rockmusik på den.

Därför rekommenderas den här starkt till rockfantaster. Den klarar av all sorts musik men har helt klart sitt eget expertområde inom just rock och annan musik som ofta kräver högre volymer utan brus.


Källor:

Comments are closed.

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »