Blender / Mixer Test – Bästa Blender / Mixer för hemmet

0

Blendern är ett användbart redskap i det svenska hushållet. Dess funktion är enkel men flexibel och öppnar upp för många olika möjligheter. Den har roterande knivar i botten som kan användas för att krossa, blanda och hacka olika ingredienser.

Det är däremot inte så enkelt att hitta bra modeller, trots att det finns gott om dem på marknaden.

Det är därför viktigt att man ser till att jämföra olika modeller och se till att man får den bästa för den prisklassen man har råd med. Som tur är finns det flera sätt att hitta de bästa modellerna.

Nedan hittar du vår fullständiga guide över blenders och mixers. Vi jämför flera olika modeller som håller en hög kvalitet och som erbjuder en rejäl prestanda. Samtidigt så kommer dessa modeller med olika prisklasser. Vissa är lite billigare medan andra är lite dyrare.

Vi går också igenom hur mycket modellerna rymmer och vilka andra fördelar man får med varje enskild modell.

Om du är ute efter att köpa en blender med en bra standard och som får jobbet gjort så är vår guide allt du behöver. Modellerna vi går igenom är från kända och högkvalitativa varumärken.

ÅterförsäljareModellKapacitetPris 
Wilfa Raw Fuel1,5 LFr. 2.295 kr.
Blendtec Designer 6252,7 LFr. 5.790 kr.
Braun JB 30601,75 LFr. 547 kr.
Magimix Le Blender1,8 LFr. 1.979 kr.

Wilfa Raw Fuel – blender / mixer bäst i test

Blender test

Wilfa Raw Fuel är en högkvalitativ blender som kommer med en kraftfull motor och en genomsnittlig kapacitet på 1,5 liter. Den har en snygg och modern, men samtidigt enkel design som gör den lättanvänd.

Det är i grunden en klassisk blender med en vanlig motor och en vanlig kontrollpanel på botten. Ovanpå hittar du den fina löstagbara kannan som du placerar dina ingredienser i.

Modellen sticker på så vis inte ut mycket bland andra modeller, utan det sker först när den sätts på.

Den kraftfulla motorn gör 22 000 varv per minut och är därför en otroligt snabb och kraftfull en. Det här är mycket snabbare än en genomsnittlig blender och är även varför det här är en lite dyrare modell.

LÄS OCKSÅ: Stavmixer Test – Stavmixer Test med marknadens bästa urval

Den kan gå i upp till 10 minuter utan att hastigheten sänks, så du bör klara av det mesta då man sällan behöver mer än någon enstaka minut oavsett vad man gör.

Det innebär också att du kan använda mixern för hårdare saker som nötter, hårda eller frysta grönsaker och även frukter.

Du behöver inte heller skära ned dessa saker i småbitar då den här kraftfulla enheten klarar av det på egen hand. Du slipper med andra ord en hel del arbete samtidigt som din Wilfa Raw Fuel sköter allt åt dig och sparar in både tid och energi. En bättre maskin än så kan man knappast önska sig.

Bra mixer för alla

Det här är som sagt en väldigt lättanvänd modell som duger till alla hushåll. Den har tre program som inte kräver några ändringar.

Ett program är till för smoothies, ett annat används för soppor och det sista används för grönsaksdrycker. Alla tre programmen sköter sig självt och är otroligt effektiva.

Maskinen tål däremot inte maskindisk, vilket inte är vanligt bland blenders. Du måste därför diska denna manuellt. Det är däremot inget större problem med den här sortens maskin, om man bortser från knivarna som kan vara lite jobbiga att komma åt.

Med denna mixer får du en otrolig kvalitet och för ett väldigt rimligt pris om man tittar på allt man får.

En kraftfull blender underlättar något enormt i ens hem och gör det även möjligt för dig att prova helt nya saker som att göra dina egna smoothies och drycker.


Blendtec Designer 625 – Bästa blendern

Bästa blendern

Blendtec Designer 625 är en stor blender som kommer med utmärkt prestanda.

Det är samtidigt listans dyraste modell, något man bör tänka på om man har en tajt budget. Det finns många ypperliga modeller som kommer med lägre priser i sådana fall. Den här är istället för den som är ute efter riktig premiumkvalitet.

Den kommer med en klassisk design och har en kontrollpanel längst ned, som på alla klassiska mixers. Ovanpå har du den genomskinliga och lösa kannan. Denna lägger du dina ingredienser i och sedan är det bara att sätta på maskinen.

Modellen kommer med kapacitet för att klara av alla sorters grönsaker, frukt och nötter. Den är kraftfull och kommer med en stor kanna på 2,7 liter.

Det är därför också listans största blender och är perfekt för den som ofta har gäster eller som bor i ett lite större hushåll.

Den här modellen kan alltså användas för allt från krämiga drycker till att krossa is eller mixa ihop en fin soppa. Den kan också hantera både varma och iskalla ingredienser. Den klarar också av både hårda och krämiga saker. Detta då den har en riktigt stark motor på 1550 watt.

High speed blender

Det här är en väldigt snabb mixer tack vare den kraftfulla motorn. Den kommer också med fyra olika inställningar som används för olika saker. Du har en för soppa, en för juice, en för is och den sista används för smoothies.

Du lägger helt enkelt i dina ingredienser, väljer den inställning du vill ha och sedan sätter du på den. Modellen kommer också med hastighetsval där det finns sex olika hastigheter.

LÄS OCKSÅ: Handdammsugare Test – Komplett Handdammsugare Test

Den tar som mest några sekunder på sig för att krossa is och under en halv minut för smoothies och soppor.

Bättre och snabbare mixer får man leta länge efter. Samtidigt är det inget fel på smaken eller den konsistens som rätten har.

Det här är som sagt en dyrare modell men du får mycket för pengarna. Den kraftfulla motorn fixar allt och den enkla designen gör den också väldigt enkel att förstå.

Är man ute efter hög kvalitet på sina mixade och hackade ingredienser så är det Blendtec Designer 625 man ska titta på.


Braun JB 3060 – Bra blender med lågt pris

bäst i test blender

Braun JB 3060 är en ganska billig modell som kommer med väldigt höga betyg på 5 stjärnor av kunder.

Det här är en god indikation på den kvalitet man får trots det avsevärt lägre priset på enheten. Den är också väldigt säker och lätt att förstå sig på, en enorm fördel för modellen.

Det viktigaste med en blender är såklart dess förmåga att hacka, mixa och blanda ingredienser.

Det är också det den här mixern gör bäst. Den klarar av allt från att hacka is, nötter, frysta grönsaker och annat gott man kan ha i. Du kan därför tillverka allt från smoothies till soppor och drycker av andra slag.

Modellen har en enkel design vilket också gör den lättanvänd. Den klassiska designen kommer med en kontrollpanel på botten och den löstagbara kannan ovanpå.

Du kan enkelt rengöra kannan när du är färdig, helst då under rinnande vatten då kannan helst inte ska in i en diskmaskin.

Vanligt rinnande vatten räcker i de flesta fallen, men har du hanterat något fett så kan en manuell diskning vara värt för att få den ren och fin. Den går dock att använda i diskmaskin om man vill det.

Tystlåten blender av god kvalitet

Beroende på hur kraftigt du drar på den här mixern kan den faktiskt vara ganska tystlåten av sig.

Den kommer med 5 hastigheter och du har även funktioner för puls och turbo. Vid vanlig hastighet så ger den inte ifrån sig mycket ljud och är därför behaglig att använda.

Samtidigt spelar också ingredienserna roll, is eller nötter är såklart högljudda oavsett vilken blender man har i sitt hem.

Den har en ganska stor kapacitet på 1,75 liter. Det här räcker för de flesta hushållen och du kommer långt med den höga prestandan så kommer du att klara dig gott med den här enkla varianten.

Samtidigt så är den designad för att hålla, så du kommer att ha den här i många år framöver.

För sin prisklass finns det få modeller som kan slå denna. Är du däremot intresserad av något lite finare och smartare så finns det gott om dyrare modeller här i listan som kommer med fler funktioner och tillägg som öppnar upp för fler möjligheter.

Du kommer troligtvis inte vara missnöjd med den här modellen som kommer med en kraftfull motor på 800 watt och som även har mycket att erbjuda för olika rätter och drycker.


Magimix Le Blender – Högkvalitativ hushållsmixer

hushållsmixer

Magimix Le Blender är en mixer som bland annat fått bra betyg från Råd & Rön. Den hamnade på delad förstaplats med sina 67 poäng.

Det här är en otroligt bra mixer som kommer med oslagbar kvalitet samtidigt som priset inte heller är orimligt. Bland de få nackdelar man kunnat hitta så är det att rengöringen är lite svårare där knivarna sitter, inte minst då denna modell inte får diskas i en diskmaskin.

Det här gäller för de allra flesta blenderknivar på marknaden, så det är inte ett unikt för just den här modellen.

Något man också märkte med denna modell är att den fungerar otroligt väl oavsett om du är höger- eller vänsterhänt. Den är samtidigt en kraftfull modell med stor kapacitet.

LÄS OCKSÅ: Tvättmaskin Test – För renare tvätt

Kannan rymmer hela 1,8 liter och den är också av glas vilket är lite extra fint. Kannan däremot kan du diska i en diskmaskin bäst du vill.

Maskinen kommer med 5 olika hastigheter som du kan använda för att få det resultat som du är ute efter.

Den kan därför användas för bland annat is, nötter, grönsaker, frukt och annat som du kan tänkas vilja ha i en blender. Den har även 4 olika program som du kan använda för att enkelt få optimala resultat.

Dessa program är till för soppor, smoothies, efterrätter och krossning av is. Med sina 1300 watt så är det här också en av marknadens mest kraftfulla modeller.

Magimix Le Blender är en kraftfull mixer som du kan använda för de flesta ändamål.

Samtidigt så kommer den med stor kapacitet och har inte heller någon brist på snabbhet. Att snabbt kunna göra iordning en soppa eller smoothies är väldigt trevligt, inte minst då det tar ett par minuter tills du är redo att äta eller dricka.

En mixer är idag en vanlig del av hushållen och det finns många fördelar med dessa.

Modeller som denna är mycket mer kraftfull än en genomsnittlig stavmixer, vilket är ett stort plus då du lättare kan krossa is eller hacka ned örter i den här maskinen.

Samtidigt så är det behändigt att ha en stationär enhet som du kan ha i köket och kontinuerligt använda.

Designen på denna modell är också väldigt enkel. Den ser ut precis som klassiska blenders och har sin kontrollpanel på botten. Nedan vridknappen för hastigheten finner du tre knappar för stopp, auto och puls.

Ovanpå botten sitter själva kannan som också kommer med sitt eget täta lock. Om du till exempel gör en milkshake kan du alltså använda den här modellen för att göra den, och sedan bara ställa in hela kannan direkt i kylen.

Det är inte marknadens billigaste modell men Magimix Le Blender är inte heller den dyraste. Man får mycket för pengarna och du har en otrolig prestanda för en modell som ligger med ett medelhögt pris.


Källor

  • Råd & Rön

Comments are closed.

UPP TILL 45% RABATT PÅ REDAN NEDSATTA PRISER HOS EMMA MADRAS MED KODEN: TESTAVSNITTLäs mer »